MehmetAliB.
Forum Bağımlısı
- Tepki
- 4.649
Sigma 2209 MHR ve Beurer PM 26 kullanıyorum. Biri bisiklet bilgisayarı diğeri de kol saati. Her ikisinin de nabız ölçme özelliği var. Yükseklik, hız vs her türlü bilgiyi hatasız veriyorlar. Yalnız iş nabıza gelince ikisi de sapıtıyor. Şehir dışında sürüş yaptığım zaman problem az oluyor ama şehir içinde sapıtmalar artıyor. Çoğunlukla Sigma bisiklet bilgisayarını kullanıyorum. Sürüş sırasında problemi daha az. Kol saatini laktik asit testi ve dinlenik nabzı öğrenmek için kullanıyorum.
Sorunlara gelirsek:
Bazen ikisi de nabız ölçmüyor.
Sürüşe ilk başladığım dakikalarda nabız ölçmedikleri oluyor. Sonra ölçmeye başlıyorlar.
Rüzgarlı havalarda kimi zaman nabız ölçer ya sıfırlanıyor ya da sabit bir rakamda takılıp kalıyor. Bir müddet sonra, genelde terleyince düzeliyor. Bu durum yokuş aşağı giderken de oluyor.
Trafiğin yoğun olduğu zamanlarda ve trafik ışıklarının olduğu yerlerde sapıtıyor veya duruyorlar.
Beurer kol saatini bisiklete taktığımda uzak konumda kalırsa nabız ölçeri çalışmıyor.
Suyla kemerin iki ucunu hafifçe ıslatıp kullandım, yine aynı.
Bu arada ikisini birden kullanmayı denemiştim. Aralarında daima 1-3 nabız fark oluyor. Bazen bu fark 8-10 seviyesine çıkıyor.
Siz de böyle sorunlar yaşıyor musunuz, Bu sorunların çözümünü bilen var mı?
Sorunlara gelirsek:
Bazen ikisi de nabız ölçmüyor.
Sürüşe ilk başladığım dakikalarda nabız ölçmedikleri oluyor. Sonra ölçmeye başlıyorlar.
Rüzgarlı havalarda kimi zaman nabız ölçer ya sıfırlanıyor ya da sabit bir rakamda takılıp kalıyor. Bir müddet sonra, genelde terleyince düzeliyor. Bu durum yokuş aşağı giderken de oluyor.
Trafiğin yoğun olduğu zamanlarda ve trafik ışıklarının olduğu yerlerde sapıtıyor veya duruyorlar.
Beurer kol saatini bisiklete taktığımda uzak konumda kalırsa nabız ölçeri çalışmıyor.
Suyla kemerin iki ucunu hafifçe ıslatıp kullandım, yine aynı.
Bu arada ikisini birden kullanmayı denemiştim. Aralarında daima 1-3 nabız fark oluyor. Bazen bu fark 8-10 seviyesine çıkıyor.
Siz de böyle sorunlar yaşıyor musunuz, Bu sorunların çözümünü bilen var mı?