Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Nasıl bir bisiklet seçmeliyim?

gkon

Üye
Tepki
20
İsim
Gökberk
Başlangıç
1999—00
Bisiklet
Peugeot
Bisiklet türü
Şehir - Tur
Merhaba arkadaşlar,

Boyum 173 cm, 65 kiloyum, erkeğim ve yaşım 22. Bisiklet geçmişim çocukluk yıllarımdan ibaret.

İşte oturarak geçirdiğim vaktin sağlığıma olan kötü etkisini azaltmak ve gezinti yapmak için bir bisiklet almak istiyorum. Önerilere ve f/p oranına göre 1000 TL'ye kadar bütçe ayırabilirim ama elbette fiyat ne kadar az olursa o kadar iyi olur.

Beylikdüzü, İstanbul'da yaşıyorum. Bol yokuşlu, ormanlı, sahili olan, toprak yollara da sahip bir bölge ve bu yolların hepsine girmeye niyetliyim. Ne tür bisiklet seçmeliyim?

Boyutlar hakkında kafam karışık. Bazı yerlerde 16" civarı boyutlar görürken bazı yerlerde 26" civarı görüyorum. Bunlar farklı şeylerin boyutu olabilir mi?

Bianchi RCX 130 ve B'Twin Rockrider 5.3 modellerine baktım. Sizlerin de fikrini almak istiyorum.

Herkese teşekkürler.

Scudo
Merhaba, öncelikle senle boyu, kilo, yaş neredeyse aynıymış :) Allah nasip ederse bende alacağım bir dağ bisikleti 10-15 gündür araştırıyorum gerek internetten, gerek de bayilere gidip konuştum. Şimdi şöyle söyleyeyim belki biliyorsundur kadro boyu önemlidir, İkimizin de kullanabileceği 15" yada 16" gibi bir boyut. Gönül ister bayiden alışveriş yap, bisikletin üstüne bin 10-15 mt git fren sık vs. şunu da unutma afedersin (bacak arası) kadro'dan garanti olarak 3 parmak olsun, eğer bayiden alışveriş yapacaksan giderken converse gibi bir ayakkabı giy o halde 3 parmak boşluk oluyorsa tam sana göredir. Şuda aklında olsun bazı bisikletlerin kadrolarından dolayı bize bazen Small boyut giderken bazısında Medium gider. Yazmış olduğun Bianchi RCX 130 ve BTwin Rockrider 5.3 birisi Hidrolik birisi Mekanik fren, benim tavsiyem mekanik'den uzak dur ama dersin ben hep toprak, çamur, dağ tepe kullanıcam o zaman düşünürsün. Eğer nakit paran var ise, İstanbul'da bulunan bayilere git, internette ki fiyatın aynısı onlarda da var ama adama gidip nakit trink dersen sana 70-100 tl arası indirim yapabilirler. Sen en az 24 Vitesli, Maşa'dan kilitli yada gidondan kilitli, 26" jantlı bir bisiklet bak. İnternetten bak modellere git bayiye orda bak bin görüş. Neden maşadan kilitli yada gidondan kilitli dedim? yokuş yolu çokmuş o yüzden o mecburi gibi düşün. Carraro Crs 600 hem çok uygun hemde orta'dan fazla iyi 'den biraz alt bir segmededir. Sonra Carraro Crp 700, yada Carraro CRS 620, Bianchi AFX 5000, Whistle olabilir. Bianchi, carraro manisada üretilir ve daha ucuzdur. Ama tam Türk malı değildir. Whistle 'ler direk italyadan gelir. BTwin'de bakabilirsin ama V-Fren veya Hidrolik bak derim, demem ısrar ederim. :)

Kask, eldiven, gözlük, aydınlatma, kilit, yedek lastik, yama kiti ve sırt çantasını bütçeye dahil edin.

@alierkanimrek
Çok doğru söylemeyi de unutmuşum, malzemeleri de eklemeyi unutmayın.

@gkontr Selamlar. Ben de Esenyurt ta oturuyorum. Katlanabilir kullanıyorum. Beylikdüzünde de dolsıyorum genellikle. Dağ bisikleti almayın bence. Bir de Haramidere media markt arkasında Salcano bayii var Çelikoğlu Bisiklet. Aynı zamanda bisiklet gurubudur. Orada Ensar beye de danışın yardımcı olacaktır.

@alierkanimrek

@Osman Tuğrul

@yusufclp

@alierkanimrek, @Osman Tuğrul
Öncelikle teşekkür ederim. Malzemelerin bütçesini buna dahil düşünmüyorum zaten. Aslında genel olarak bir sınırım yok fakat ilk bisikletim diyeceğim bir alete 1000 TL'den fazla vermek istemiyorum. İşin inceliklerini yeni öğreneceğim.

@yusufclp
Bayiye hafta sonu uğrarım. Dağ bisikleti tercih etmemin sebebi bol bol bozuk yola da girecek olmam. Hatta bisikleti silivri, çatalca taraflarına götürüp doğada gezinti yapmayı da düşünüyorum.

Mekanik disk frenin ağırlık dışında bir dezavantajı var mıdır? Hangi ağırlıktaki bisikletlere bakmam gerekir? Ağırlıkları aynı olan (ör. 14 kg) çelik ve alüminyum bisikletler var. Bu durumda ucuzu mu tercih edilmeli yoksa daha pahalı da olsa alüminyum mu alınmalı?

• Beğen
Tepkiler: Yusufclp
Mekanik, hidroliğe göre bizim tabirle kazık frendir. Sen v-Fren al bence hem mekanikten çık iyi hemde fiyat olarak hiç farkı yok. İstersen sorabilirsin v-fren tutkunu hidroliğn ki kadar var ve epey iyidir.

Carraro CRS 600 nasıl arkadaşlar? Vites Shimano Acera. Bildiğim kadarı ile Altus ve Tourney'den daha iyi.

Sedona Borla baktım Altus gördüm aynı fiyat olduğu için eledim.

Yalnız CRS 600'ün ağırlığını hiçbir yerde bulamadım. Bu konuda bilginiz var mı? Bu bisiklet disk fren uyumlu mudur? İleride hidrolik disk ile güncellemek isteyebilirim.

Son olarak bu bisikleti satan bir bayi biliyor musunuz? Nakit alacağım için çok sıkı pazarlık yapmak istiyorum. :)

Carraro Force 320 de az fiyat farkıyla daha üst model gibi görünüyor. ne dersiniz?

@gkontr
Para denkleştirsem o bisikleti almayı cidden düşünüyorum, V-Fren, maşadan kilitli, 24 Vites fiyatıda çok uygun gelmişti bana. Ben Denizlideyim adamla konuştum bayiyi aradım telde bana nakit dedim 840 TL dedi çok zorlasam düz 800'e alınır gibi. Fakat renk seçeneği kanımca güzel değil fakat arkadaşım da aynısı var ve simsiyah , bayide adam dedi biz sipariş veriyoruz rengini belirleme seçeneğimiz olmuyor. Manisadan katalog rengi olarak ne gönderirlerse o geliyor dedi, sonra şöyle dedim arkadaşta siyahı var o nasıl peki o geçen sene yada ondan önceki senin bisikelti mi? dedi evet dedim o yüzdendir dedi. Her sene değişiyormuş bir tarafları yani :)

Beylik düzü = bol orman :kötü::eek::D bisiklet için yorum yapmak kolay da yasadigin sehirden bir habersin ben bu ormani neden goremiyorum :kptmya:

@Osman Tuğrul

İnternette dahi 800 liraya bulunuyor. Bayi bulursam 700 küsüre kapatabileceğimi düşünüyorum.

@metin mülayimoğlu

Dostum kısmen haklısın aslında. Gerçek anlamda orman diyebileceğimiz bir yer yok ama bol ağaçlıklı zorlu yerler var.
Yakuplunun arkasında böyle bir iki yer biliyorum. Çamlıklar zaten ayrı ama orman sayılmazlar. Fakat buraları iyi bildiğimi söyleyeyim. 98'den beri buradayım. :D

Bulacağınızı sanmıyorum, bulsanız bile bisiklet binerek deneyerek alamayacaksınız ve sorun olduğu da daha uğraştırır. Şahsen 50-100 TL fazla verir bayiden alırım.

Arkadaşlar şu iki bisikletin arasındaki 500 TL farka değeceğini düşünüyor musunuz?

(link)
(link)

520 de çok güzel ama uzun araştırmam gösteriyor ki 500'deki SRAM X4, 520'deki Acera'dan daha iyi bir sistem. 520 yarım kilo daha hafif, hidrolik disk ve kilitlemeli maşa ile öne çıkıyor. Aradaki fark büyük ama B'Twin almaya kararlıyım gibi. Siz ne dersiniz?

Geri