Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Nabız Saati Problemleri

MehmetAliB.

Forum Bağımlısı
Tepki
4.649
Sigma 2209 MHR ve Beurer PM 26 kullanıyorum. Biri bisiklet bilgisayarı diğeri de kol saati. Her ikisinin de nabız ölçme özelliği var. Yükseklik, hız vs her türlü bilgiyi hatasız veriyorlar. Yalnız iş nabıza gelince ikisi de sapıtıyor. Şehir dışında sürüş yaptığım zaman problem az oluyor ama şehir içinde sapıtmalar artıyor. Çoğunlukla Sigma bisiklet bilgisayarını kullanıyorum. Sürüş sırasında problemi daha az. Kol saatini laktik asit testi ve dinlenik nabzı öğrenmek için kullanıyorum.

Sorunlara gelirsek:
Bazen ikisi de nabız ölçmüyor.
Sürüşe ilk başladığım dakikalarda nabız ölçmedikleri oluyor. Sonra ölçmeye başlıyorlar.
Rüzgarlı havalarda kimi zaman nabız ölçer ya sıfırlanıyor ya da sabit bir rakamda takılıp kalıyor. Bir müddet sonra, genelde terleyince düzeliyor. Bu durum yokuş aşağı giderken de oluyor.
Trafiğin yoğun olduğu zamanlarda ve trafik ışıklarının olduğu yerlerde sapıtıyor veya duruyorlar.
Beurer kol saatini bisiklete taktığımda uzak konumda kalırsa nabız ölçeri çalışmıyor.
Suyla kemerin iki ucunu hafifçe ıslatıp kullandım, yine aynı.

Bu arada ikisini birden kullanmayı denemiştim. Aralarında daima 1-3 nabız fark oluyor. Bazen bu fark 8-10 seviyesine çıkıyor.

Siz de böyle sorunlar yaşıyor musunuz, Bu sorunların çözümünü bilen var mı?

• Beğen
Tepkiler: Tesup Taru
Scudo
Ölçmeme nedeni büyük ihtimalle temas noktaları ile alakalı.

Bu tip ürünlerde (Garmin hariç) bana da oluyordu. Çözümü ise oldukça kolay, takmadan önce vericinin arkasını çok az bir şekilde ıslatırsanız (genelde tükürük daha çok işe yarıyor) bir sorun kalmayacaktır.
Terledikten sonra bu yüzden çalışmaya başlıyordur. Sırf bu iş için satılan kremler var aslında, (link) gibi...

Şu jellerden alıp kullanayım bakalım nasıl olacak. Hastanelerde böyle jeller kullanılıyor aslında. Eczanelerde belki vardır.

• Beğen
Tepkiler: Tesup Taru
Çözümü deneme yanılma yoluyla buldum. Km saatini dropbar gidonun sağına takıyordum. Bu hatalıymış. Nabız bandıyla km saatinin/kol saatinin mümkün mertebe birbirine yakın olması gerekiyor. Sonra gidonun soluna taktım. Düzeldi. Şimdi gidon boğazına takılı kullanıyorum. Sorun yok.

Asıl sorunsuzluğu ise şu sağladı. Önceden nabız bandını kalbe yakın olsun diye hafifçe sola kaydırarak kullanırdım. Daha sonradan gösün tam ortasında kullanmaya başladım. Oraya tam oturduğundan mıdır nedir artık sorun yaşamıyorum. Galiba nabız ölçen bandın sağ-sol algılayıcıları bu şekilde vücuda tam yerleşiyor. Böylece daha sağlıklı ölçüyor. Kol saatimde de durum aynı. Kullanma şeklim şöyle:
9837e438-45d8-4030-a199-4c1b4d800b3b__V302775649__SL300__.jpg

Trafiğin yoğun olduğu yerlerdeki sapıtmaya ise, ki bu nadir oluyor, yapacak bir şey yok. Cihazın alıcı verici sistemi Bluetooth, ANT, kızılötesi... her ne ise başka cihazlarınkiyle karışıyor sanırım. Km saatim bu konuda iyi. Çünkü alıcı verici arasında bir tür şifreleme kullanıyormuş.

• Beğen
Tepkiler: Rehaserdar
Ya arkadaşlar.. düzgün çalışan nabız bandım birden bire düşük değerler okumaya başladı.. Pil değiştirdim.. plastik yüzeyi iyice temizledim.. sorun geçmedi..95 okuması gerekirken 45 okuyor mesala.. nereden biliyorum aynı zamanda kol saati var polar.. optik okuma yapıyor.. böyle birşey yaşayan oldu mu? Sorunun kaynağı nedir? çözülebilir mi? yoksa ürünü değiştirmeye çalışacağım..

Genaute .. şu decathlonda satılan hem bluetooth , hem ant + olan..

teknoloji aynı olsa gerek @Gökhan Toros .. bir bildiğin varsa sevinirim.. garmin olan da bozuldu.. mesala o da yeni pil varken normal.. ertesi gün çalışmıyor.. burada baytekin ile iletişim kurmaya çalıştım.. adamlar oralı olmadı.. gerçi ürünü yurt dışından almıştım.. ben de bu ürünü aldım..

@amoush00

Garmin'lerde kronik bir sorun var ve belli bir süre sonra düzgün çalışmıyorlar. O nedenle ben de marka değiştirip Wahoo'ya geçmiştim birkaç yıl önce.
Sizin saatinizi bilmiyorum, daha önce kullanmadım fakat sorun benzer olabilir.

Onun dışında birkaç sebep var bantın bozulmasına neden olabilecek;
Terleme sonucu oluşan tuzun bantın içine yerleşmesi. Bunu çözmek için sürüş sonrası bantı güzelce yıkamak gerekiyor. Sizin saatinizde de verici ve bant birbirinden ayrılıyorsa eğer, bir süre suda bekletip deneyebilirsiniz.

Teninize temas eden bölgenin temiz olması gerekiyor ve bantı takmadan önce ıslatılması lazım. Tükürük işe yarasa da bu iş için satılan özel jeller de var. En kolay ulaşılabilir, ucuz çözüm ise ultrason jeli. Eczanelerden alabiliyorsunuz.

Statik elektrik de benzer sorunlara yol açıyor. Üzerinize giydiğiniz yağmurluk mesela rüzgarda dalgalanarak saatin sinyallerini bozabiliyor.

Bazı ANT+ ve Bluetooth cihazlar, aynı ortamda birden fazla benzer işi yapan cihaz varsa sapıtabiliyor. Powermetre, hız sensörü, kadans sensörü, nabız bandı, Di2 sensörü vs. bir araya gelince bazen birbirini etkileyebiliyor. Öyle bir durum varsa da deneme yanılma ile çözebilirsiniz.

Bantı hafif ıslatınca doğru okuyor. Sorun bundan kaynaklanabilir.

@Gökhan Toros Teşekkür ederim.. suda bekletmeyi deneyebilirim.. ben bir kaç sürüşte bir temizlik yapıyordum .. ama yaklaşık 1 yıldır sorun yoktu.. deniz kenarı bir bölgede kullandım.. sanırım ter fazla geldi..

Geri