Scudo Sports

MTB veya YOL Hangi spd pedalı tercih etmeliyim?

therkut

Aktif Üye
Tepki
131
İsim
Erkut
Hergün şehir içi 10-15km ve haftada bir iki kere 50-70kmlik sürüşler yapıyorum. Bu iki pedal arasında kaldım. Sizce hangisini neden tercih etmeliyim?

Bir abim r540 ı zor geçip zor çıktığını ama uzun yolda daha keyifli olacağını söylüyor. M540 da tak çıkarı kolay ama temas yüzeyi düşük olduğu için sürüş konforu diğeri kadar iyi değilmiş ama kötü değil diğeri kadar iyi değil dedi.arada derede kaldım.

Shimano Pedal PD-R540http://www.bisikletcim.com/ProductImages/39092/big/shimano-pedal-pd-r540-1.jpg

Shimano Pedal PD-M540 Bronzhttp://www.bisikletcim.com/ProductImages/31679/big/shimano-pedal-pd-m5401.jpg

Scudo
Tamda böyle bir konu arıyordum :) takip...

@therkut ben şu anda r540 kullanıyorum takmada hiçbir sorun yok tık diye giriyo ama çıkarırken ayağı baya bi yana açmak gerekebiliyo ama bana sorun çıkarmadı henüz,memnunum ben

• Beğen
Tepkiler: therkut
@therkut

Eğer trafikte çok tak-çıkar yapacaksanız MTB daha rahat olabilir. Kolay takılıp çıkarılmasından değil çift taraflı olmasından dolayı. Ayrıca MTB ayakkabıları ile yürümeniz de daha kolay olacaktır.
Ama yol pedalı da daha sağlam hissettirir. Ayağınız altında pedal olduğunu anlarsınız, alan da geniş olduğundan güç transferi daha iyi olacaktır.

• Beğen
en son bi arkadaşım yol pedalı kullanırken...
beraber tur atıyoruz grup olarak.
tabi bazımız sadece tayt lı bazımız da benim gibi (link)
tabi bisikletten indikten sonra bazı yerlerde yürümemiz gerekiyor. ( atıştırmak için lokanta yiyecek vs satan yerlere girmek gibi )
tabi yol pedalı kullanan arkadaş bide taytlı olunca yürürken tak tak diye ayakkabılardan ses çıkıyor.
tüm çevre arkadaşa odaklanınca bizde gülüyoduk tabi :D
gene sen bilirsin

şehir içi kullanacağınızı söylemişsiniz, mtb pedalı daha mantıklı geliyor bana. yol pedalı takarsanız yol ayakkabısı ve yol kalleriyle dur kalklarda sıkıntı yaşayabilirsiniz. mtb spdsi yürümeye biraz daha imkan veriyor kallerinden dolayı. bende ilk başlarda böyle bir ikilemde olduğum için mtb spd si aldım pişman değilim. yüzey alanıyla bir alakası yok aslında, zira yüzey alanı spd ayakkabısını giyince fark edilmiyor bile. spd ayakkabılarının tabanı baya sert oluyor o yüzden spd pedalını pek hissedemiyorsunuz, öyle normal ayakkabıyla basar gibi olmuyor. bu arada yol bisikletini dağ spdsi ile kullanıyorum şuan :)

• Beğen
Pd a530 alın derim ben . hem normal ayakkabiyla hemde spd ile kullanilabiliyor . ben cok memnunum.

Merhaba,

Ben M540 kullanıcısıyım. Ayakkabım da yürüyüşe elverişli olduğu için turlarda çok rahat ediyorum. Şehir içinde ise üzerine platform takarak kullanıyorum.

Selamlar

five

• Beğen
@therkut ben altta linkini paylaştığım mtb pedaldan kullanıyorum ürün gayet güzel tavsiye ederim takıp çıkarması kolay kilit sistemi var

(link)

• Beğen
Mtb ayakkabısı ile çok daha rahat yürüyebilirsiniz şehir içindede kullanıyorsanız günlük hayattada kullanacağınız bir ayakkabı ile çok rahat edersiniz.

Suan m540 kullaniyorum oldukca rahatim :)

Mtb +1
Platformlu da alabilirsiniz m530 ya da t400 gibi. Ayakkabı çok sert değilse yardımcı olacaktır bu platform. Ayrıca kısa sürüşlerde normal ayakkabıyla da pedallanabiliyor normal spd nin aksine.

• Beğen
Spd ile şehir içinde sürüş daha rahat oluyor. Tak çıkar sorunu olmuyor. Bisiklet harici yürümek rahat oluyor. Kaller ve pedallar dayanıklı. Lakin özellikle+40 hızlarda, tırmanışlarda ve sprint'nde ayak pedaldan çıkabiliyor..

Spd-sl geniş yüzey sayesinde gücün daha fazla kısmının aynakola aktarımını sağlıyor. Rüzgar ve sürtünme olayı var lakin profesyonel atlet değilsen o konu önemsiz elbette. Rahat tırmanış ve sorunsuz sprint olanağı sağlıyor.. Plastik kaller ufak bu handikap ama..

Ayrıca tavsiye etmesemde şehir içinde de olsa spd-sl kullanıyorum. Üstelik kalim sıfır derece. Çoğu trafik ışığında yahut trafik sıkışınca pedalı çıkartmıyorum ama ben. Frenle yavaşlayıp durma hızına yakın denge de duruyorum yahut pedala basarak santim santim ilerleyerek vakit kazanarak geçiştiriyorum. Orman turlarında kayalıklara da tırmandım kalleride kırdım.) Eğer keyfine varmak istiyorsan spd-sl derim;)

• Beğen
PD M530 Pedal aldım. deneme aşmasındayım. 70 80km lik ilk grup turuna çıktım ve iyiki de pedalı almışım dedim. Ayakkabı olarak da MT44G aldım. İkisinden de çok memnunum şimdilik. Tabi dik bir yokuş çıkarken tekerim kumda kaymasaydı ve çok rahat ayağımı yere dayayıp kurtaracağım durumda ayaklarımı çıkartamayıp amele sümüğü gibi yapışmasaydım daha memnun kalacaktım :) Değerli deneyimlerinizi paylaştığınız için çok teşekkür ederim. Eskik olmayın.

yol için btwin marka beyaz pedalleri aldım yeni henüz monte etmedim.

Geri