Scudo Sports

Motosiklet konusunda deneyimli ve bilgili kişilerden tavsiye bekliyorum.

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
8
15.000 TL civarında bütçem var. İyi bir scooter almak istiyorum. Önerileriniz nelerdir. Ordu ilinde yaşıyorum.

Daelim S3 Advance 250 hakkında ne düşünüyorsunuz.

Şimdiden teşekkür ederim.

Scudo
O segmentte seçenekler belli.

Yamaha xmax bagaj hacmi, kıvrak yol tutuşu ve tasarımıyla önde. Ancak yamaha servisleri ve parça temini ve fiyatı konusunda şikayet var.
Sym gts250 ve sym joymax ise yine sağlam ve çok beğenilen modeller. Servisleri iyi parçaları görece ucuz. Ancak tasarımı ve işçilik bir Yamaha değil.

Bir de kymco exciting var. Biraz daha eski bir model ve Eski yıllarda balata titremesi vardı şimdi çözdüler bu da tercih edilebilir.

Daelim işe gereksiz yumuşak süspansiyonu etkisiz frenlemesi ve yol tutuşuyla daha geride ve pek de tutmadı.

Para durumuna göre sym veya xmax derim...

İyi ceket iyi kask ve tucano urbano diz örtüsü alacağınızı unutmadan bütçe yapmanızı da öneririm. Aksesuarda feyizoğlu web sitesine bir bakın genelde en uygun fiyatlar orada oluyordur...

kymco xcyting 250 veya kymco downtown 300i veya SYM GTSİ 250 veya SYM JOYMAX 250-300

Ben SYM GTS 250İ Kullanıyorum ve şiddetlede tavsiye ederim...hem ekonomik hemde konforlu ve güvenlidir...

daha uygun bütçeyle KYMCO SUPER 8 125cc modeli var...onuda kullandım, segmentinin üzerinde performansı var ancak motor hacmi yetersiz kalıyor...

Motor tecrübeniz nedir acaba... ilk defa motor alacaksanız kesinlikle tavsiye etmem. bir de fren süspansiyon berbat gerçi bunu bir günlük kullanımla söylüyorum 3 senedir 250cc scooter kullanıyorum kendime ait pıaggıo var ama yamaha xmax görüntü ve performans olarak daha iyi diyebilirim.

Yamaha Xmax 250 o fiyata alınabilecek en iyi motordur.

• Beğen
Tepkiler: caner1405
Sym, kymco, yamaha arasında beğendiğinizi alın bence hepsi iyi motorlar sizi üzmez. Önce gidip hepsini inceleyen ve bi oturun bakın hangisi size daha yakın içinize sineni alın. Daelime bulaşmanızı önermem

Yamaha Xmax gayet başarılı, Pişman olmazsınız

• Beğen
Tepkiler: caner1405
@Ozan k.

Bilgilendirme için teşekkür ederim. Ordu 'da yamaha bayiisi ve servisi yok. Sırf yağ değişimi için 150 km uzaklıktaki samsuna gitmek bana pek mantıklı gelmiyor. Yoksa gönlümde xmax vardı.

Tasarım olarak SYM Maxsym 400i modeli müthiş hoşuma gitti. Ama yine orduda bayiisi ve servisi yok malesef.

Kymco downtown 300i ilgimi çekti , kararsızlıklarım var. Motor özelliklerine göre daelim daha ağır basıyor.

Tavsiyeleriniz içinde ayrıca teşekkür ederim. Dayım motosiklet ticareti yaptığı için ben genelde ondan alıyorum. Bakalım hayırlısı.

@ERKAN ÇAVUŞ

Kendim milli bisikletçiyim. 1,5 yıldır da Asya Nostalji 125 ile idare ediyorum. Çok sıkıntı da yaşamıyorum ama eşimle birlikte kullandığımız için biraz daha konforlu ve ön kısmında camı bulunan bir motor almak istiyoruz. Seri , hızlı , güvenli ve karizmatik birşey olsun istiyorum.

Piaggio nun her yerde satışı yok. Ben ordu da yaşıyorum malesef orduda da satışı yok.

@Berke
Teşekkür ederim. Malesef orduda yamaha bayiisi ve servis hizmeti yok. O yüzden elemek zorunda kaldığım bir model. Yoksa gönlümde xmax vardı.

@FallenRider

Sym çok mantıklı geliyor ama ordu 'da bayiisi ve servis hizmeti yok. Düşündürüyor beni. Galiba kymco olacak gibi gözüküyor. Araştırmaya devam. Teşekkür ederim.

@beci

Teşekkür ederim. Yamahalar biraz pahalı geliyor bana. Birde orduda bayiisi ve servis gizmeti yok. Sym ile Kymco üzerinde duruyorum. Yine daelim de seçenekler arasında. Ama kararsızlık var. Sym temin edebilme şansım olursa sanırım onu alacağım.

Kagit uzerindeki verilere bakmayin sym motorlarini seramik kaplar cok dayaniklidir amerikada yapilan dayaniklilik yarisini 125'lik sym kazandi.
Kymco downtown ise harikadir. 300 cc oldugundan vergi dezavantaji var o kadar. Yoksa en modern aecenek downtown.
Kymco'nun bmw'ye scooter urettigini unutmayin. Performans ve dayaniklilik anlaminda sym ve kymco dawlimden net olarak iyi. Daelim'in olayi tasarim ve uygun fiyat...

İlinizdeki servis durumuna ve kalitesine göre seçin mümkünse Yamaha tabiki

@MustafaOnderATiK Eğer eşiniz ile geziyor ve uzun yol yapıyorsanız, Enduro kullanmaya neder siniz? Bende Suzuki Vstrom DL1000 vardı. Eşimle çok rahat ettik. VSTROM DL650 tam bizim yollar için üretilmiş bir motosiklet. Parçası da ucuz, piyasada değer kaybetmeyen bir motor. Eğer büyük gelirse Suzuki GW250F İnuzumaya bakabilirsiniz. Yine de en iyi tercih sizin. Kazasız belasız sürüşler dilerim...

Piaggio xevo 250 kullanıcısıyım, tavsiye ederdim ama sizin konumunuz yüzünden kesinlikle tavsiye etmem. Biraz bakım isteyen bir motordur. Yukarıdaki arkadaşların söylediklerini ve sizin yazdıklarınızıda okudum. Size yamaha xmax 250 yi öneririm ama 250 lik motor gerçekten ilk etapta küçümsenicek bir güç değildir. Öncesinde bir motor tecrubeniz yok ise ya daha küçüğünden yamaha d'elight gibi 115 lik bir motorla veya bir sürüş eğitimi almanızı tavsiye ederim. Gelelim kararınız 250 lik motorsa yamahadan başınız hiç ağrımaz ve söylenildiği gibi yedek parça olsun işçilik olsun yamahada piaggioya göre çok daha uygundur. Bu segmentte alabilceğiniz en güzel motorlara bakıyorsunuz zaten, suzuki burgman son zamanlarda 250 lik çıkarttı oda harikadır. Servise de bir yağ değişimi için gitmenize gerek olduğunu düşünmüyorum. Madem 150 km gibi ciddi bir yol var ilk gittiğinizde konuşur yağ değişimini öğrenir sonrasında arızalarda veya ağır bakımlarda gidersiniz. Kararınız ne olursa olsun motor tutkudur zevktir. İyi sürüşler simdiden :)

@KBmotors İnanın öyle yarış atı gibi atletik motorlar bana büyük gibi hissettiriyor pek benim kullanmak istediğim tipler değil. Mesela takım elbisemi giyip yine motoru kullanmak isterim. Vitessiz olsun istiyorum. Scooterler o yüzden hoşuma gidiyor

@MustafaOnderATiK Anladım, ben kullanamam falan diye düşünüyorsanız bilgilendirmek için sormuştum ama kullanış amacı ve bahsettiklerinizin sonucu ancak scooter oluyor aslında x-max uygun sizin için imkanınız varsa test etmeye çalışın derim.

Kymco Downtown 300 i de güzeldir Altın Elbiseli Adam kanalında Gökhan Eren var o motosikletle sürekli şehirler arası gitti dağa bayıra bile girdi (Araziye uyumlu bir motosiklet olmadığı için yolda kaldı ama :) ) benim gözümde Kymco sağlamlığını kanıtladı :)
Daelim S3 Advence hakkında satış rakamlarına bakmadan almayın derim. Bizde eskiden Daelim history vardı bi kilometreden sonra haliyle motor eskidi ve sürekli sorun çıkarmaya başladı ve parçalarını bulmak felaket zordu. Hatta bir parçasını bulamadık ve 3 yıl önce motoru tamirciye bıraktık o yüzden ben Daelim'e pek sıcak bakamıyorum.

Tüm arkadaşlara tavsiyeleri ve fikirleri için çok teşekkür ederim. Son karar olarak SYM Maxsym 400i motorda karar kıldım.

Fotoğrafı:

Paris_-_Salon_de_la_moto_2011_-_SYM_-_Maxsym_400_i_-_001.jpg

Kısa tanıtım videosu:

Detaylı tanıtım videosu:

Far performansı:

Gidon ve kokpit

Çok güzel :)
Güle güle, kazasız belasız kullanmanız dileğiyle...
Tekeriniz düz bassın :D

Geri