Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Nasıl bir bisiklet almalıyım

emre0x5d

Forum Demirbaşı
Kayıt
20 Eylül 2011
Mesaj
487
Tepki
240
Şehir
Adana
Merhabalar. Bisiklet alıcam yakında ama bu konuda hiç bir bilgim yok. Burada bana ne söylenirse onu yapıcam. Bu siteyi inceledim çok güzel ve üyelerine güveniyorum. Bisikleti ulaşım amaçlı kullanıcam. Araziye çıkmıcam. Trafikte elimden geldiğince uzak durup ara yolları kısa kullanmayı düşünüyorum. Biraz aykırı bir bisiklet olmalı yani. Yüksek yerlerden atlamama dayanmalı. Saçmalıyor olabilirim kusura bakmayın dediğim gibi her hangi bir bilgim yok. Bütçe oldukça dar en uygun olduğu kadar olmalı zaten zamanla eklemeler yapıcam. Şimdilik en azından keyif alayım sürerken. Eski bisikletim çalındıktan sonra bir tane idarelik 150 liraya aldım, soğudum resmen bisiklet sürmekten. Allah belanı dedim koydum balkona öldü orda. Sorulara gelirsek hangi sınıf olmalı bana uygun bisiklet alırken nelere dikkat etmeli ilerde geliştireceğimi de göz önünde bulundurursak. Değerli görüşlerinize muhtacım. Saygılarla...
 
Scudo
Boyunuz kaç acaba ? Eğer uyarsa size, Salcano City Sport 21vr veya 24vr tavsiye ederim. 400 ila 450 lira olması lazım peşin alımlarda.
 
  • Beğen
Tepkiler: emre0x5d
mustafa kardeşim sen yüksekten atlama filan demişsin birde sağlam olcak demişsin mtb olucak o zaman. ucuz bişey istemişsin sana göre NG650 V Frenlisini tavsiye ediyorum. En yakından test edildi onaylandı 95 kiloya dayanıklı :) maksimum 330 TL verirsin. :)
 
  • Beğen
Tepkiler: emre0x5d
Size uygun olarak şehir bisikleti önerebilirim. Bütçenizi söylerseniz önerilerde bulunabilirim.
 
@Alper Yıldırım
O biraz da kullanıcıya göre değiriyor..Kron tourer ile şehirde kaldırımlardan falan gayet güzel hoplanıp zıplanıyor..Pekte narin kullanmamak lazım diye düşünüyorum bisikletleri..Hor demiyorum ama altımızda da camdan bisiklet yok hani :in:
 
hoplama zıplama önemli benim için. Demek şehir bisikletiyle olmuyor? Boy 178 cm kilo 65 :D alıcam ama 75 olucam. :p . Ng650 ilgimi çekti. Markası nedir açaba nerde bulabilirim? City sport a da bakıcam ama benim balkonda ki de salcano olunca... :D bütçe 450-500 deyim ama daha uygun olupta isteklerimi karşılayabilecek bir bisiklet olursa onu tercih ederim.
 
Henüz bisiklet almasam da kron kadroların dayanıklı olduğunu sıkça duyuyorum aradığın fiyat aralığında xc 500 var. Pazarlık yapmalısın
 
ng 650 de salcanoymuş. ama siz diyorsanız güveniyorum. Disc frenlisi var, disc fren ne işe yarıyor bilmiyoru. Bir de kadronun boyunu bilen var mı?
 
@Özgür Yılmaz

Yav arkadaşım nasıl şehir bisikleti önerebiliyorsun ? Adam araziye gidecem diyor, 1 metreden atlayacam diyor.

Arkadaşımın dağ bisikleti ( MTB ) alması gerekiyor. Kron Xc250 veya Salcano 650 NG bakabilirsin dostum.
 
Mustafa Kardeşim,

Bütçen 400 - 500 ise Salcano SRV 240 veya 241 bakabilirsin. Sağlam bisiklettir. Hoplarsın da zıplarsın da. Kron XC500'de bakabilirsin. Bisikletler iyidir. Forumdan da araştırabilirsin. Netten de.
 
  • Beğen
Tepkiler: emre0x5d
mustafa disk frenli alma salcano ng650 alırsan. V frenlisini al. pabuçlarını iyisinden taktır disk gibi iyi olur. disk fren çok balata yer yani pabuç yer yokuşlarda filan. masrafı çoktur. ve ayrıca 300 e alırsın peşin öle düşünüyorum.
 
  • Beğen
Tepkiler: emre0x5d
@İbrahim Aslanhan

İlk mesajı:
----Bisikleti ulaşım amaçlı kullanıcam. Araziye çıkmıcam. Trafikte elimden geldiğince uzak durup ara yolları kısa kullanmayı düşünüyorum.---

Ben bu cümlelere göre öneri yaptım, dağ bisikleti alıp ta hızdan yoksun kalsın istemem. Atlama zıplama konusu haricinde hala şehir bisikleti öneriyorm. Durum böyleyken şehir bisikletleriyle taşlık yollarda(çok engebeli olmadıkça) gidilebiliyor. Ama bir MTB ile asfaltta hız yapamazsın, bence bu konuyu okumalısınız.

https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=88908&highlight=MTB+Mezarl%FD%F0%FD
 
  • Beğen
Tepkiler: emre0x5d
önerdiğiniz üzere okudum. gerçekten ben kendim için neyin daha iyi olacağını bilmiyorum. mtb, city, hemen hemen aynı sanıyordum yol biraz daha hızlıdır diyordum hani. o zaman city bike düşünmem daha mı uygun olacaktır? Aradaki farkı tam olarak anlayabilsem.
 
@Mustafa Kocabaş

Bisikletle atlama-zıplama olayı bence bisikleti ilk alacak kişilerin kapıldığı bir heycandır. İlk başlarda bana da olmuştu. Bisikletle herşeyi yapmak istiyorsunuz gibi bir duygu oluşuyor, hoş bir heyecan fakat buna kapılarak ilerde pişman olan çok arkadaş gördüm. MTB bisiklet dağda çok zevklidir fakat asfaltta aynı şey geçerli değil. Hızlanmak istersiniz ama bisiklet buna müsade etmez, ağır ağır kullanmak isterseniz kullanın rahattır MTB'ler. Ama şehir bisikletleri öyle mi? Şehir içinde çok engebeli yollar hariç genellikle her yolda kullanabilirsiniz, hız yapabilir ve turlara çıkabilirsiniz. Bence bisikleti almadan önce bunları göz önünde bulundurun, inanın bisikletinizle bir bütün haline geleceksiniz
 
  • Beğen
Tepkiler: emre0x5d
tavsiyenizi dikkate alacağım. çok teşekkürler.
https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=91277
bu linkteki bisiklete hayran kaldım. şehir bisikleti oluyor sanırım bu? salcanonun sitesinden şehir bisikletlerine baktımda garip gidonu bisikletler vardı. alışır mıyım, alışamaz mıyım diyordum. xrs 200 uygun gelmişti.city sport düz gidon da biraz zorlayabilir bütçeyi.
 
o bisiklet tegüzeldir fakat cannondale kalitesini bilen bilir, bence buna bakmalısınız.

(link)

eski bir bisikletiniz varsa deltabisiklete götürüpbu bisikleti 1100TL yerine 900-950 gibi bir fiyata alabilirsiniz.
 
aslında ekonomi biraz daha ön planda olan bir bisiklet arıyorum. onu sadece şekil olarak beğendiği söyledim, şu an alacak durumum yok. 1 yıl kullandıktan sonra bakıcam artık iyi bir bisiklete ya da geliştiririm.
 
mustafa kardeşim ucuz hemde dayanıklı bir bisiklet lazım sana. oda NG650 V bu kadar .)
 
tur, şehir, hibrit, yarış derken kafam iyice karıştı. Şimdi birde şu an ki salcano excel i me ince jant, yol lastiği, fren vb adam etmeyi de düşünmeye başladım. nasıl olur sizce? Çünkü baktığımda lastik aşırı kalın geldi. Bir de dişleri azgın bir hayvanı andırıyor. Güzel bir performans artışı sağlayabilirim gibi. her tarafından pas akıyor gerçi. bir fotograf koyayım o zaman.
 
Geri