Scudo Sports

MTB/Downhill için ilk bisiklet önerisi?

furkanyix

Üye
Tepki
1
Merhaba arkadaşlar, aranıza yeni katıldım diyebilirim. Dağ bisikleti almayı planlıyorum yeri gelince dağa çıkıp dağ tepe bayır inmek oradan buradan atlamak, yeri gelincede şehirde gezmek için alacağım.

Boy 170, kilo 68, yaş 21

Çift amortisör ve dayanıklı olmasını istiyorum. Bu tipte önerebileceğiniz max 1000 TL(İlk olacağı için bu civarda tuttum fiyatı) civarında bisiklet var mıdır? Çok bilgim olmadıgı için boyuma görede kadro vs söylerseniz sevinirim :)

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Scudo
@furkanyix
1000 tl lik bisiklet çok zor, beklentilerini biraz düşürmen gerekiyor, ilk bisikletiniz ve atlamak zıplamak istiyorsanız amortisorsuz jant çapı ufak olanlara bakabilirsiniz. alır almaz dağ tepe bayır inemezsiiniz, bu başlangıç bisikletiniz olabilir. kadro boyu konusunda forumda aratırsanız ilgili konular çıkar.

@furkanyix öncelille aramıza hoş geldin downhill ler mtb lerden daha pahalı ve normal tur binmeye çok uygun değil diye biliyorum bence bütceni artır sağlam mtb ler var hatta ömür boyu kadro garantisi veren markalar var benim cube alman malı mtb var 29 jant boyuna göre büyük ama sana 27,5 larını tavsiye ederim yada scott fiyat aralığı var bütcene göre seçersin ne kadar bütceni artırırsan aktarıcı fren takımı kaliteside artar ayrıca kadro boyunu formda arama yaparak tabloya ulaşabilirsin.

@Tasogare

@Kürşatt

1500-1800 Civarlarında çıkabilirim gerekirse bir kere alıp uzun süre değişmeyi düşünmüyorum çünkü. Kafama takılan arka amortisörün gerekliliği yani dediklerimi yapabilmek için en basitinden merdivenlerden bisikletle inmek gibi şeyler için arka amortisör şart mı yoksa ön yeterli oluyor mu? Güncel fiyata önerebileceğiniz marka model varsa iyi olur :)

Bin liraya atlarsiniz ziplarsiniz ama sonuc alçılı bir bacak kol vesaire olur Allah korusun. En iyisi sizi parklarda cimenlerde dolasacak bir mtb paklar simdilik

Kron xc 250 al başlangıç için ideal bir bisiklet. Çok fazla hoplama ziplamaya gelmez ama alışma süreci için birebir

@furkanyix Ben xc250 kullanıyorum. Donanımı çok iyi değil ama sağlam bir bisiklet. Az yerden atlayıp zıplamadım. 2015 model kron xc1000 lere bakabilirsin. Donanımı yeni başlayan için fazla iyi

İkinci el bir Dirt Jump tipi mtb bulabilirsen 1000 tl e işini görür diye düşünüyorum, DJ ler çok pahalı değil benim bildiğim, tabii tekniğini geliştirmen lazım onunla da.
Mesela Onur Yıldırım adlı İzmir'li bir arkadaş o tarz bir bisiklet kullanıyor. Downhill diyebileceğimiz yollardan rahatlıkla gidiyor ve şu videodaki gibi atlayışlar yapabiliyor. Ama iş teknikte bitiyor tabii

• Beğen
Tepkiler: ozansefer
@furkanyix
amortisörsüz bisikletlede merdiven inilir

Ben btwin rr 560 kullanıyorum aşırı eğimli olmayan yarlerden inebiliyorum hiç merdivenden inmeyi denemedim. 1000-1100 tl civarında hidrolik frenli tek suspansiyonlu bir bisiklet bulabilirsin. Hem zaten belirttiğin bütçede gerçek DH bulabileceğini zannetmiyorum.

Yeri gelmisken bende sorayim. Arkadas gibi bende hem sehirde gezmelik hemde aksiyon yasama adina arazide agresif kullanim icin mtb bakiyorum. Rafal 720 de bu konuda yetersiz mi kalir?

Arkadaşlar bende 1000tl'ye mtb almayı düşünüyorum ama bana gerçekten dayanıklı bisiklet lazım yaşadığım yerdeki parkurlar çok sert sizce 1000tlye alıcağım bir mtb işimi görürmü ?

işini görür @Glabel. Ben 750 tl ye kron xc250 aldım girmediğim yer kalmadı. Baya dayanıklı çıktı makina. Zaten hep köyde dağda sürüyorum.

@dodurgalı_06 Teşekkürler yardımcı olduğunuz için eğer istanbula yolunuz düşerse sizi çok güzel parkurlara sokabilirim :)

• Beğen
Tepkiler: dodurgalı_06
Geri