Scudo Sports

Mr muscle ile zincirdeki kirli yağı sökme

@Anonim
Ben yinede cesaret edip sürmem. En iyisi wurt. Biraz imtinalı kullanırız olur biter. Mazot çok kötü kokar. Benim bisiklet evde salonda, zaten hanımla papapız. 2 kuruş fazla olsun wurt olsun. Hemen uçuyor koku moku kalmıyor. En temizi benim strida katlanır bisiklet, zincir yok, triger kayışı var. ne yağ derdi var, ne mazot ne temizlik. Sadece balata ve disklere bazen würt balata spreyi sıkıyorum. (yağlı olmayanlardan) bu arada youtube kanalını takip ediyorum epedir.

Scudo
Hocam hic gerek yok ayrı sprey almaya,zinciri sökün mazotun içine yatırın hicbir ürün bu kadar iyi temizleyemez :)

• Beğen
Tepkiler: macerakolik
Ben şunu kullanıyorum:
http://acartemizlik.com/image/cache/data/hijyenik%20ya%C4%9F%20s%C3%B6k%C3%BCc%C3%BC-500x500.jpg

Ben,motosiklet ve bisikletimin zincirini gazyağı ile temizliyorum.Mazotun (Mr.Muscle ilk burada duydum!)zincirin O-ringlerine zarar verdiğini duymuştum,hiç kullanmadım.Gazyağını,boş bir Camsil (fısfıslı) kabına koyup zincire püskürtüyorum sonra diş fırçasından biraz daha büyük,naylon fırçayla (metal değil) zinciri temizliyorum.
Temizleme işi bitince,bir bezle zincirin üzerindeki gaz yağını tamamen silip zincir yağını sürüyorum.
Gaz yağını her yerde bulamayabilirsiniz,bazı benzincilerde ve sanayide satılıyor,aramak lazım.Aldığım,2,5 litre gaz yağını 2 senedir kullanıyorum (10 TL.)

@Tavariş bisiklet zincirlerinde o ring yoktur. O ring bazı motorsikletlerde ve genelde kapı asansör gibi sesin önemli olduğu yerlerde kullanır. O ringli zincir çok güç kaybı sağalar.
500 My pet şişenin içine hemen hemen tüm zincirler @Uptown Cyclist sığar, yarım çay bardağı mazot 5 dakika çalkalama tertemiz yapar. Sonrasında bildiğiniz beyaz sabunla köpük köpük yıkatabilirsiniz. Pet şişelerle işiniz bittiğinde bir yere toplayın ve benzinlikte yağ değişim yerine verin ki doğaya zarar vermesin. 10 ml mazot 200m2 su yüzeyini kaplar ve suyun oksijen olmasını engeller.

@Zekeriya Çab
Zincir sökmeyi bilmiyorum ve her seferinde sok tak ne kadar doğru olur ki?

@Uptown Cyclist
OLUR:D

Bide zinciri zirt pirt sokmeye temizlemeyede gerek yok. Cok toz kum camur vs dolmadiysa temiz bi bezle silip yaglayin direk. Fazla temizlikte cildi bozar☺ Zinciri yag cozucuyle temizleyen kendinide camasir suyuyla yikasin ayni mantik temizz:D

@uninvited
Bencede iyi fikir. Hatta bisikletinizle beraber hamam keyfide olabilir. Once bi sauna(yaglar icin birebir olur) sonra bi kese off:D

@Uptown Cyclist kolay sökme takma için yapılmış sistem var ortada. 1000 lerce kez sök tak doğru yaptıktan sonra olmaz bir şey.

@Murat B. Bey bu ürünü almayı düşünüyorum ama bir sorum olacak; ben bisikleti evin içerisinde muhafaza ediyorum. Ceresit'in rahatsız edici bir kokusu var mı?

@Y. Serdar Güler
Ceresit yağ çözücünün hiç bir kokusu yok diyebilirim. Endüstriyel mutfakların temizlenmesi için üretilen bir temizleyici olduğundan dolayı içeriğinde parfüm veya esans yok (olsa koku yemeklere geçebilir, bu da istenmez). İçindeki kimyasal maddelerin de belirgin bir kokusu yok ve seyretilerek kullanılıyor.

Madem koku falan yoksa bana uyar. Ceresiti test etmek gerekir. Yapı marketlerde vardır diye düşünüyorum.

@Uptown Cyclist
Benzin vermiyorlar ama mazot olur saniyede çözüyor kiri.

• Beğen
Tepkiler: The UGUR
bu fırçayı tekzen den aldım 1.5 2 lira kılları sert plastik
zincirinde ve arka aktarıcı dişlilerinin üzerinde kalın bir yağ tabakası yoksa illa sökmene gerek yok fırça ve gaz yağı ile temizlersin, ama etrafa sıçrayabilir, sonrasında da bir bezle kurula bir kaç saat kurusun sonra da tekrar yağla
temizledikten sonra koku olur kapalı alana hemen koyma birkaç saat havalansın bir iki litre bir yıl yeter

@Uptown Cyclist mr muscle tarzı birşey ile temizlersen mutlaka durula, kurut, tekrar yağla, yoksa paslanmayı kolaylaştırırlar

Dosyalar

• WIN_20151013_12_47_53_Pro.jpg
    WIN_20151013_12_47_53_Pro.jpg
    60,8 KB · Okunma: 15
mazot yağlı bırakıyor sıkıntılı en iyisi gaz yağı hepsinden iyi temizliyor

Arkadaşlar bir arkadaş zincir'de aspirin kullanıyormuş.Önerir misiniz? Temizlemek için yani.Zarar verir mi?

@Uptown Cyclist Bende geçen gün vermidon la temizledim :D İlahi Uptown yanlış anlamışsın hocam o bildiğin aspirin değil, sen çok yaşa e mi ;)...Asprin adında bi yağ çözücü...
http://images.tapatalk-cdn.com/15/10/13/649c2762643fa21f319c006f4c0183ea.jpg

@Anonim
Tamam tamam ben de bunu demiştim :D :D evde var şimdi.Kullanmam uygun mu zincirde? :D

Geri