Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

MTB bisikletin efsane markası var mı?

fatih y

Üye
Tepki
5
otomobil sektorundeki ferrari gibi motorsiklet sektorundeki ducati gibi agresif dizayniyla teknolojisiyle fark atmis bir marka var mi ? Birde ogrenmek istedigim sey her bisiklet firmasi fren sistemi ve aktarici sistemleri shimano gibi firmalardan mi aliyor ? Kendi patentleri teknolojileri AR-ge imkanlari yok mu ?

Scudo
Tüm bisiklet firmaları yedek parça konusunda kendi alanlarında lider firmalardan parça temin edip bisikletlerine monte ederler. Bunun kaçarı yoktur şu an için. Ama yapan yok mudur? Vardır. Mesela Audi'nin bir modeli var prototip olarak çıkmış vaziyette, seri üretime geçirilmemiş. O bisikletin tüm parçaları Audi imzalı ve patentleri kendilerine ait. Alan var mı, tartışılır. Shimano gibi devlerin ürün yelpazesi gerçekten çok geniş. Aynı ürün gamı için 20 kademe kalite seviyesi oluşturmuşlar. Haliyle her kesime hitap edebiliyor. Şimdi bir X firması ben başka markanın yedek parçasını kullanmadan kendi yaptığımı satacağım derse büyük hayal kurmuş olur. Çünkü zaten yıllardır sektörde test edile edile bir yerlere ulaşmış kaliteli firmalar varken, kullanıcı tarafından henüz test fırsatı bulamamış bir markanın ürününe ne kadar güven olabilir ve fiyatı diğer markaların parça fiyatları kadar uygun olur mu? Kısacası böyle. Yoksa ar-ge yapamayacak firma yok bisiklet konusunda...

• Beğen
Tepkiler: Bgkopat ve fatih y
ORBEA yı bir inceleyin.
specialized
cannondale
look
benim bildiklerim.
parçalar konusunda toyoto kurucusu ohno nun hayatını okumanızı tavsiye ederim. her parçayı, civatadan kadroya, yapmaya kalkan bir firmanın bisikletini satın almaya, günümüz şartlarında pek çoğumuzun maddi gücü yetmez. sistem oturmuş, oyuncular belli ve bu oyuncu ligine yeni bir firmanın kendini ispat etmesi uzun yıllar zarar etmesi ile mümkün artık. mesela bir FSA ya rastlıyorum son yıllarda ama tercih edilmiyor pek. sram bile, benim gibi eski kafalar için acabalar içeriyor. bu yola erken çıkan yolunu ve yükünü tutmuş anlayacağınız.

Efsane mi değil mi bilmem ama Specialized S Works diye bi gerçek var.
Ayrıca Specialized'ın ilk dağ bisikletlerinden Rockhopper modeli günümüzde hala devam etmektedir; sanıyorum 80'lerin sonu veya 90'ların başından beri... :)

• Beğen
Tepkiler: macerakolik
Ritchey "özellikle çelik kadroları, hele ki P serisi, tadından yenmez.."
Breezer "özellikle Lightning çelik kadroları"
Kona
Pace
GT " özellikle çelik Zascar modeli"
IBIS "özellikle titanyum kadroları"
Jamis "Dragon Reynolds 853"
Rocky Mountain "Blizard Reynolds 853"
Yeti
Wiessman
ve tabi ki Independent Fabrication ın Reynolds borulu çelik kadroları.

MTB ve kült olmuş marka veya modeller deyince bir çırpıda bunlar geliyor akla. ;)

En sevdiğim Efsane Klein / Attıtude team
Efsane Yetı / pro fro
Efsane Gt /zaskar

kısaca hepsi birer efsane hemde yaşayan efsaneler...

@Aybars Öge Sürücü

Saymakla da bitmiyor değil mi Aybars? :)

@Aytaç Biber

Bitmiyor ; bitmediği gibi her gün efsane olmaya aday markalar / modeller çıkıyor.

konuyu hortlatacağım ama; burada gary fisher'dan bahsedilmiş, alakalı olabilir gibi geldi :)

geçen sene forumdan satın aldığım bir gary fisher bisikletin sahibiyim, çok severek kullanıyorum. almadan önce biraz araştırmış ve yakın zamanda markanın trek'e satıldığını öğrenmiştim. (link)isherbikes.com urlsi trekbikes.com'daki gary fisher koleksiyonuna yönlendiriyordu; ve trekin altında yine gary fisher ismiyle bisikletler görüyordunuz. artık o linke tıkladığınızda sizi trekbikes'a yönlendiriyor ve aradığınız sayfa bulunamadı diyor.

trekin sitesinde gary fisher isminde bisiklet bulamadığım gibi, internette bu konuyla ilgili bir haber de bulamadım.

bilgisi olan var mı, gary fisher efsanesi sona mı erdi? artık gary fisher ismiyle üretilen bisiklet bulamayacak mıyız?

Eğer bir gün bisiklete iyi para harcayacak durumum olursa düşünmeden bir Specialized alırım. Benim için efsane marka bu :)

@Sinan Ceylan

EFSANE BİR MARKA : SPECIALIZED

(link) bilgi için tıkla

(link) teknolojileri tıkla

Stumpjumper 1981
Specialized Bicycle Components, San Jose, California
chrome-moly steel frame
overall bike weight: 33 lbs

1981 Stumpjumper.jpg 1981 Stumpjumper.jpg

S-Works Stumpjumper World Cup 2015

2016 stumjumper.png

Bugün piyasadaki en iyi marka Liteville. Üstüne baska marka yoktur.

• Beğen
Tepkiler: Ahmet Onur Çakmak
efsane marka tabikide "bisan" ey gidi günler ey. bisandan başka efsane marka mı olur :D

Nicolai Argon el yapımı kadroları bence efsanedir birde amsterdam üretimi efsaneler var tabi.
Ernesto Colnago'yu unutuyorsunuz efsane italyanın veledrom yarışları için yaptığı el yapımı kadrolar ile defalarca birincilik alan yarışçı var

Geri