Resim paylaşabilirmisinGördüğüm tüm nabız bantları aynı pil kapağı sistemini kullanıyor. Döndürerek açılıp kapatılan vidalı bir kapak.
İçeride sadece bir tane o-ring tabir edilen conta var su geçirmezliği sağlayan. Normalde kısa süreli ıslanmalara,
yıkamalara yağmura dayanıklı oluyorlar.
Ancak nabız bantlarının düşmanı su değil terdir. Tüm kapaklardan içeriye sızar, contaya her kullanımda yeniden
taarruz eder. Forumdan hatırlıyorum, bisikletinin gidonu terden erimiş, delinmiş bir kullanıcı vardı. Gidon bandı
kapattığı için çürümenin farkına varmamıştı.
Söylemek istediğim, içerideki conta tere bir yere kadar tahammül edebiliyor. Kullanıcısının terinin keskinliğine
bağlı olarak er geç içeriye sızdırıyor. Bu da cihazı bozuyor. Bir tane nabız bandını terden dolayı bozduktan sonra
aklıma gelen çözüm sayesinde, ikinci aldığım bandı epey uzun yıllardır kullanıyorum. Maşallah bir sıkıntısı yok.
6-8 ayda bir pilini değiştirdikten ve kapağını kapattıktan sonra, cihazın arka yüzeyine boydan boya koli bandı
yapıştırıyorum. Kenarlardan artan kısmı kesip temizledikten sonra, arka yüzey naylon bir korumayla kaplanmış
oluyor. Herhangi bir sıvının içeri kaçma imkan ve ihtimali kalmıyor. Tavsiye ederim 👍
Foto çekerken üzerindeki bant biraz eskimiş gibi göründü gözüme. Söküp yeni bant çektim.Resim paylaşabilirmisin
garminlerde hrm dual olanda 4 tane vida var, onu sökmek lazım, nabız sensörü 2 plaka halinde ayrılıyor, içerde pil, bu nedenle kalınlık tarafındaki yeri bant ile kapatmak imkansız. Ama bende pil değişimi için garmin hrm duali açtığımda içerde nem gördüm.Foto çekerken üzerindeki bant biraz eskimiş gibi göründü gözüme. Söküp yeni bant çektim.
323959 dosyayı görüntüle
Önce tamamına yetecek bir parça bant kesilip cihazın arka yüzüne yapıştırılır. Güzelce ovalayarak hava kabarcığı kaldıysa temizlenir.
323960 dosyayı görüntüle
Sonra çıtçıtlı bölüme gelen fazlalık kısım kesilip temizlenir. Üst ve alttan artan kısımları kesmeye gerek yok.
Garmin hrm'lerin yapısına baktım şimdi. Ne gerek gördüler acaba böyle farklı bir kapak tasarımına?garminlerde hrm dual olanda 4 tane vida var, onu sökmek lazım, nabız sensörü 2 plaka halinde ayrılıyor, içerde pil, bu nedenle kalınlık tarafındaki yeri bant ile kapatmak imkansız. Ama bende pil değişimi için garmin hrm duali açtığımda içerde nem gördüm.
Kullanıcı kaç kere açacak ki o kapağı? Garmin 3,5-4 sene pil ömrü veriyor. Hadi 3 senede bitti desek 6 sene içinde 1 kere kapağı açmış olursun. 1 kere açma ile yalama olacağını da hiç sanmıyorum.Garmin hrm'lerin yapısına baktım şimdi. Ne gerek gördüler acaba böyle farklı bir kapak tasarımına?
Açıp kapatırken kullanıcı, vida yuvalarını yalama yapıp bozsun ki daha çok ürün satalım diye mi düşündüler acaba
Belki cihazın tamamını bantlayıp, sadece çıtçıtların bulunduğu yeri delerek düzgün çalışıp çalışmadığını test edebilirsiniz.
@SerdarCYCoo2Bursa çok güzel söyledi, Garmin de olsa tedbiri elden bırakmamalı, güven tedbire mani değil![]()
Kullanıcı kaç kere açacak ki o kapağı? Garmin 3,5-4 sene pil ömrü veriyor. Hadi 3 senede bitti desek 6 sene içinde 1 kere kapağı açmış olursun. 1 kere açma ile yalama olacağını da hiç sanmıyorum.
Başka bir konuda da yazmıştım.. 2017 yada 2018 yılında (tam ne zaman olduğunu hatırlamıyorum ama muhtemelen 2018, zira 2017 yılında Bergen'de yapılan Dünya kupasındaki atmosferi gördükten sonra yol bisikletine ve antrenmanlarına merak sardım) aldığım Garmin 520 bundle ile gelen nabız bandını halen kullanıyorum ve henüz pil bile değişmedi, sadece kayışını yeniledim kopmasından dolayı.. Muhtmelen sizin kadar dışarıda sürmüyorumdur ama kışın trainerda da kullanıyorum ve nerede ise 7. senesine girecek. . Bir başka konuda ben bunu Türkiyeye göre ortalama 20-25 derece daha soğuk bir yerde kullanıyorum, bilindiği gibi soğuk hava pil ömrünü ciddi derecede kısaltır..Sanırım benim nabız bantlarında problem vardı, duracell de olsa 6-7 ayda bitiyordu pilleri. Kullandığım seneler ortalama sürüş sürem yıllık 450 saat. Yani aşağı yukarı 250 saatte pili bitiyordu.
Garmin marka hrm hiç kullanmadım. Decathlon ve birkaç değişik Çin üretimi olanlar hep 6-9 ayda pil değişimi gerektirdi bende de. Bir yıl gideni henüz olmadı. 7 yıl iyi performansSanırım benim nabız bantlarında problem vardı, duracell de olsa 6-7 ayda bitiyordu pilleri. Kullandığım seneler ortalama sürüş sürem yıllık 450 saat. Yani aşağı yukarı 250 saatte pili bitiyordu.
Bende de aynı süre 6-7 ay gidiyorSanırım benim nabız bantlarında problem vardı, duracell de olsa 6-7 ayda bitiyordu pilleri. Kullandığım seneler ortalama sürüş sürem yıllık 450 saat. Yani aşağı yukarı 250 saatte pili bitiyordu.
Bende de aynı süre 6-7 ay gidiyor
Hali ile o vidaları yalama etmek en ufak bir dikkatsizlikte mümkün. Çünkü vidanın girdiği yer plastik
Dikkat etsekte aşınacak eninde sonunda
Sadece bisiklet ile kullanım olduğundan olabilir. Örneğin koşarken nabız dışında kadans, adım uzunluğu, yerden yükselme, yerle temas süresi, sağ sol yerle temas dengesi gibi metrikleri de ölçüp saate gönderiyor. Haftalık 12 13 saat ortalamasıyla kullanıyorum 1 sene götürmüyor pil. Bu modelde (hrm proton plus) vida yok , ön kapak üstündeki beyaz lastik söküldükten sonra çevrilerek açılıyor, pil değişimi çok sorun olmuyor.Başka bir konuda da yazmıştım.. 2017 yada 2018 yılında (tam ne zaman olduğunu hatırlamıyorum ama muhtemelen 2018, zira 2017 yılında Bergen'de yapılan Dünya kupasındaki atmosferi gördükten sonra yol bisikletine ve antrenmanlarına merak sardım) aldığım Garmin 520 bundle ile gelen nabız bandını halen kullanıyorum ve henüz pil bile değişmedi, sadece kayışını yeniledim kopmasından dolayı.. Muhtmelen sizin kadar dışarıda sürmüyorumdur ama kışın trainerda da kullanıyorum ve nerede ise 7. senesine girecek. . Bir başka konuda ben bunu Türkiyeye göre ortalama 20-25 derece daha soğuk bir yerde kullanıyorum, bilindiği gibi soğuk hava pil ömrünü ciddi derecede kısaltır..
Bu doğru, terli nabız bandı ile sürüş sonrası bırakırsanız. Saatler sonra dahi kontrol ettiğinizde telefona veya Garmin edge cihaza bağlandığını göreceksiniz. Ben sürüş sonrası hemen cihazı banddan ayırıyorumpil değişirken o ring yenilemek de çözüm olabilir
Bu arada eski bir paylaşımda garmin nabız sensörünü sürüş sonrası banddan ayırmazsanız bluetoth aktif kalıp pili erken bitiriyor yazmış biri
Apple'da çalışırmı bilemiyorum ama geçen sene Lenova tablet kullanarak zwifti kullandım, bağlantı için google playden resimdekini indirim kurunca bağlantı sağladım..Arkadaşlar,
Garmin 520 ile birlikte gelen nabız bandını senelerdir kullanıyorum ve gayet memnunum.
Bu nabız bandı ile ilgili bir şey sormak istiyorum.
Zwift kullanıyorum (Apple tabletim ile) Nabız bandı ant + özellikli ve yanlış bilmiyorsam bluetooth özelliği yok.
Bu sebeple Zwift kullanırken nabız bandını zwifte tanıtamam değil mi?