Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Nasıl Yapılır? | Hidrolik Disk Fren Sürtme Ayarı (Video)

Furkan Yaldızkaya

Daimi Üye
Tepki
190
Bisiklet
Salcano
Herkese merhaba. Uzun bir aradan sonra yeniden sizler ile beraberim. Maalesef sınavlarım ve Youtube'un kapalı olması nedeni ile bir süre ara vermiştim. Artık Youtube'un açılacağı yok diye yeni video yayınlamaya karar verdim. Kısa ve öz bir şekilde anlatmaya çalıştım. Umarım beğenirsiniz :)

Facebook için video linki: (link)

Video paylaşımlarını yakından takip etmek ve daha kolay haberdar olmak için:
www.facebook.com/2teker1atolye

Video Youtube'a girişte sıkıntı yaşayanlar için Facebook sayfasına da yüklenmiştir. İki yerden de izlenebilir.

Devamı gelecektir :)

Scudo
Öncelikle bu güzel video için teşekkürler Furkan.
Yeri geldikçe anlatıyorum, yine anlatayım. Bu sürtme probleminin kaliperden kaynaklı olduğu düşünülsede hiç bir alakası yok, bu problemin okadar çok deneyimledim ki o dönemlerde tüm dengem bu yüzden alt üst olmuştu, ama bu problemin gerçek sebebi tamamen teker göbeğindeki mil'in ayarının bozulmasından kaynaklı olduğunu gördüm. Siz kaliperi ne kadar ayarlarsanız ayarlayın, tekeri söktüğünüz an tüm ayar RESET olur. Bu tür sürtme sorunu yaşayan arkadaşların ilk bakması gereken yer göbek millerindeki vidaların sıkı olması, eğer gevşek olursa mm'lik bir dönüş bu problemlere neden oluyor, eğer tam olarak ayarlıysa tekeri nekadar sökerseniz sökün hiç bir zaman kaliper ayarı yapmanız gerekmez. Son iki bisikletten itibaren daha hiç kaliper sökmedim.
Bilginize!...

video için teşekkürler disk kullanıpta bu sorunu yaşamayan yoktur herhalde :)
centerlock disklerde 6 bolt disklere göre daha az oluyor gibi bu sorun gözlemlediğim kadarıyla yanlışta olabilirim

• Beğen
Tepkiler: Furkan Yaldızkaya
@BF Okuru
Valla hiç aklıma gelmedi ama düşününce çok mantıklı olduğu açık, maşaya doğru düzgün oturtmadığım için çok ayar yapmışım demek ki.
Bundan sonra dikkat ederim artık, kaliper ayarı usandırıcı biraz.

@Furkan Yaldızkaya

benimkron xc250 hd de fren kaliperini tutan vida mile dik arkadaslar o nasıl ayarlanacak arkadaslar :(

Şaban bey acaba fotoğrafını çekip yollayabilirmisiniz? Tam anlayamadım nasıl olduğunu. Ama en azından bir şekilde ortalayabileceğiniz bir mekanizma olduğunu düşünüyorum.

@Furkan Yaldızkaya

(link)

furkan bey resimde ki maşada pek gorukmuyo ama kaliperi tutan vida dik bağlanmıs yani gevşittiginde yine eski sekli alıyo :(

şididen tesekurler

Şaban bey maalesef fotoğraftan tam anlayamadım :( Fakat anladığım kadarıyla sistem biraz ters bağlanmış. Benim videoda sıkıp açtığım vidalar sizde büyük ihtimal diske dik gelecek şekilde sıkılıp açılıyor. (Sadece tahmin) Bu noktada bakılacak şey eğer fren kaliperinin altında bir adaptör varsa onu kontrol etmek. Büyük ihtimal onun vidaları maşaya videodaki gibi bağlanıyordur. Oradan ayarlayabilirsiniz. Ha öyle bir vida yok bütün hepsi diske dik girecek şekilde yerleştirilmiş diyorsanız maalesef onun ayarlanmasını bende bilmiyorum :( Fakat detaylı fotoğraflarla daha iyi yadımcı olabilirim inş. :) Umarım sorununuzu çözebiliriz. Hem fotoğraf koyarsanız forumdaki diğer usta arkadaşlarda yardımcı olmaya çalışacaktır emin olun :)

@Furkan Yaldızkaya

furkan bey cok tesekurler tahmininiz dogru yani ne mantıga bole yapmışlar anlamadım ben de araştırıyorum bakalım ama alakanız icin tesekurler :)

• Beğen
Tepkiler: Furkan Yaldızkaya
Rica ederim. Faydalı olduysam ne mutlu :)

One S cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Merhabalar geçen hafta bende mekanik disk frenden hidrolik disk frene terfii ettim disk rotorları jantlara direkt monteli yani centerlock değil akşam farkettim sürtünme nedenini göbek miline bir tane pul takarsam düzelecektir inşaAllah bu da benden kısa bir bilgi olsun

@Furkan Yaldızkaya

Abi bendende bir ekleme,disk freni gevşetmek yerine jantın mandalını açıyorum hafif sağa sola kaydırıyorum jantı disk ortalanacak şekilde.

@BF Okuru

konuyu canladırıcam fakat göbek mili derken neyi kastettin. Zaten göbekler kapalı, mil olarak bir tek QR lar var onlar da sabit zaten. QR ları kadroya düzgün oturtmaktanmı bahsediyorsun ??

• Beğen
Tepkiler: VolkanÖzcan
Geri