Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Mübarek bisiklet deyil çevre yolu töbe töbe

çamurluk

Aktif Üye
Kayıt
12 Eylül 2006
Mesaj
111
Tepki
39
Şehir
izmir
bu akşam kordonda bisiklet sürüyorum (izmir) bisiklet yolunda bisiklet harici her şey var
1:darıcı
2:söhüşçü
3:gevrekçi
4:midyeci
5:cafelerin servis masaları
6:yayalar muhapetteler
7:fotorafçı
8:çocuk arabası sökülen elektirik direklerinin civataları ==bubi tuzağı
9:kemancı
10:çiçek sergisi
11:bisiklet yok !!!!!!!!!
bi çözüm bulmamız lazım
 
Scudo
Merhaba

Bu bisiklet yolu hakkındaki düşüncelerinizde yerden göğe kadar haklısınız. :)

29 Mart 2007 de İzmir gezimde aynısını bende görmüş ve foruma da yazmıştım. Bu linkte https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=10561

Bu linkten size 2 resim atayım. Bizde eşimle gezerken bisiklet yolunda acaba bizmi yanlış yerde bisikletimize biniyoruz diye şaşırmıştık. Çünkü bisiklet yolunda hiç bisikletli görmedik, ama sizin saydıklarınız doluydu.:D
http://i119.photobucket.com/albums/o134/nisanbaklasi/2903Kordon/29-03-Kordon-inciralt010.jpg
Bakın burada ne bulduk. Bisiklet yolu. Tüm bisiklet yolunda, ya bir tane yada 2 tane bisikletli görebildik, geriye kalan yerde ise ya çöp tenekesi, bol yaya ve aklınıza gelebilecek her şey mevcut. Bisikletli olmayınca millette haklı, bisiklet yolunu işgal etmişler.:mad:
http://i119.photobucket.com/albums/o134/nisanbaklasi/2903Kordon/29-03-Kordon-inciralt011.jpg


Bisiklet yolları amaçları dışında kullanılırsa olacağı budur. Yanlız bir de şu var yemeyenin malını yerler. Biz bisikletliler olarak bu yolu kullanmazsak adamlarda haklılar. ;)

Sevgi ve selamlarımla.
 
Bostanli sahildeki bisiklet yolu icin de ayni sey gecerli. Saniyorum insanlarda bisiklet yolu bilinci pek gelismemis. Toplum olarak trafikte nasil davraniyorsak, bisiklet yollarina da yansiyor.
Arastirma yapsak o yollarin bisiklet icin yapildigini bilenlerin sayisi cok azdir :)
 
  • Beğen
Tepkiler: Hasan Hakan Koç
Metropollerde bu tür olaylarla karşılaşıyoruz,

İzmir kordon da hafta sonu sahilde bisiklet yolunda bisiklet sürmeyi bayağı düşünmek lazım..:rolleyes:

Aynı durum burdada geçerli,

Hafta sonu fenerbahçe ve bostancı sahillerideki bisiklet yolları hem çok kalabalık hemde tehlikeli.Avrupa yakası florya k.çekmece bisiklet yolları da aynı kalabalık (eee malum hafta sonu)...:eek: ;)

Bunların olmaması birazda insanların anlayışına bağlı,iş bizlere düşüyor..Belediye'de bisiklet yolu güzergahlarına bisiklet polise koyucak değil herhalde ama bir gün gelır oda olur.:)..:rolleyes:
 
@Önder

aslında bisikletli polislerin bi kısmı bütün gün bu yolları boşaltmakla uğraşabilirler..neden olmasın
 
@Özgür!

Kurallara uyma bilinici ve saygi insanlarda olmadigi surece bisikletli polislerin mudahalesi ise yaramayacaktir. Kurallara uymayanlara kesilecek trafik cezasi daha cok ise yarayacaktir.
 
@çamurluk

arkadaşlar izmirde simite gevrek diyolar.anlayamayan arkadaşlar için çevireyim :p
 
@gryars

lütfen ukalalık olarak algılamayın amacın insanların bilinçlenmesi:eek: :)

Öncelikle gevreğin tarihçesinden bahsetmek gerek. 450 yıl önce kırım değirmendağı mevkinden gelen tatar türklerinin izmire yerleşmesiyle birlikte gevrekte izmire gelmiş oldu. tatar türkleri geleneksel yiyecekleri olan gevreği, izmir'de daha büyük boyutta ve gene izmir'de yetişen sultani üzümlerinden hazırladıkları şerbetle yapmaya başladılar. daha sonraları bu gıda maddesini sandviç şekline getirerek arasına peynir, domates ve biber koyarak kumru yapmaya başladılar. daha sonralarda ise, kumru çeşmede arasına sucuk, salam, sosis gibi maddeler konarak sıcak sandviç şeklinde üretilmeye başlandı. gevrek mi simit mi sorununa geldiğimizde ise, gevrekle simit farklı şeylerdir. onun için"- onun adı gevrek olur mu bilader siz salaksınız, koca türkiyede herkes simit diyo, bi siz gevrek diyosunuz, bi siz mi biliyonuz herşeyi" şeklindeki tartışmalar son derece yanlış ve gereksiz tartışmalardır. farklı nesneler olmasının sebebi pişirilme esnasında ortaya çıkmaktadır. bizim gevrek dediğimiz nesne mayalı hamur, kızgın pekmez dolu havuzlarda bir süre pişirildikten sonra üzeri susamlanır ve fırına verilerek tekrar pişirilir. burada iki kez piiirme uygulanır ve bu sayede gevreğin çıtır çıtır olması sağlanır. simit denen nesne de ise hamurun üzerine sulandırılmış soğuk pekmez sürüldükten sonra üzeri susamlanır ve ardından pişirilir. ayrıca gevrekle simidi yuvarlama işleminde de farklılık vardır. simit bükülerek yuvarlanırken, gevrek düz olarak yuvarlanır.yani gevrekle simit arasındaki benzerlik, sadece şekil ve hammadde benzerliğidir. yapılma teknikleri ve tatları tamamen birbirinden farklıdır. gevrekle simitin aynı şeyler olduğunu idda etmek imambayıldı ile karnıyarığın aynı şey olduğunu idda etmekten bir farklı değildir.
 
  • Beğen
Tepkiler: Hasan Hakan Koç
O yol gerçektende bisiklet yolu değil, sözde bisiklet yolu, bisiklet yolu için yolun üzerine sadece bisiklet resmi çizmek yetmez.Bisiklet yolunun belli başlı nitelikleri vardır. Türkiyede taşıt yollarında , şehirler arası yollarda hatta otobanlarda bile insanlar dolaşıyor sahildeki bisiklet yoluna mı girmeyecekler. Hayal kurmaya hiç gerek yok. O yol orada oldukça insanlar ve diğer yabancı maddeler herzaman orada olacak. Önleminizi ona göre alın...
 
kayseridede bisiklet yolu var fakat sadece ismi bisiklet yolu :D bisikletle gidilemeyecek kadar yol kötü ve pislik içinde:(
 
arkadaşlar yakınmalarınız boşa hepiniz çok haklısınız ama bizim insanımızda görgü yok kimse kusura bakmasın avrupalı değiliz biz. bizi almıyorlar diyede kimse küsmesin avrupalıya .
 
haklısınız her yerde böyle bu bolu'da da insanlar bisiklet yolunda yürüyüş yapıyorlar.hayret birşey.kardeşim gidin kendiyürüyüş yolunuzda yürüyün.değilmi yaw:boese157: :boese157: :boese157:
 
Her şeyden önce Gevrek ve Simit arasındaki farkı anlattığı için Özgür'e çok teşekkür ederim :) . Hoş bir genel kültür bilgisi. :p
Esas konumuza dönersek, bence iğneyi kendimize, çuvaldızı başkasına batıralım :rolleyes: . Yayalar niçin araç yolunun ortasından gitmiyor? çünkü trafik akışı var ( normal şartlarda ) bizim bisiklet yollarında ise yeterince bisikletli olmadığı için insanlar yolun ortasından gidiyor. Örneğin gün boyunca 2-3 arabanın geçtiği bir anayolda da insanlar sallana sallana gider;) . Eğer bisiklet yolunu kullanan insan sayısını arttırabilirsek bence bisiklet yolları bir süre sonra bize kalır.
Diğer konu ise başka bir başlıkta yazmıştım, koskoca Turkcell reklamında bisiklet yolunda bir otobüsle çekim yapmışlar otobüsün peşinden de bir bisikletli geliyor :mad: . O reklamın dikkat çekici yeri otobüsten inen hanım ablalar ve Kenan Doğulu olduğu için bu ayrıntı gözden kaçıyor :p ( Ender Abi, eğer o reklamda otobüse odaklanmış olsam Gökova Körfezinin Serin Sularında dibe yakın bir yerde boynumda bir taşla pedallıyor olurdum her halde; malum " Hanım Faktörü! " :eek: )
Sonuç olarak biz sayımızı arttırırsak, talep gücümüz artar. O zaman Ne yolumuza çıkan olur, ne de kaskımıza ve taytımıza gülen olur ;) . Sağlık ve esenlikler dileklerimle...
 
Aslında insanlarda bisiklet yoluna girmemeliyiz diye bir düşünce olmalı, ama yok. İnsanlarda bisiklete binme düşünceside yok (Türkiyedeki insanlardan bahsediyorum). O insanlar orda yürür, fotoğrafta çeker, ayaklarını uzatıp çekirdek te yer :)
 
zihniyet değişmeli biraz bence, hem yayaların hem bisiklet kullananların. bisiklet kullananlar kendi aralarında kapışıp bisiklet yolundan cıkıp insanların üzerine dalıyorlar, sonra yaya yolundan gecen adamda haliyle olayı bütün bisikletçilerin üzerine yıkıyor. geçen caddebostanda başıma bişi geldi. bisiklet yolunun içinde sağdan sağdan giderken üzerime üzerime karşıdan bisiklet geldi hızlıda gidiyordum son anda kırdım dışarı kaçtım. yani kendi aramızda bile bu anlayış oturmamışken bence yayalardan bunu beklemek yanliş, henüz daha zamanı değil gibi geliyor bana. bu sebepten artık yolda kullanıyorum. yayalardan daha cok tedirgin oluyorum arabalara göre.
 
Avrupa'yı ve Amerika'yı bu kadar toz pembe hayal etmemeli bence.@Bülent ÖZER
 
@Bülent ÖZER

Bence de biraz çuvaldızı kendimize batırmasını öğrenmemiz lazım .
Eğitim, kültür,ekonomik düzey , gelenk ,görenek, say say bildiğine bir sürü etken var bu işileri yoluna koyabilmak için ama yılmamak lazım her fırsatta uygarca bunları dile getirmek gerekiyor. :)
 
Geri