Scudo Sports

Mtb barend takmak yerine....

@Fatih EZEN Doğru söylüyorsun. Bende şimdi netten barend araştırıyorum. Tabi satılan ürünler olması gereken fiyatmı bak onu bilmiyorum işte.

@Ahmet-E Evet bu ürünler güzelmiş. Kullanışlı mı bu ürünler ve nereden bulabiliriz.

Scudo
@EK-73evet Velo barendli elcik de tam bir f/p ürünü.

arkadaşlar barend siparişi vereceğim decathlon dan fakat iki ayrı ürün var biri 80 mm diğeri 100 mm deneme şansım olmadığı için soruyorum hangisi daha kullanışlıdır barend kullanan arkadaşlar cevap verirse sevinirim

Buraya istersen bir göz at
(link)

(link)
(link)
Hangisi daha kullanışlı olur. Yardımcı olabilecek varmı?

Bence kısa barend daha kullanışlı olur. Boynuz gibi uzun barendleri tavsiye etmem.

MTB türü bisikletlere kullanım amacı gereği "BarEnd" veya boynuz türü gidon takılmaz. Birincisi patikalarda ağaçlara, dallara veya çalılara takılma ihtimalini yükseltir. İkincisi fren sıkma süresi uzar. Sanırım bazı ülkelerde bu parçayı MTB'lere takmak yasak. Fitness türü bisikletim var ve ben uzun sürüşlerde elimi rahatlatmak ve sürüş pozisyonumu değiştirmek için kullanıyorum. Ayrıca sprintlerde ve tırmanışlarda daha çabuk hızlanmanızı sağlıyor. MTB ile araziye girmeyip genel olarak düzlüklerde ve uzun süreli sürüşler yapıyorsanız pozisyon değiştirip rahatlamak için kullanılabilir. Yokuş tırmanmada ise MTB dişli sistemi buna uygun yapılmıştır ve barend bu durumda çok gerekli olmaz.

@KuzuBoyz Barend'i uzun sürüşlerde kullanmak istiyorum. uzun sürüşlerde bileklerde ağrı oluşmaya başlıyor. Sürüş sırasında gidonun sonunda sanki barend varmış gibi tutuyorum ve böyle devam ediyorum. Bu yüzden barend arayışına girdim. Deneme şansın olmadığı için sizin gibi değerli arkadaşlardan yardım almaya çalışıyorum.

Arkadaşlar bugün Giant Escape 2 Model bisikletim için xlc marka bullhorn denilen gidonlardan aldım. İnternette bu tür gidonlara takılmış bir çok v fren resimleri mevcuttu bende buna güvenerek aldım ama ne frenler ne de vites kolları gidona geçmedi. Acaba başka bir yolu var mı bu gidonu kullanabilmenin ?

@Genç89 Hocam o 90 dereceye yakın kıvrımdan fren/vites kelepçelerini geçirmeniz zor görünüyor, tabi tecrübem olmadığından söyledim, belki püf noktası vardır.

Gidon yükseltici ve ergonomik elcik iyi olur.

Geri