Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Mtb Park Projesİ (maket)

hele bir izin çıksında sonrada yer belirlensinde ilk topraklardan başlarız sonrada tahta rampa işine gireriz herhalde :)

• Beğen
Tepkiler: bmxserdar
Scudo
Hmm projeyi tam anlamadım. Profesyonel anlamda kocaman bir bisiklet parkı mı yapmayı dusunuyorsunuz?

Belediye olur da bir dagı gözden cıkartırsa, bu iş kazma, kürek bir de el arabasıyla olmayacagından, kepçe, silindir, kamyon gibi taşıtları da saglamaları gerekecektir. Insaat esnasında su, yemek, tuvalet ihtiyacları.. gerekirse konaklama merkezi.. Parkı yapacak insanlar kimler olacak? Bir belediye calısanının, 60 km/h ile inilen hattın sonuna 50 derece acılı rampa yapmasını, veya alakasız yerlere bosluklar koymalarını hos karsılamazsınız emin olun... İşi bilen insanların calısması lazım. Gerekirse yurtdısından adam getirtilmeli.

Bunca zahmetin geri kazanımı? Bu sektorun hacmi nedir? Ayrıca parkın korunması? Bakımı? ...

Ha yok belediye bize 10 dönüm alan versin, kafamıza göre takılalım diyorsanız başka... Onun için bile kazma kürekten fazlası gerekiyor, ayrı mesele.

Yoksa ilk dedigim gibi birşeyin bu ülkede olacagını, olsa dahi bunu 10 seneden önce görebilecegimizi düşünmüyorum. Gerçekçi olmak lazım.

Öte yandan ben sadece biniyorum, kendi kafama göre birşeyler yapıyorum burada. Sen güzel birşey düşünüp gerekli yerlere iletmişsin. Tebrik ederim.

ikinci dediğinizi yapıcağız eğer izin ve yeri belirlersek...bir konuya bu kadar negatif bu kadar karamsar bakmanın kime ne kadar yararı olucaktır bilemiyorum.:( Biz gerçekçiyiz konu içindedi mesajlarımda verdiğim linkteki fotograflarda insanlar bir şekilde bahsettiğiniz makina gücünden minimum yararlanarak olmaz dediğiniz(kazma kürek+el arabası)şeylerle ile birşeyler yapmışlar..inşa konusunda belediyeden herhangi bir işçi talebinde bulunmaya gerek olucagını zannetmem biz dururken...:)inşa konusunda muhakak doğal yapıdan yararlanır gerekli teorik bilgileri ediniriz ve uygularız :)(boşuna 5 yıl inşaat teknik + 2 yıl restorasyon okumadık:))
izin vericeklerin yapıcagıgımız bu yere ticarethane olarak bakması bu projeyi zaten daha başlamadan bitirir diye düşünüyorum..Ama tabiki ufak tefek ücretlendirmeler yapılacaktır neye yapılmıyorki ülkemizde :)

Benim tek basıma, sırf bisikletle kafamdaki seyleri yapabilmek ugruna gunun onemli bi vakti ot yoldugum bir ortamda, kalkıp size köstek olmam söz konusu degil, zaten aynı taraftayız.

Tek dedigim... Bu izni alacagınız adam, umarım bıyıklı, bel cevresi kalca cevresinden genis, hayatında hic bisiklete binmemis, hatta kücükken bisikletli birinin gelip kendisine carptıgı biri olmaz, da size "leyn bu yasta ne parkı ne bisikleti hırbolar" demez. Yoksa.. niye negatif bakayım?

Konunun başlıgında mtb parkı diye birşey görünce, ben de heyecanlandım. Ama sonra düşününce burda böyle birşeyin imkanı olmadıgını hatırladım.. Yine de.. bu işler kucukten başlar, yürür gider.. diye umit ediyorum.. Belediyenin bu konuyla ilgili düşüncesi nedir, uygun gorulen alan neresidir, buyuklugu ne olacaktır, yapılması dusunulen is icin hangi yapı malzemelerine izin var? Beton dahil mi? Bunlar hakkında bilgi alınmalı.

O zamana kadar... benim beklentim cok buyuk degil. Hayalkırıklıgı da aynı oranda buyuk oluyor cunku :(

Bence çok karamsarsınız,Bu olayın içinde değilim ama anladığım kadarıyla kimsenin şimdilik büyük bi beklentisi yok zaten,uygun bi alan sağlandıktan sonra(etrafta piknikçilerin vs olmadığı) toprak rampalarla başlanıp,yavaştan tahta rampaların yapılacağı bir parkur,çok ayrıntı düşünüyosunuz bence.

@burnout_54

Bostancıda günaydına gelmeden sağ köşede boş arazi var sahil yolunda ama olsa olsa oraya dirtjump parkı yapılır ....

Kolay bir konu gibi duruyor ama degil...

Şimdi herşeyden evvel biz belediyenin bu işe onay verip vermeyecegini bilmiyoruz. Verdigini dusunelim:
-Mekan neresi olacak?
-Ne kadar bir alan tahsis edilecek?

Bu ikisi en önemli unsurlar.. Toprak diyorsunuz tamam da her toprakla rampa yapılamaz. Civarda uygun toprak yoksa nereden toprak getirilecek? Parasını kim karsılayacak?

Bu iş için uygun görülen alan genişlemeye musait mi? Belediye bu konuda hemfikir mi? "Siz binin, yetmezse yıkar/keser genişletirsiniz" diyebilecek mi?
Toprak rampalar bir yere kadar.. Sonrasında odunla platformlar yapılacak. Agaç kesmeye izin var mı? Veya belediye kendisi mi getirecek odunları? Bunlar da yetmediginde.. Daha ilerisi icin.. Celik, demir, beton destekli yapılara izin var mı? Olacak mı? ...

Bir de birşey daha var.. Polonezkoy'deki bmx/4x parkuru (bu ikisi aynı parkuru mu tanımlıyor? Yoksa 2 farklı parkur mu var? Farklı farklı isimlendirmeleri var da..)... Kaçınız gitti veya surekli olarak gidiyor? Ben ornegin hiç gitmedim. Gitmeyi de dusunmuyorum. Sebebi: benim surus tarzıma uygun degil, ayrıca bana uzak. Ote yandan, gitmedigim icin bilmiyorum ancak, parkurun durumunun cok iyi olmadıgını okumustum. Pist bozulmuş? Dogrulugu nedir?

Şimdi yukarda "4x parkuruna gitmeyi dusunmuyorum" deyince ben, "sen gelmesen de olur hıh" diyecek olan varsa... Ben gelmeyeyim tamam, ancak yapılması dusunulen bu parkın hitap ettigi surucu profilinin ne oldugunu/olacagını dusundunuz mu? Bu profile uyan kac kisi var? Donanımları hangi duzeyde?

Isımlendirdigimiz şey 'mtb park'ı ise, uzun vadeli düşünülmedilir. Sanıldıgından daha cok plan ve program yapılmalıdır.

Bu arada tartısarak gelisiriz. Yazdıklarımdan irrıte olun, kafanızda bişeyler caksın, ve bizimle paylasın. Sonra da belediyeyle o sekilde konusalım. Oteki turlu bu spor amator olarak yapılmaya devam eder.

polonez köy güzelmiş :D

umarım yaparlar yada yapılır sonra bizde bmx için kolları sıvarız :D

Polonezköy parkuru süper olmuş.Açılış rampasınıda yapmışlarmı peki ?

Parkurun durumu ümitlendirdi beni.

Yetkililerin bu yeni proje hakkındaki düşüncelerinin ne oldugunu ögrendiginizde, bunu da aktarırsanız sevinirim. Umarım olaya profesyonelce bakabilirler ve uzun vadeli dusunurler.

Bence Polonezköy NortShore'u andıran güzel arazisi bakımından bu iş için uygun olacaktır.İstanbula geldiğimden beri bisiklet sürmekden ençok zevk aldığım arazi orası oldu orman içinde çok güzel yerler var.O bölgenin tek dezavantajı uzak oluşu.:( Oraya belediyenin izniyle toprak ve odun kullanılarak güzel rampalar,single trackler,wallridelar tahta köprüler vs yapılabilir.Kendinden yıkılan dolu ağaç odun vs malzeme var orada orman içinde,bunlar izinle kullanılabilir.Toprağıda güzel.Beton demir vs kullanmaya gerek yok apartman yapılmıyor sonuçda:) Zaten bukadarınada izin vermezler kanımca.Bmx parkuruna yakınlığı artı bir durum olur oraya bakım yapan kişiler veya kişi bu yapılan şeyleride koruyup bakımını yapabilir diye düşünüyorum.Ki orası orman kolay kolay başka bir iş için kiralanacak veya satılacak bir arazi değil yapılan şey uzun süre kalabilir geliştirilebilir kimseye zararı olmaz ama o izini alabilmek önemli.Böyle birşey yapılma aşamasına gelince bizim ekip başta olmak üzere birçok kişinin elinden geldiğince çalışacağına eminim.

Ben surekli gittigim BIKEPARK web sitesini bitirdim.

(link)

Belki size fikirler verir diye dusunuyorum.

Iyi gezmeler ;)

• Beğen
Tepkiler: matrixod
Arkadaşlar polonezköy tahta köprüler ne oldu.Bi gelişme varmı.Pozitif veya negativ :).

biraz daha gelişşe süepr olur ama yinede yapılmasıda iy ellerine sağlık güzel bir maket olmuş birde gerçeği olsa bisiklet severler için güzelo lucak ama yok işte

Geri