Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Neden bazı insanlar bu kadar saygısız?

@drumbanger
Hocam belirtmeye çalıştım ama anlaşılmadıysam kusura bakmayın çok uzun bi turdan geliyodum ve başharık yokuşunu tırmanıcaktım başka bi yola girmeye kalksam hem yolum çok uziycaktı hem de yokuş sayısı artıcaktı o yüzden mecburi olarak girdim

@Ahsen Okyay
Kesinlikle katılıyorum hocam haklısınız

Scudo
valla özür dilemek için durmayacaksın basıp geçeceksin ne işi var yol kenarında elinde çayla. kabahat bizde iyi niyetli olmakta

@selçuk yenier
Hocam suçsuz olsam da özğr dilemek bişe değiştirmez benim için özür dilerim mutlaka ama bu sefer haksızdım kaldırımdan gitmekle ama beni rahatsız eden adamın davranışı ve hakaretleri oldu

Doğru olanı yapmışsın, orda olup destek verememiş olsak da sonuna kadar arkandayız. Mevzu insanlık, teşhisi de kanımca doğru yere koymuşsun. Bu halinden hiç vazgeçme.

• Beğen
Tepkiler: İhsnn_zyvl
Geçen hafta her zaman ki gibi Maltepe-Kadıköy arasında tura çıkmıştım.20-25 km ile gitmekteyken bir baba ve iki çocuğu dümdüz yürürlerken hiç sağa sola bakmadan önüme atladı. Son anda durabildim ve iki çocuk sahibi beyefendi bana bağırmaya başladı. Bisiklet yolunda yavaş sürecekmişiz ( kardeşim 20 km ile gidiyorum daha ne yapayım.) biz bisikletçiler çok tehlikeli kullanıyormuşuz gibi şeyler saydı. Tabi ben bu sırada ettiği küfürleri ve bana dolaylı yoldan ettiği kavga teklifi detaylı olarak anlatmayacağım. Benim ondan beklediğim basit bir özürdü özür dilemese de o yolun benim hakkım olduğunu ve bir taşıt olarak saygı göstermesini beklerdim.
Ülkemizde ki bisiklet yollarını şu video özetlemiş aslında...

bisiklet yoluyla alakası pek yok bence, bisiklet yolu olmasa da gene normal bir şekilde elin kolun çarpsa o adam gene aynı şeyi yapacaktı.
yani arızalı tiple alakalı bir durum. bu nesilde bunlar türedi, belki diğer nesilde bu tarz arızalar olmaz. ama başka arızalar olabilir

• Beğen
Klasik olacak ama maalesef ulkemizde insanligin durumu:

evrim_turkiye_3.jpg

NOT: Gorsel temsili, espri ve ironidir. Tutup altina inanclara bagli olarak ''evrim vardir - yoktur'' tartismasi acmayalim :)

O dayinin artik omrunun antropoza akan yillarindayiz. Agresifliginin en yegane nedeni bence yaşayamadıgi koskoca bi hayatin yeni yeni farkina varmis olmasi
O kendine kiziyor aslinda abisi

Dayının bir şeyi fark ettiğini sanmıyorum. Onu yetiştirenler, hatta yetiştireni yetiştirenler anlayışsız olduğu için o da anlayışsız. Böyle gelmiş, böyle gidiyor..

• Beğen
Geçmiş olsun. Daha kötüsünü yaptım(yolun tersinden gitmek çok kötü). Tersten giderken, ışıklardan karşıya geçen yayaya çarpmadan son anda durabildim.Bir anlık dalgınlık.Bir de adama yeşil yanmıyordu.
Tabii ben özür diledim. Diledikçe dahada şiddetli konuştu..Çok abarttı. Dokunmadım bile.Sonra tabi ben sinirlenmeye başladım. surat değişti.. Kendi başına kavgaya doğru ilerliyordu ki.Bir an durdu. Baktı yapılıyım, Geri adım attı. Ben de hayvancam zayıf olduğu içün , bisikleti sürdüm gittim.. Ama gözüne kezse durum daha farklı olurdu. Çarpsa mıydım acaba..

Bu arada kaza yada sürtüşme yaşayan bisikletli ve motosikletli gördüm mü ezdirmem.Kavga da ettirmem..Çözülebildiği kadar artık..

bence kızmayın , kızınca olara benziyoruz..onlar kim biz..

Iste sirf bu durumlar sebebiyle grupca dolasmak en iyisidir.
Aksam turlarimizin birinde en onde giderken bir arac beni yok sayip saga donmek istedi, dusuyordum, bagirdim cagirdim, inecekti arabadan, hemen arkamdaki 5-6 arkadasimi gorunce vaz gecti.
Bugun de bir bayan sofor uzerime dogru kirdi, ileride yakalayip "hanfendi ne yaptiginizin farkinda misiniz, uzerime cikiyordunuz" dedim, buz kesti, cin carpmisa dondu.
Bunlarin saygisizliklari, sonradan gormelikleri had safhada. Bisikletliyi hor goruyorlar, mazlum saniyorlar.
Para, guc gibi unsurlar, insanlarin kendilerini tanri gibi gormesine yol aciyor.
Hukuk kurallariyla degil, orman kanunlariyla yonetilen bizim ulkemiz gibi muz cumhuriyetletinde bunlar normal olaylar sevgili dostum.
Gecen yine sariyere gidiyoruz, alman plaka bir arac sifir gecti, yetmez gibi onune kirdi, ortakoyde isiklarda yakaladim "bunu almanyada yapabilecek miydin delikanli" dedim. Bisey diyemedi.
Atismaktan korkmuyorum, kah dayak yerim, kah agzini burnunu kirarim. Ama bisiklet uzerinde oldugum surece yapilan haksizliklarin da bir sekilde sicagi sicagina hesabini sorarim. Bunlarin kafalarina empoze etmek gerekiyor.
Kendim icin, senin icin, cocugum icin, cocuklarin icin, gelecegimiz icin...

@Fatih EZEN Kitap okumak zihniyeti değiştirmek için yetersiz kalır bence. Biz millet olarak tahammülsüzleşiyoruz. İnsana saygı ve sevgi giderek azalıyor. Bu sadece bisikletçiler için değil, her yerde böyle. Trafikte, toplu taşımada, cadde ve sokaklarda, AVM'lerde, vs. kişiler birbirlerine bırak saygı göstermeyi, bir adım önde olduğu için üzerine atlayacakmış gibi bakışlar atabiliyor. İşim gereği sık sık yurt dışına çıkarım; her dönüşümde insanlar birbirlerine ne kadar da nazik diye de hayıflanırım. Uzun lafın kısası kitap okumak ve okutmak keşke dediğin gibi tesirli olsa da millete kitap okuma alışkanlığı girişimleri olsa. Fakat bence sorun kitabın bile çare olamayacağı kadar büyük.
@Ahsen Okyay kesinlikle katılıyorum dediklerinize.
@İhsnn_zyvl çok çok geçmiş olsun hocam...

@sierra.yankee teşekkür ederim hocam bu arada tamamen katılıyorum size... @Kuzey Ege ben de elimden geldiğince basıp gitmek yerine tepki vermeye çalışıyorum hocam ama bilmiyorum ne kadar başarılıyım...

• Beğen
Tepkiler: Kuzey Ege
neden saygısız bilmem ama ben çocuk yapmıcam :) ben yandım o yanmasın

Böyle ahlaksız ve terbiyesiz olanlar olsa da anlayışlı ve şeker insanlar var Malatya'da. Geçen sene Ekim-Kasım ayı gibiydi. İpek Caddesinden aşağı doğru iniyordum. Biraz benim dikkatsizliğimden dolayı bir arabaya çok hafif de olsa omzum çarptı. Adam bunu aynadan görmüş olacak ki. Hemen atladı arabadan. Bende tam bağrışmalara ve küfürlere hazırlanıyordum. Adam hafif telaşlı bir biçimde "Yeğenim iyi misin, bir şeyin yok ya?", dedi. Ben birden elektrik çarpmış gibi oldum, şaşırdım. Çünkü hiç öyle bir şey beklemiyordum. Kendimi toplayıp bir şeyim olmadığını kazanın benim yüzümden yaşandığını söyleyip özür diledim. Mutlu mutlu devam ettik yolumuza. Yani demem odur ki bir kaç kendini bilmez yüzünden stres yapmaya hiç gerek yok.

Bugün bayramın birinci günü, bir kaç gelen giden oldu misafirler o kadar takoz yobaz pis tanıdıklarım varmış hayret ettim. Dedim ağustosda doğu karadeniz turuna çıkacağım " olm ben onlara teyet geçiyorum düşüyor salaklar " dedi bir nevi küfür etmiş oldu. Ne bilim hayret ettim . İnsanların canlarıyla oynamak bazılarının hoşuna gidiyor sanırım .

Sözüm meclisten dışarı. Şimdi biz öyle bir halkız ki , yakınlarımızın yanında ya da klavyeden şikayetlerimizi çok iyi dile getiriyoruz. Konu uygulamaya gelince herkes korkuyor ve hiç bir şey yapamıyor. Bunun en büyük sebebide Türkiye'yi Yönettiğini sanan hükümetlerin hepsidir .

Geri