Erkan bey , Bendeli count 4 modeli, conut 4 ile 8 modelinin arasında sadece ölçümü yapılan nitelik farkı var diye biliyorum.Aralarınd bildiğim kadarıyla herhangi bir boy farkı yok. Yani aynı kasayı kullanıyorlar.
Dijital kumpala ölçünce count 4'ün ölçüleri 8 Cm boy , 3.3 cm en ve altına oturduğu kızak dahil 2,5 cm yükseklik.
Siz sorunca bu başlığa yazdıklarımı yeniden okudum ve daha önce belirttiğim üç hususu yeniden ama daha detaylı yazmaya karar verdim.
İlki count serisi gösterlegelerin ayrıca renkli kapaklarıda var , Göstergenizin bisikletinizin rengi ile birebir aynı olmasını istiyorsnız bu hoş bir ayrıntı. ( ama çok çok da önemli değil aslında) ama bisiklette herşeyin aynı renkte olmasına özen gösterenler için ilginç bir özellik.
Asıl önemli olan 2. ve 3. ayrıntılar.
2 olarak janta takılan mıknatıs kaybolursa bu parça ayrı olarak satılıyor. VDQ nun orjinal mıknatısı kaybolunca bir başka modelin mıknatısını uydurdum ama gösterge her ölçümde saçmalamaya başladı , Buradadan da her ölçüm cihazının kendi mıktanısının gauss birimi ile kalibre edildiği , farklı gauss gücündeki mıknatıstan farklı farklı sonuçlar göstermesininde bu sebepten olduğu sonucunu çıkartıyorum. Vdq nun mıknatısı ayrıca satılmadığı için bu parçayı kaybederseniz alet hiç bir işinize yaramıyor. Modelinizle uyumlu bu mıknatısı ayrıca alabilmek avantajdır.
3 ve son olarakta verici pili 6 , 9 veya 12 voltluk özel mikro pil ise , bu pil bittiğinde kolayca bulabilmek veya ucuza mal edebilmek zor. Count 4 alıcıdada vericidede aynı pili kullanıyor. 3 voltluk yassı heryerde bulunabilecek saat pili . yani her yerden 1 , 1.5 TL'ye alınabilecek bir pil. Bence bu da büyük bir avantaj..
Göstergeden çok fazla veriye ihtiyacınız yoksa count 4 modeli ( veya 8 ) rahatlıkla işinizi görecektir.