Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Mouse un lazer ışığı...

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
1
B. sayarı bekleme konumuna aldığınızda,eğer mouse nuz optikse, altındaki lazer hala yanar;belki dikkate değmez ama haftalarca,aylarca böyle kullanıldığı düşünüldüğünde ortaya dikkate değer bir elektrik sarfiyatı çıkar.İsraf oluyor. Belki tek çaresi b.sayarı beklemeye almamak veya mouse kablsunu kasadan çekmek olacaktır. Ama hiçbiri de pratik olmayacaktır. Bu bakımdan optik mouse ların bu sorununu başka yoldan halletmenin yolunu veya yollarını bilen arkadaşlar varsa, çok iyi olacaktır...

Scudo
@stratus

Ben microsoft un pille çalışan optik mouse unu kullanıyorum. Sürekli açık olmasına rağmen yaklaşık 4 ayda bir pil değiştiriyorum. Direkt usb den bağlı mouselarında buna göre elektrik harcayacağını düşünürsek fazla bir elektrik gideri olacağını zannetmiyorum.

bendede kablosuz microsoft klavye mouse var 2- yada 3 ayda bir degiştiriorum

Farenin ışığı bir süre beklemeye alınca kendinden enerji tasarrufu moduna geçer ve çok daha az enerji tüketir. Masaüstü bilgisayarda genellikle bilgisayar kapatıldığında usb ye enerji vermeye devam eder bu yüzden bilgisayar kapatıldığında en iyisi bilgisayarı (ve aslında tüm elektrikli aletleri) prizden çekmek veya benim yaptığım gibi pratik bir çözüm olarak düğmeli uzatma kabloları kullanarak düğmesinden kapamak, böylece kapalı konumdayken tüketilen enerjiyi tasarruf etmiş oluruz...

• Beğen
Tepkiler: macerakolik
@Hakan Yazman

Doğru,enerji moduna geçiyor ama hiç yanmasa daha iyi olurdu.
B. sayarı zaten düğmeli prizden tam olarak kapatıyorum,en iyisi de bu...

@wagnar

evet mantıklı düşünülürse mutfağın ışığını 10 dakika açık unutman 1senelik mouse ışığını misli ile çıkartır bu yüzden takılman gereken daha çok israf var :D

ben umursanıcak kadar birşey olacağını sanmıyorum.Yani çok çok küçük bir elektrik olayı vardır...

@Hakan Yazman
Kesinlikle en doğru ve güzel çözüm.Ben de aynı şekilde kullanıyorum.İşim bitince tüm elektriği kesmiş oluyorum.

beklemede zaten çok bekleyeceğini sanmam elinde sonunda açarsınız hazırda beklette de zaten ışık kapanır bence hazırda bekletebilirsiniz

Bekleme konumunda olmasa bile karınca ısırığı kadar güç çeker. Kafayı yormaya gerek yok. 8 ay boyunca pille çalışan mouse'dan düşünün ne kadarlık elektrik çekebileceğini bir aylık :) Ki kablolular daha az güce ihtiyaç duyar. ;)

@stratus

bence israfını önlememiz gereken çok daha önemli şeyler varken böyle birşeyi düşünmek biraz garip kaçmış kanımca..

ama belki de siz zaten o önemli konularda da israf yollarını kapamışsınızdır, sıra böyle küçük şeylere gelmiştir; o zaman size önerim pille çalışan kablosuz mouse'lar almanız.. bu mouse'lar bir iki dakika boyunca herhangi bi hareket sezmedikleri zaman uyumaya başlarlar, böylelikle enerji tasarrufu hat safaya çıkar, bilgisayar çalışırken de beklemedeyken de kapalıyken de....

ben logitech v400 kullanıyorum mesela...

Sistem bekleme konumunda monitör dahil bir tasarruflu ampülden bile çok daha az elektrik harcar, sizin 1 saatlik bilgisayarı açık olarak kullanımınız bu elektriğin 100 katını harcatıyor, bence tasarruf için yapılabilecek çok daha farklı şeyler var, illa bilgisayarın elektriğini tümden keseceğim diyorsanız, benim önerim bir UPS almanız ve bilgisayarı kullanmadığınız zaman UPS üzerinden kapatmanız.

@emreden

Evet,sıra ufak tefek israf yollarını kapatmaya geldi,mouse olayı da bu yüzden; mesela b.sayar açılırken veya kapatılırken monitörü de kapatabilirsiniz. Uzun süren bir indirmede de aynı durum geçerlidir.
Sanırım kablosuz mouse un fiyatı, normal mouse un tasarruflu modunda dahi harcayacağı elektrik miktar tutarından çok olacaktır. Sırf bu yüzden buna değmez diye düşünüyorum,çünkü harcanan miktar çok az ama buna da kafayı taktığım için kablosuzu düşünmüyorum.

burada bazi arkadaslar yazmıs microsoft mouse kullanıyorum 4 ay gibi bir süre zarfinda pil degiştiriyorum. bende de "microsoft wireless optical keyboard & mouse 4000" var, ve en az 2 hafta'da bir pil degiştiriyorum. he benim pc günde 15 saat gibi bir süre acık ama bana göre bu normal bir süre ki birax piyasayı arastirirsanız en cok elektrik sarfiyati yapan klavye ve mouselar microsoftunkiler oldugunu goruceksiniz. bence siz 4 ayda bir pil degiştiriyorsanız ya mouse ta bir problem var yada pc günde 1 saat falan calısıyor :)

@Supi

tahmin edeceğiniz üzere microsoft denen kocaman firma sadece sizin kullandığınız klavye+mouse setini üretmiyor; aksine 100lerce çeşit 100lerce amaç ve kullanıma uygun mouse'lar ve klavye'ler üretiyor ;) ;) ;)

hal böyle olunca, 2 hafta da bir şarzı biten ürünleri olduğu gibi, aylarca bir pille idare eden ürünleri de üretecek teknolojileri var.. ve inanın üretiyorlar da ;) ;) ;)

iyi geceler...

@Supi

Şu ana kadar A4tech, creative ve microsoftun wireless+optik setlerini kullandım. A4tech ve creative de 2 haftada bir pil değştiriyordum ama Microsoft un setinde 4 ayda bir değiştiriyorum. Senin setin bir alt modeli var bende. Ben aldığımda 4000 serisi yoktu. Belki senin seride bir problem vardır. Bilgisayarım günün büyük bölümü açık oluyor. Ben kullanmasamda kullanan birileri muhakkak oluyor :)

Microsoft un bu kadar buyuk bir firma oldugunu tahmin edememiştim :) " emreden " sayesinde ögrenmiş oldum ve artik daha bilgiliyim. teşekkurler.

valla mouse ışıgına takılıyorsunuz ama hemen hemen herkes artık apartmanlarda oturuyorsunuz.ne alaka diyorsunuz değilmi. mouse ışıgına takıyorsanız asansöre de binmeyin elektrik harcıyor kas kuvvetiyle çalışan bedeniniz var. elinize de led ile celışan el feneri alın apartman ışıklarını da kullanmassınız. :D

tasarruf var tasarruf var yapma stratus allah aşkına. 0.00bilmem kac watt çeken bir led diyotu nekadar sarfiyat yapabilir. işin suyunu cıkarmakta ustumuze yok milletce

Valla benim daha önceki bilgisayarımda bu probem vardı gece yatarken ışığa uyuz oluyordum :)
Yeni bir bilgisayar aldım mouse'um hala aynı ve bu bilgisayarda böyle bir sorun yok..Kapattığım zaman tüm USB ye bağlı aletlerden elektrik kesiliyor..Işıkları yanmıyor..Daha önceki bilgisayarımda bluetut aparıtıda takılıydı oda sürekli yanıp sönüyordu :) Şimdi öyle bir problem yok..

Bu yazılımsal bir şey değil bence mekanik bir olay...Powersapleyle alakalı olabilir...

Geri