Scudo Sports

Ne için tura çıkıyorsunuz?

Bu çok zor, çok kolay cevap diyesim geliyor. Her şey diyebilirim, belki hiç bir şey demem.
Bir anda dilimin ucuna senden biraz uzak kalıp kafa dinlemek için diyesim geliyor, yemiyor.
Sonra bakıyorsun turun sonuna doğru özlem başlamış o da mantığa uymuyor.
Aslında en mantıklısı dünyanın derdinden uzaklaşıp hayatın tadını çıkarmak gibi geliyor.
Bilmediğin yerlere, bilmediğin insanlara bir yolculuk. (İnsanlara kelimesi çok tehlikeli bunu içinden söyle)
Bilmediğin kültürleri görmek, bilmediğin yemişleri yemek.
O insanların çerçevesinden bir de oradan dünyaya doğru bakmak.

Offff sabah sabah adamı bunalıma soktunuz be! Yine gidesim geldi.

Scudo
"kafamı dinlemek istiyorum biraz"
risk budur :D

vebag tavsiyelerin çok güzel kesinlikle uygulayacağım :D

Osman Kıtay Osman abi , eminim herkes benim gibi bu sorunun cevabını vermekte zorlanıyordur.Soruyu ilk duyduğumda ağzımdan mutlu olmak için cevabı çıktı , dedi eee mutsuzmusun :D dedim hayır mutluyum , neyin eksikliğini yaşıyorsunda böyle bir serüvene atılmak istiyorsun dedi bende cevaben hemen cevap vermek istemiyorum , forumdaki arkadaşlara danışıp cevap vereceğim dedim :D

Not : Bu arada eşim Psikolojik danışman :D

Yolda kız bulurum diye

@1dost
Bence pek dostça bir cevap değil. Aradıkları cevap genelde bu ;)

Abi sonuçta bir turu bitirince ne hissederiz ona bakmak lazım. Maalesef bu konuda tecrübem çok az. Osman Kıtay'ı darlamak lazım bu konuda.
Benim ufak bir iki deneyimim oldu. Sonuçta bir hedef koyuyorsun ki gerçekleştirmesi herkes için kolay değil. Doğayla içiçe oluyorsun, zorlu yokuşları bitiriyorsun, zorluklar yaşayıp üstesinden geliyorsun, farklı insanlarla kültürlerle tanışıyorsun, önceden tahmin edemeyeceğin şeyleri deneyimlemeye çıkıyorsun. Tek kelime ile macera yaşıyorsun.

Edit: Bisiklet macerasına başladığım ilk zamanlarda Yeşilköy'e falan gitmiştim. Bildiğin 5-6km, şu an bana da komik geliyor ama o zaman vay be ne kadar yol gittim, geri dönebilir miyim acaba diye heyecan yapmıştım. Şimdi 300-500 km gidersem ancak o duyguyu yaşayabilirim.

Elinizi yumruk seklinde sıkıp masaya vurum ilk seferlerinde guluyolar en son safalarda yuzunuze bakip ne halin varsa gor bakisi atiyolar ya da napiimmm kahveye gidip okeymi oyniim die hafif tehditli bi cumle iki secenekte test edilmistir fiziksel hicbir darbeye magruz birakilmadim. Simdilik

• Beğen
Tepkiler: onurdemir
@OsmaniyeRehber
Bu şimdi mi söylenir üstad :D

Elbiselerim üstümde ve solo olarak yaptığım en zevkli iş olduğu için de :D
Ben söylediğimde gülmüştü :D

Bu arada buraya geyik amaçlı yazıyorsunuz biliyorum ama bekar arkadaşlar: bekara boşanmak kolay. Bilmediğiniz sularda yüzüyorsunuz. Bir abiniz olarak benden söylemesi. Özellikle @mtb_rider sana diyorum yeğenim. :D

Biraz uzun ama mutlaka izleyin, kadın ve erkek kafasının çalışma şeklini çok muzip bir şekilde anlatmış koca seminer boyunca :D

"İlerleyen zamanlarda seninle beraber çıkacağımız turların daha keyifli geçmesi için gerekli tecrübeyi kazanmak ve çıkacak zorlukların üstesinden gelebilmek için. "

Sözün kısası, benim evlilikten anladığım hatun kişinin sizin bireysel zevkleriniz ile hiç işi olmadığı. "Ne yapıyorsam senin için, sen olmasan bisiklet benim neyime "modunda olmak gerek. Tabi psikolojik danışman bir hatun bunu yer mi, denemeden bilinmez.

• Beğen
Tepkiler: H.D.Karadas
Bence burada bizden değil kendinden bi cevap vermelisin. Sen neden bisiklet sürüyorsun? Özgürlük, eğlence, aşk, kafa dağıtmak, hobi, spor, gezme, kendi gücünü keşfetme, acıyla başa çıkma, müzik dinleme, doğayla iç içe olma, zorluklarla savaşma... ? Sen neden sürdüğünü bulursan daha iyi olur ;)

@halil ibrahim duran Seni de ekleyip anlatayım. Bu aralar ilk defa emeklilik planı yapmaya başladım. Tabi bizim plan normal insan planı olamaz. Fiilen emeklilik için planladığım yaş 58. Nedeni ise en küçük çocuğum 23, büyük çocuğum ise 30 yaşına gelmiş ve kendi ayakları üstünde duracak halde olurlar diye planlıyorum.

Plan ise şu : 58 yaşımda emekli olduktan maksimum 1 ay sonra 3 yıl sürecek ve yaklaşık 60 - 70.000 km sürecek bir dünya turu.
Eşime gelince, bisikleti sevmez ve ilgisini sadece akşamları hole koyduğumda laf etmek için çeker. Çok ilkeli davranmış ve 5 yıldır davranışları hiç değişmemiştir.

Benim gibi çok erkenci plan yapan birisi olarak eşimle paylaşma kararı aldım. Ve durumu anlatmaya başladım.

Ona şöyle bir soru sordum. Emekli olduğumda bana 3 yıl izin verir misin?
Cevap : Niye ne haltlar planlıyorsun?

Konuyu anlatınca "o senin dediğin evliliğimizin bitmesidir" dedi. Yahu neden bitsin dedim zaten böyle bir şey yapacağımı tahmin ediyorsun çocuklar büyümüş olacak, arada bir yerlerde buluşuruz falan dememe kalmadı, "demek ki bisiklete binmeyi öğrenmem lazım" diye tura dahil oldu.

Şimdi 2 seçenek var
1.seçenek tura hatunla çıkar ve 3 yıl boyunca her gün çemkirme dinler her tür lafı yerim. Belki rampa aşağı giderken güzel günlerimiz olur, bilemem.
2.seçenek evde oturur ve ölüp giderim.

Sizce?

Geri