Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

MTByi yol bisikleti yapabilir miyim?

Tepki
28
Merhabalar,

Uzun bir süreden beri forumu takip ediyorum. Bisikletle şu yaşıma dek pek ilgilenmemiştim ancak son zamanlarda, nereden estiyse, bu spora merak saldım. Geçici bir hevestir diye düşünerek arkadaşımın Bisan Aregon çift amortisörlü + disk frenli bisikletini ödünç alarak kullanmaya başladım. Böyle yaptım çünkü geçici olabileceğini düşündüğüm heves için para harcayıp da bisikleti öylece yatırmak istemedim. Gördüm ki bisiklet heves değil de tutku gibi birşey olmaya başladı, artık en ufak mesafeleri bile bisikletle gider oldum. Fakat bu güzide forumdan gördüğüm kadarıyla ve benim de tecrübe ettiğim kadarıyla şu anki bisikletim oldukça hantal, ağır ve gereksiz parçalarla donatılmış.

Kısa açıklama faslından sonra soruma geleyim; genelde İstanbul içinde kullanacağım ve de hafta sonlarında kısa mesafeli şehir turları yapabileceğim bir bisiklet arıyorum. Bütçem çok fazla değil en fazla 500TL ayırabilirim, açıkçası aklımda bir MTB alıp da slick lastik takmak var. MTBye yakın durmak istiyorum zira çoğunlukla dolaşacağım yerler köy yolları gibi taşlı ve bozuk yolları olan yerler. Ne kadar doğru olur bilmiyorum. Mesela Sedona 261 alıp da asfalt için 28 inç slick lastik takabilir miyim? Gerektiğinde de MTB lastiği ile diğer bozuk satıhlarda dolaşabilirim. Değerli önerilerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.

Scudo
mtb yi zaten yol bisikleti olarakta kullanabilirsiniz (performans tabikide yol bisikleti gibi olmayacaktır) lastikleri değiştirerek bu farkıda azaltmış olursunuz.ama şehir bisikletinide düşünebilirsin.karar senin

• Beğen
Tepkiler: Serkan Eyüpoğlu
26'' Mtb'ye 28'' lastik takamazsın ve Mtb ile yol bisikletini ayıran ikinci önemli özellikse dişli kombinasyonlarıdır, örnek olarak yol bisikletinde 39/53 aynakol varken Mtb'de 22/32/42 gibi oranlar vardır. Mtb'den yol makinası yapmak istiyorum dersen slick lastik takarsın aynakolun yapraklarını değiştirirsin ama tabi tüm bunları yapmaktansa eski bisikletin bırak olduğu gibi dursun. ikinci el ucuz yollu bi bianchi yol bisikleti alman daha mantıklı olur bana göre.

• Beğen
üstat yanlışın var
28" jantlar disk göbekler ile bu iş olur ve örneğide çok

forumda bile araştırırsan örneklerini görürsün.

• Beğen
arkadaş nerede dolaşacağını belirtmiş; ''çoğunlukla dolaşacağım yerler köy yolları gibi taşlı ve bozuk yolları olan yerler.'' bu yollarda kesinlikle yol bisikleti kullanamazsın.seçimini mtb den yana yap..

CST 26 x 1.90 yol lastiği kullanıyorum. mtb lastiklere göre çok farkediyor. 1.90 yerine 1.75 veya 1.50 kullanabilirsin. yol bisikletine çevirmek yerine bol bol pedal çevir bence... aynı kapıya çıkar :)

• Beğen
Cevaplara teşekkürler, MTB almaya kadar verdim. Seçimim konusunda hata yapmışmıyım ileride göreceğiz.

sen seçimini yapmışsın, hayırlı olsun şimdiden. Açtığın konu beni de ilgilendiriyordu. can kulağıyla okudum :D:D

• Beğen
Tekrar merhaba,

Herkese teşekkürler, gidip ikinci el SCOTT ASPECT 40 aldım. Satan arkadaş bisiklete zaten Schwalbe Marathon 26" 1,75 lastik takmış, tam bana uygun olduğunu düşünerek satın aldım. Oh be rahatladım, bir aydır o mu bu mu derken bisikletime sahibim artık. Bisan Aregon'la arasında dağlar kadar fark var, daha ilk binişte bunu anladım. Artık darısı kararsız kalmış arkadaşların başına.

Geri