Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Nasıl bir maşa almalıyım?

• Konuyu başlatan berkay onaylıı
  • Başlangıç tarihi
Başlığı; Amortisör Değişim İşlemleri " olarak açtım ve siz bu konuya taşıdınız, tebrikler.
Yeni maşa alırken uyumluluk konusunda bakman gerekenler
frenin disk mi yoksa v-fren mi? diskse arada bir aparat olur o uyumlumu değilse yenisi alınabilir. (muhtemelen uyar)
maşa konik mi yoksa düz şaft mı ? seninki düz şaft yani uyar
şaft boru çapıda önemli ama düz şaftlarda neredeyse evrenseleşmiştir bu ölçu o da 1 1/8 " dir

maşaya bisikletin üstündeyken fürç takımını, bilyaları ,spacerları ,gidon boğazını taktıktan sonra maşanın şaft borusu uzun gelir. uzun kalan kısmını ölçüp kesmen gerekir
sonra çiçeği çakıp takabilirsin.bir video koydum ondan örnek alabilirsin . bu videoda adam şaft borusunu kesmek yerine spacer atıyo .
Teşekkür ederim bisiklet disk fren, maşa konik mi düz mü ne demek bilmiyorum maalesef. Çiçek dediğiniz parçayı eski bisikletimden hatırlıyorum, yalama olmuştu gidon, usta sökemeyince altta itti üsten yeni çiçek taktı, yani içinde iki çiçek kalmıştı. Bana yeni çiçek mi lazım yoksa içindeki çıkıp tekrar kullanabilir miyim? Veya bu ürün uyumlu ise alıp ustaya taktırayaim en iyisi.
Aslında masadan çok memnunum sadece kilit için durmak hoş olmuyor, elimin altında olsa daha konforlu ve stabil olacakmış gibi. Masraf etmeye değer mi?

• Beğen
Tepkiler: Jawerbone
Scudo
Başlığı; Amortisör Değişim İşlemleri " olarak açtım ve siz bu konuya taşıdınız, tebrikler.

Teşekkür ederim bisiklet disk fren, maşa konik mi düz mü ne demek bilmiyorum maalesef. Çiçek dediğiniz parçayı eski bisikletimden hatırlıyorum, yalama olmuştu gidon, usta sökemeyince altta itti üsten yeni çiçek taktı, yani içinde iki çiçek kalmıştı. Bana yeni çiçek mi lazım yoksa içindeki çıkıp tekrar kullanabilir miyim? Veya bu ürün uyumlu ise alıp ustaya taktırayaim en iyisi.
Aslında masadan çok memnunum sadece kilit için durmak hoş olmuyor, elimin altında olsa daha konforlu ve stabil olacakmış gibi. Masraf etmeye değer mi?
sırf gidondan kilit yok diye maşa değiştirmek çok mantıksız bence.zaten bir uzun yokuş başında birde uzun inişte başında elenecek bir tuş

• Beğen
Tepkiler: The Working Dead

Senin masan ve almak istedigin masa düz saftborusuna sahip yani ikiside 1 1/8". Bu da demektirki almak istedigin masa senin bisikletine Bire bir oluyor. (Saftin uzun gelen kismini ya kesmen gerekiyor yada spacer kullanarak gidonu yükseltmen gerekiyor.
Disk frenlere gelince bu tür masalarda %98 kaliper takma yeri 160mm disklere uyumlu olyor. Bu durumda misal seninki 180mm ise adaptör almana gerek yok zaten üzerinde takilidir.
Cicegi mecburen yeni alman gerekiyor cünkü saftborusunun icinden cikan cicek cikarken bozuluyo, bu nedenle de saftborusundaki cicek bozulmadikca cikmaz. (Olurda kendin takamasan ve bisikletciye götürürsen sakin cicegi cikaramayan bisikletciye götürme. Cicegi saftdan cikartamayan bir kisi benim icin bisikletden anlamanyan bir kisidir. Hata düzgün bir bisikletcide cicegi cikarmak icin alet olmasi gerekiyor ama olmasa bile yinede anlayan birisi zorda olsa aletsizde cikara bilir.

Son cümlene gelince, bir sey yapmak istiyorsan onun kararini da kendin vermelisin. Masarafa degermi degmezmi onu biz bilemeyiz, bazi kisiler icin deger bazilari icin ise degmez. Iste bu yüzden dolayi kendin karar vermen gerekiyor.
Kararsizlik seni hic bir zaman ileri götürmez. Baskalarinin dedigi yada verdigi kara degil, kendi düsündügün ve verdigin karar önemli.

Simdi kararni sen ver,
Fiyati senin icin iyimi veya uygnmu?
Durarak kilidi kapatmak mi iyi yoksa komforlu olmasimi senin icin daha iyi?
Bisikletin degeri nedir ve bu parayi vermeye degermi?
vs... vs... Bunlari ve bunlar gibi detaylari düsün ve kararini ver.

DIP NOT: Masa takmak icin bisikletciye gitmene gerek yok kendin el becerin %5 bile olsa takabilirsin. Bilmeyen birisi icin en fazla yarim saatlik bir is. Sökerken en iyisi Fotograf cekmek, hic yoktan furj takiminin geri dizimini yapamasan fotograflara bakarak geri dize bilirsin.

Merhaba arkadaşlar Mosso Legarda için süspansiyonlu maşa almayı düşünüyorum. Biliyorsunuz jantlar 28'' boyutunda. Şimdi ben maşa alırken 700c mi seçeceğim yoksa 29'' mu? Mesela linkini verdiğim şu ürün uyumlu olur mu ? (link)

Merhaba arkadaşlar Mosso Legarda için süspansiyonlu maşa almayı düşünüyorum. Biliyorsunuz jantlar 28'' boyutunda. Şimdi ben maşa alırken 700c mi seçeceğim yoksa 29'' mu? Mesela linkini verdiğim şu ürün uyumlu olur mu ? (link)
Mosso Legarda 28 jant bisiklet için 29 değil, 28 700c seçeceksiniz hocam. Ben maşa değişiminden vazgeçtim. Bilgilendiren herkese teşekkür ederim.

Mosso Legarda 28 jant bisiklet için 29 değil, 28 700c seçeceksiniz hocam. Ben maşa değişiminden vazgeçtim. Bilgilendiren herkese teşekkür ederim.
29 alsam nasıl olur ? 700c için seçenek pek yok bu arada disk fren var bisikletimde?

Merhaba, Sr Suntour Xcm 29 gidon kilit maşalı bisiklet aldım, maşa her iki modda da çalışmaya devam ediyor kitlenmiyor. Yani gidondaki kilit mandalı aktif çalışıyor, maşadaki kilit kapağını açtım içindeki yaylı metal parçada çalışıyor, maşanın içinde görünen metal pime baskı uyguladığımda maşa yaylanmıyor kilit konumuna geçiyor. Sanırım yaylı metal parça o pime temas etmiyor. Ayarını nasıl yapabilirim?

Dosyalar

• images.jpeg
    images.jpeg
    16,5 KB · Okunma: 7
Geri