Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Neden çok sevdiğimizi iddia ettiğimiz bisikletlere karşı sadakatsiziz?

Beldesan rabbit i mayıs 2015 de 200 liraya aldım sonrasında jant lâstik pompa vs. derken 850 lira harcadim kendimi bu harcamaları yaparken ki avutma yöntemim işe gidip gelirken harcadığım yol parasını bisiklete yatırım yapmak oldu. Bu yaz rabite veda edip 1600 lira civarında bir şey alayım diye bakınirken abimle aynı iş yerinde çalıştığımız için e-bisiklet aldık beraber böylece zamandan da toplu taşımanın verdiği acıdan da kâr etmiş olduk. Şimdi rabbitimi kullanmayacağım zaten kadro bana hep büyük gelmişti. Gene de gözum bazen 2.el yol bisikletlerine kayar aslında neden olmasın ki derim oysa ki günde en fazla 20 km kullanacak biri için rabbit bile yeterde artar ama bu kapitalist düzen her zaman al borca gir borcun bitmeden gene al nasılsa ödersin diye sürekli diretirken gerçekten de buna karşı karşı kalmak ve mücadele etmek çok zor.

Scudo
@Ulaş Çavuşoğlu

Fena lastik değildir.

@Sadettin Z.

Çok haklısınız :) Ben misal sürekli aşık olan tipler gibi yeni bir makine alıp / toplayıp sonra satıyor ve daha yenisini daha iyisini alıyorum :D

@özlemalikaan

(link) diyorlar buna ve çok da haklılar Deore kullanmamış adama Altus - Acera Mutluluk verir. Saint - XTR'yi hiç kullanmamış birine de Deore - SLX mutluluk verir.

@Ahmetgitar

Bu ülkede, bu sistemde, ilime - bilime karşı ve saygısız bu kafalarla pek bir şansımız kalmadı diyebilirim. Gelecek nesiller için durum çok daha kötü.

@altughansinan

Buna benzer bir olay da cep telefonuyla ilgili olarka benim başıma gelmişti. Bisiklet tutkunu bir abim bana bir bisiklet linki yollamıştı, çok güzel bak bu şöyle böyle derken, - Abi ben bu kadar parayı bisiklete vermem diyince. - e olm 150 gram telefona 2 senede bi 3000 lira veriyorsun sonra gene 3000 lira veriyorsun, bu bisiklet 10 belki 15 sene dayanır. 150 gramlık yere tek sefer düştüğünde işi biten bir elektronik alete bir daha para vermemeye karar verdim ben de 1 senedir Motorola Nexus 6 kullanıyorum. Tamamen dağılana kadar da değiştirmeyeceğim karar verdim. Huawei Nexus 6p alacaktım almadım. Gittim kendim Mondraker Summum DownHill bisiklet aldım, zaten asfalta teker değdiren biri değilim hep arazide biniyorum, dağlara tepelere vurmaya devam edeceğim kendimi en azından yere düşerse kaldırıp binmeye devam ediyorum kırılmıyor :)

Konudan sapmadan özellikle benden daha genç kardeşlerime acizane tavsiyem. Bisiklete verilen paraya acımayın ama b.kunu da çıkarmayın yani full saint full zee full xtr olsun, maşa fox 2016 olsun pedal titanyum olsun diye sapıtmayın. Kaliteli bir telefona 3000 lira vereceğinize kaliteli bir bisiklete 3000 lira verin o telefondan 100 kat daha keyif verir emin olun.

@mariokaldato
Ben şahsen bisikletimi bir daha değiştirmemek üzere aldım(2014 de aldım):cool:
O yüzden ömür boyu garantisi olan bisiklet aldım:harika:
İleride çok zengin olup deli param olursa,şimdikinin üstüne bir de yol bisikleti alabilirim tabi:D

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@Halilibrahim Nasıl yani?Allah ömür verirde 40 yıl sonra 75 olduğumda benim ömür boyu gaeantili Trek kadro kırılırsa değiştirmeyeceklermi yani?:DBende pisikleti oğluma devretme planları yapıyordum:(Kendimi boşlukta hissettim şu anda:)

@mehmetsunu

Yaşadıklarımdan öğrendiğim bir şey var. İktisadi tercihlerimizde Serengeti'den göç eden öküz başlı antiloplara çok benziyoruz.
Hep beraber giderken, nehirden geçerken kimimiz önce davranıyor. Aslanlara yem oluyor. Kimimizin ayağı kayıyor, kırılıyor.
Kimimiz diğerlerinin üzerine basıp geçiyoruz. Ama bir şekilde sürü yoluna devam ediyor.
Bazıları acele etmese, daha çok para harcamasa bu sürü yoluna nasıl devam edecek? Bir sonraki otlağa nasıl ulaşılacak?
İnsanoğlu her zaman daha iyisi, daha yenisi benim olsun demezse, teknoloji nasıl gelişecek? Belki Tiagra bile hiç üretilmeyecekti.

Bu konuyu okuyanları, bu konuya yazanları Kapitalizmin “Planlı Hızlı Tüketim” modeline karşı “Kendin-Yap” gönüllüleri

konumuza beklerim. Hep iki kişi üzerinden gittiğimizden konu biraz fasit daireye girdi.

İnsanoğlu kaybettiği yakınlarının değil kabrini bayramdan bayrama ziyaret etmek,bazen evde otururken aklına getirip bir Fatiha bile okumuyor iken,bir bisiklet ya da günlük hayatında kullandığı bir araca neden veya nasıl sadakat gösterebilir?

Evli insanlar çok sevdikleri eşlerini neden aldatıyorsa aynı sebepten :)

• Beğen
@mariokaldato Mtb ni satıyor olmana ve doğru yolu bulmana sevindim:DMudanya yolundan Muradiyeye Mtb ile çıkmanın işkence olduğunu geçte olsa anlamışsın:DArtık sana Tur bisikleti bakarız;)

• Beğen
@Strelok
Nasıl?? :D:confused:

Benim gibi yeni başlayıp vites nasıl değiştirilir dahi bilmeyenler önce internet üzerinden çok araştırma yaparlar.Kafaları orada allak bullak olur ve o şekilde bir bisikletçiye giderler.Orada da bir güzel başımız döner sil baştan yaparız.Sonunda bir bisiklet alınır ama hata yapmama payı çok azdır.Doğru kadro ve jant boyu,amaca ve kişiye uygun olup olmadığı falan her şey karambole gelir.Zaman ilerledikçe ve eksiklerimiz ile hedefimizi daha net belirledikçe ihtiyaç duyduğumuz bisiklet tipini de belirlemeye başlarız.Bundan sonraki süreç daha profesyonel bir arayışa doğru kayar.

Şahsen ben en üstte bahsettiğim gruba giriyorum.Henüz bu işe yeni adım attığımdan dolayı ihtiyaç ve eksiklerimi belirlemede kendi kendime yetersiz kalıyorum.O yüzden uygun fiyatlı bir bisiklet edindim.İleride bu işte biraz daha tecrübe kazanıp "İstediğim ve ihtiyacım olan bisiklet budur" dediğimde ben de eskisini satıp yenisini alacağım.

• Beğen
Tepkiler: C.Biberci
@Emre Yönlüer Şöyle ki;
Yukarıda arkdaşın söz ettiği gibi bende telefona vereceğim parayı, gidip bisiklete verdim.Artı aylık 80-100 tl kadar yol ücreti geri dönüşü oluyor. Bundan iyisi can sağlığı. Ruhsal açıdan kattıklarını da az çok hepimiz biliyoruz.

Bu güne kadar kullandığım tüm bisikletleri mecbur kalarak yeniledim. 20 jant bisiklete senelerce bindim, dizlerim gidona vurmaya başladı gidonu yükselttim, sele alçak kaldı boru kaynattım, imkanlar dahilinde kullanabildiğim en uzun süre boyunca kullandım fakat bir yerden sonra mecburen daha büyük bisiklet ihtiyacı doğuyor. 24 janta geçtim onuda senelerce kullandım. Aynı şekilde dizlerim gidona vurdu, ömrünün artması için yapabileceği tüm şeyleri yaptım fakat yinede bir yerden sonra sağlıklı bir şekilde kullanılamıyor. 26 jant bisikletimi bazı nedenlerden dolayı mecburen satmak zorunda kaldım ve şimdi 28 jant ile yola devam ediyorum. Hiçbir bisikletim bozulup, kırılıp çöp olmadı. Tamirine, bakımına dikkat ettiğim için hepsi kullanılabilir durumdayken ben büyüdüğüm için değiştiler. İnşallah kaza, bela olmadan kullanabilirsem şu anki bisikletimi ömür boyu kullanırım.

@Gökhan Semiz

Siz de tefrit te bulunmuşsunuz. :) Ergonomi galiba sağlık ve güvenlik açısından önemli.
Ömür boyu mutluluklar dilerim aynı zamanda.

Geri