Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Mtb Patlak Korumalı Dişli Lastik Tavsiye

İki Tekeriz Youtube kanalında tubeless olayını baya bi gömmüşler, emin olamadım. Hani zahmetli ve maliyetli bir iş falan demişler, profesyoneller için iyi gibi konuşmuşlar. Ben bisikleti işe gitmek ve günde maks. 50 km falan sürmek için kullanıyorum ve şehir içi hep.
hmm anladim, ben dag bayir icin kullanacagini dusunmustum, oyleyse bisey diyemiyorum. o zaman marathon plus al ama hem asiri agir ve pahalidir , hemde gecen sene baska bi bisiklet icin takmistim tam yarim saatimi almisti takmasi, cok zorlanmistim.

• Beğen
Tepkiler: Cotyoran52
Scudo
hmm anladim, ben dag bayir icin kullanacagini dusunmustum, oyleyse bisey diyemiyorum. o zaman marathon plus al ama hem asiri agir ve pahalidir , hemde gecen sene baska bi bisiklet icin takmistim tam yarim saatimi almisti takmasi, cok zorlanmistim.

Evet şehirde kullanacağım.. Tubeless alıp çok bakım-onarım gibi işler çıkmazsa direkt geçerim, arka caddemde performans bisiklet var, oraya yaptırırım. Lastik ve jant dediğim gibi tubeless ready, bu özelliği de kullanmak isterim açıkçası. Bakarsınız daha çok severim :)

• Beğen
Tepkiler: BilalKorukcu
Evet şehirde kullanacağım.. Tubeless alıp çok bakım-onarım gibi işler çıkmazsa direkt geçerim, arka caddemde performans bisiklet var, oraya yaptırırım. Lastik ve jant dediğim gibi tubeless ready, bu özelliği de kullanmak isterim açıkçası. Bakarsınız daha çok severim :)

Şunlara da bir şans verilebilir:
(link) (burada kalmamış tabii, sadece ürün bilgisi için)
(link)
(link)
(link) (bunun mavisi MTB)
(link)
(link)

Bundaki ölçü lastiğin yere bastığı kısmın iç genişliğine göre, MTB için hepsi 34mm olarak satılıyor. Jant çapı verilmediğinde genelde en büyük lastiğe göre (29") paketleniyor, daha küçük jant için gerektiği kadarı kesilerek kullanılıyor.

Şehirde kullanacaksan tubeless yapmana gerek yok. Basınç yüksek olsun yeter, zaten tubeless lastiğin olayı düşük basınçta da patlamaması, yoksa dağda da iç lastik kullanabilirsin basıncını yeterince yüksek tuttuğun taktirde. Tubeless dönüşümü için çeşitli yöntemler var, ben Formula-X sıvı, Rocket Ron ve DT Swiss 466D kombinasyonunu kullanıyorum şu an, sorun çıkarmadı şimdiye kadar. Jant bandı ve siboplar da Aliexpress malı. Şehir içinde kullandığım eski Btwin MTB bisikletime en son Anlas marka lastik almıştım, hiç patlamadı şu ana kadar. Bence lastik gibi sarf malzemesi olan bir parçaya fazla harcama yapmanın bu durumda faydası yok. Ucuz bir lastik iş görür.

• Beğen
Tubeless tavsiye etmem. Hele şehir içinde. Patlarsa üstünüz başınız tubeless sıvısı olur yapış yapış.

@Aybek Cihan çok doğru bir noktayı hatırlattınız. Ayrıca el pompası kullanırken eğilip bükülen sibop ve sibop contaları orta vadede insanı deli etmeye yetiyor. Ayrıca sıvının da belli aralıklarla yenilenmesi gerekiyor. Sadece patlak koruması için çok masraflı bir yöntem bence. Ben daha düşük basınçta kullanabilmek için ve ağır arazide snake bite riskini azaltmak için geçiş yapmıştım ancak basıncı azaltınca da jantı taşlara vurma derdi ortaya çıkıyor. Bunu engellemek için strafor benzeri malzemeler(Tubeless İnsert) var ama hem tubeless hafifliği elden gidiyor, hem de aşırı masraflı oluyor. Ayrıyeten iç lastikli sistemde dış lastik daha stabil oluyor. Çünkü iç lastik dış lastiği janta doğru kıstırıyor ve daha katmanlı bir lastik kullanıyormuş gibi oluyor. Bunu tubeless geçişinde hissettim. Lastik çok daha kolay büzülüyordu. Düşük basınçta sert bir dönüşle dış lastiği janttan anlık ayırıp basınç kaybettiğim dahi oluyordu. İç lastiğe geri döndüm çok daha mutluyum.

B'twin Rockrider bisikletimin fabrika çıkış lastikleri maalesef istediğim "patlamama" performansını gösteremiyor. 3 ayda bu 3. patlak ve artık dayanılmaz bir noktaya geldi benim için.. Lütfen bu kardeşinize 27.5 inç-2 cm ebatlarında bir güzel lastik önerisi yapın :( Bütçem iki lastik için 500-600 tl dolaylarında...

Ben önceden rockrider 340 kullanıyordum üzerinde gelen stok lastikler aşırı kötüydü bazen her gün patlardı. Sonrasında bisikletçiden aldığım ucuz lastik bile daha iyiydi oda patlayınca, içine yanakları kesilmiş dış lastik koydum. Ve en sonunda schwalbe marathon model zırhlı lastiklerden aldım. Mtb üzerinde halen varlar çok dişi olmadığında seside az yolda akıyor ancak zırhlı olunca elbette ağırlık olur.

• Beğen
Geri