Scudo Sports

MTB mi, Yol mu?

Dostum sen bu kadar detaylı düşünme. Arge çalışması yapan firmalar düşünmüş ve mtb ve yol bisikletleri arası olan şehir bisikletlerini üretmişler. Sizin aradığınız makine şehir bisikleti. Bol pedallı günler dilerim...

Scudo
konyada yol bisikleti yada fitnes cty mity falan tarzı bisikletler daha gzüel sürülür bence.

• Beğen
Tepkiler: vatan ve C.Biberci
@Cihan Sağlam
Değerli arkadaşımız;
Site içinde aratma yapmadan Mtb-Yol-Tur seçimi konusu açan 1000. üye olman münasebetiyle sana pedal çevirmeden gidebilen nasıl oluyorsa bisiklet sınıfına sokulmuş "Eletrikli bisiklet" öneriyorum.
İyi günlerde kullan..

Selam dostum
Aslında bu sanırım bir çok bisiklet sevdalısının çelişkisi. Garip bir tutku bu. MTB alsan 3 ay sonra bunun hızlısı olsa ne gidilir dersin(diyebilirsin), yol bisikletin olsa 3 ay ay sonra, bunun konforlusu ne rahat ettirirdi dersin(diyebilirsin). Ben diyorum :)
Ve yine bir kısım bisiklet sevdalısı arkadaşımızın abimizin kardeşimizin evinde her kulvar için ayrı bisiklet var.
Bisikletforum üyelerinden bir abimizin cümlesi aklıma geldi tabi cümleyi birebir anımsayamadım, "Evde yeni bir bisiklet için daha yer yok belki ama gönlümde var"
Belki bir Cyclocross yada şehir tur bisikleti (bir çok arkadaşımızın önerdiği üzere) bisikletsizlik acısını dindirir.
Seçiminiz şimdiden hayırlı olsun

• Beğen
Tepkiler: vatan
@Kuzey Ege teşekkür ederim fakat şöyle bir durum var okuluma giderken %8 ve %15lik eğim çıkmam gerekiyor şehir bisikleti almak istemiyorum ondan ötürü

Giant bu yıl tüm yol tiplerine uyan Toughroad modelini çıkardı.Bir bakın derim.

(link)

@unlike81 pahalıymış ama , 27.5 jant alsam olmaz mı ya ben mossonun ve salcanonun 27.5 olanlarından almayı düşnüyodum sonra almışken yol mu alsam dedim emin olamadım , inşaallah bu 3. sefer olucak doğru bir karar veririm vitessiz şehir bisikleti aldım olmadı , kron xc500 aldım o da yollarda çok yoruyor resmen korkuyorum yani bisiklet alma konusunda.

@vatan
Şehir bisikleti derken insanların dediği şu değil
http://www.avrupabisiklet.com/ilanlar/168393_0.jpg

Bu,
http://active-s.com/blog/img/jamis_2006_coda1.jpg

İlkiyle yokuş çıkamazsın doğru da diğeriyle ortalama bir mtb'den daha iyi çıkarsın.

@chnkrmz

Bu adam böyle bir yorum yaptıysa dinlemek lazım. Zira ilk kez mtb önermedi :D

@mehmet.ali
o yüzden dediğimi dikkate alın :D

• Beğen
Tepkiler: mehmet.ali
hiç okumadan cevap veriyorum
dağlarda patikalarda sürmeyeceksen şehir bisikleti al.
Git önce bi yol bisikleti sür dene
beğenirsen yol al.

ama dağ bayır sürmeyeceksen mtb alma.

adamlar paris roubenix te yol bisikleti kullanıyor siz mtbden bahsediyorsunuz. 3 üne de sahibim kesinlikle günlük kullanım da olsn diyosan şehir, sadece binicem diosan yol bisikleti al. mtb ekstrem koşullarda kullanıosn, açıkçası köy yolları bile asfaltlı özel parkur bulman gerekiyor ona da şehir dışına çkcan da gitçen de..

Doğru cevap ikisi de... İmkanınız varsa hem yol bisikleti hem de dağ bisikleti alın, ikisinin de keyfini sürün...

Afyonda şehir içinde yollar pek iyi değil ama 7-8 km sürdükten sonra şehirdışına çıkabiliyorsunuz. O yüzden yol bisikletiyle skntı yaşamıyorum. Geçenlerde 2 arkadaş Afyon'dan Konya'ya pedallamıştık. Akşam Konyaya vardığımızda trafikte yol almak sıkıntılı olmuştu. Şehir içinde bisiklet süren bir arkadaşla ışıklarda selamlaştık yol sorduk. Sağolsun yardımcı oldu hatta bizimle aynı güzergaha gidecekmiş. Birlikte Devam ettik. Konya da bisiklet yolunun olduğu yerlerde caddede bisiklet sürüldüğünde trafik polislerinin sıkıntı çıkardığından bahsetti ve gideceğimiz yere bisiklet yolunda devam ettik. Bisiklet yollarında bisiklet binerken çok fazla 20km/h in üstüne çıkamıyorsunuz. Yol bisikletiyle uzun süreli/kısa süreli sprintler atabilmelisiniz ki tadına varabilesiniz. Anladım ki Konya'da yol bisikleti şehir içinde çok iyi bir tercih olmaz(sürekli kilitli pedallardan ayakları çözmek zorunda kalıyorsunuz).

Ben eğer Konya'da yaşıyor olsaydım City treking tur fitnes hibrid(artık ne derseniz size kalmış) tarzı bisikletlere yönelirdim.(Bu arada benimde iki bisikletim var bir yol bir de cityden tur bisikletine dönüştürdüğüm bisikletim. O günkü sürüş şekli ve rotaya göre bisiklete karar veriyorum.):harika:

• Beğen
Tepkiler: vatan
@vatan

Sen kararini vermissin gibi zaten :)
Bence cebindeki paraya gore mtb veya sehir/hibrit/fitness tarzi bir sey bak. 100-250 TL civarida rezerv gozonunde bulundur. MTB alirsan sıkılıp ince teker takarsin, fitness alir yokusta kasarsan buyuk disli ruble veya kucuk disli aynakol alirsin.
Kafandaki soru ve kliselere baska turlusu olmayacak zaten belli :)
Simdiden hayirli olsun :)

NOT: Yokusu cikan bisikletin tasarimi veya lastiginden cok, surucunun kondisyonu, teknigi ve ruble-aynakol oranıdır. Hızlı gideceksen de lastigin ince olsa, bisikletin yol olsa ama aynakolun kucuk - rublen buyuk olursa 'ne anladim bu isten' dedirtecektir :D
Kısacasi butceni tarzini belirle, kondisyonunu teknigini gelistir, lastik aynakol ve rubleni beklentine gore duzenle ne diyelim ki! Ideali yok iste :)

Bana göre işin gerçeği şudur; Mtb kullanıcısıyım, bir an önce yol bisikleti almayı düşünüyorum, amma velakin öteki yandan da kalın lastiklerimi takıp dağların zirvelerine çıkmayı da her zaman düşünüyorum. Yani kaçarınız yok, sadece mtb alırım diyen kişi hata demiş olur bana göre.

Hız merakın varsa yol, biraz hiz biraz da laylaylom ise şehir.

@Asusmune
hep laylaylom ise dağ :D

• Beğen
Tepkiler: metalikfb
Okumayın beyler bisiklet almaktan vazgeçtim

Düz maşa bir tur bisikleti al iki tanede akıcı lastik ohhh misss

Geri