Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Motosiklet konusunda deneyimli ve bilgili kişilerden tavsiye bekliyorum.

Bence Yamaha Xmax 250 - Gerisinden ben anlamam... Honda, Yamaha, Suziki firmalarından başkasına Türkiye koşullarında binilmez. Geri kalan hem uğraştırır hem üzer... Değermez macera aramaya hiç gerek yok... Ama şu var gönül kimi severse güzel odur :D

Scudo
Hem çin malı hem de Japon malı motosiklet kullandım. Tavsiyem, kesinlikle Japon malından şaşma. Avrupa malı ve Japon malı arasında fikirsizsen yine Japon malından asla şaşma. Bütçe ve model arasında sıkışırsan en kötü ihtimal olarak Kore malı motosiklet al. Çin malına asla yaklaşma, yolda sürerken civataları dökülüyor. Bindiğim, daha 2000 km'deki çin malı motosikletin debriyaj civatası yolda düşüp kaybolmuştu; Allah'tan tamirciye yakın yerdeydim, yoksa yolda kalacaktım.

@MustafaOnderATiK

Belki gözünüzden kaçmıştır diyerek son kararımı sizin için alıntı yaptım.

Yamaha konusuna gelince amartisörleri için fazla sert ve selesininde sert olduğu yönünde duyumlar aldım. Bunlar çok sorun değil bir zamanlar gerçekten favorimdi. Geçen yıldan beri yamahaya yazdım ama belliki ilgilerini çekmedi. Orduda bayiiside yok serviside. Yamahanın servis ücretleri ve yedek parçalarının bulunması zor ve baya pahalı olduğunu öğrendim. Neyse özellikle servisinin olmayışı sebebiyle eledim. Motorum arızalandığı zaman 150 km uzağımdaki samsuna götüremezdim.

Honda nın motorları için çok güzel şeyler duydum ama görüntülerini beğenemedim. İçime sinmedi diyelim.

Çin malı konusuna gelince 1 yıldır asya nostalji 125 kullandım. 10.000 km ye kadar düzenli yağ değişimi dışında bişey yapılmadı. Motor tık demedi. 10.000 km de kapsamlı bi bakım yapıldı. Alt bölümden 3 - 4 vida kayıp. Fena bi motor değil ve hala daha kullanıyorum. Çin malları biraz sıkıntılı.

Dayım ordu da motor satıcısı ve servis hizmetleri veren birisi. Dayım vesilesiyle motora bulaştım. Son scooter motorumu alıp 1-2 yıl kullanacağım. Güzel ve konforlu , karizmatik ve uzun yola gitsin istiyorum.

Tekrar teşekkür ederim herkese.

@MustafaOnderATiK hocam çok şık makine 400'lük bir Scooter kullanacak kadar tecrübeniz varsa alınır. Fiyatı ne kadar? 20-22 civarlarında olduğunu tahmin ediyorum.

@Berke Çok şükür tecrübem iyi. Sonuçta yarışacak adam değilim. Fiyatı hakkında sitesinde ve internet ortamında net bilgiler bulamadım. Değişkenmiş. 19 - 20 bin TL kesin vardır.

Hem bisiklet hem motor kullanan varmi

• Beğen
Tepkiler: Tamer KAMIŞLI
Motosiklet varken bisiklete binebiliyormusunuz 😁

• Beğen
Tepkiler: HakanAydn
Bisiklet olayına girdiğimden bu tarafa motorları ancak arada çalıştırmak için görüyorum. Senede bir kere de 1 haftalık fln tur yaparsam yetiyor.

Araba, motor ve bisiklet var. Mecbur kalmadıkça bisiklet kullanıyorum. Hatta bisiklet kullanamayacağım mecburi durumlara girmemeye çalışıyorum :)

On yıl motor tecrübem var. XT 600 üm vardı. Ancak ülkemizin trafik şartlarında motor kullanmak çok tehlikeli, bu yüzden sattım rahat ettim...

Bende Yamaha Neos ve Carraro Sportive 225 var ikisine birden de biniyorum çünkü bisiklet ayrı motosikletin yeri ayrı diye düşünüyorum.

• Beğen
Tepkiler: Seyda Ünlü
Hepsi yerine gore. Vakit, yük, yolcu, kıyafet, terli olup olmamanın farkedecegi duruma gore tercih ediyorum ulaşım araçlarımı. Hatta fırsat varsa yurumeyide seviyorum :)

• Beğen
Tepkiler: Seyda Ünlü
Ben de tavsiye bekliyorum ancak deneyimlerinize ve/veya bilginize göre motosiklet konusunda en iyi olan forum hangisidir şeklinde.

Şimdiden teşekkürler.

Ben de tavsiye bekliyorum ancak deneyimlerinize ve/veya bilginize göre motosiklet konusunda en iyi olan forum hangisidir şeklinde.

Şimdiden teşekkürler.
Bisiklete tam anlamı ile geçiş yapmamışken motosiklet kulüplerine takılıyordum. O zaman Türkiye'de en aktif olarak (link) buranın forum tarafını takip ediyordum, şu anda durum nasıl forumları aktif mi bilmiyorum.
Özellikle chopper olarak yabancı forumda da (link) forumda çok gezer okurdum. Gerçi burası hala ilgimi çekiyor, özellikle custom çalışmalara bayılıyorum.

• Beğen
Tepkiler: DEV
Geri