Scudo Sports

Neden dağ bisikleti?

@FReeDoMSpY kafani karistirdigim icin hem uzgunum hem mutluyum.en azindan acele karar vermemis olursun.sedona 410 mukemmel bi bisiklet abartmiyorum bak. benim icin oyle.hafiflik serilik tip vs vs.. ama yazdiklarim gibi ben bu bisiklet kullanici degilmisim onu anladim.

• Beğen
Tepkiler: FReeDoMSpY
Scudo
@FReeDoMSpY sana ve tum arkadaslara tavsiyem iki tür bisikletle 1 2 gun olasi surus duzergahlarinda test etmeleri. ona gore karsr vermeleri. sonucta pahali seyler bunlar.

Arkadaşlar dağla şehir arasında kaldım Konya gibi bir yerde arazi de var bisiklet yolu da ama bisiklet yolu çoğunlukta

Geçen gün bir okuyucunun yorumu beni bitirmişti. Ve çok hak vermiştim kendisine. "Paldır küldür gidiyoruz, o yüzden MTB'ciyiz" gibi bir yorumda bulunmuştu :D

Ben ÇELİK. Cemal ÇELİK.

Genellikle şehiriçi kullansamda arada bir çok ciddi ağır araziye giriyorum.
Öyleki 22-28 dişli kombinasyonuyla ayakta patinaj yaparak zorla çıktığım yerler oluyor.

Şehir bisikleti alsam biliyorumki bu parkurlarda gitmek için lastik kalınlığı yetmeyecek, şehiriçinde biraz fedakarlık yapıyorum yani :)

Ağır araziye girmesem gidip şehir bisikleti alırım kesinlikle, adı üstünde şehir bisikleti.

Hele geçen bisikletimle yağmur yağdıktan birkaç gün sonra öyle bir çamura girdimki 1. vites patinajla dura dura çıkmak zorunda kaldım.
Kaldıki çamur arka aktarıcıyı kilitlemişti, şimdi ben orada dağ bisikleti hariç başka bir bisikletle tırmanamazdım. Zaten 70X23-38 arası lastiklerle o çamurda gitmek imkansız, yaşasın dağ bisikletim :)

1- Yol-Yarış ya da şehir bisikletiyle sadece asfalt ve duzgun yollarda guvenli surus yapabilirken, dağ bisikletiyle hem asfalt , hem bozuk asfalt hem de asfalt disi yollarda (arazi) surus yapabilirsiniz.
2- Cunku ,kaliteli , icimize sinecek ikinci bir bisiklet almaya butcemiz yok :)
3- MTB cocukluk aşkımız vazgecilmezimiz <3
4- Uzun yol bisikletcisi degiliz.Uzun yol gideceksekte efor sarfetmeyi goze aliriz, biziklet 500gr-1000gr agir olmus bizde sorun olmaz :)
5- Turk milleti kalipli araclari sever (Arabada bile "gemi gibi" tabiri vardir)
6- Bir cogumuzun köyü vardır, her yaz gidilen :) yoksa bile hafta sonlari gittigimiz ,sehir merkezi icinde veya disinda bir arazi vardir mutlaka.
7- Bisikletle hoplayip ziplamayi severiz. (Tabi bu cocuk ve genclik doneminin ilk yillarindaydi simdi degil ,yaslandik artik :D )

Bir kac tane daha kucuk-buyuk nedenler işte

Saygilarimla,

Şehirde arabalarla boğuşmak yerine ormanlık alanlarda kuş cıvıltılarını, altında ezilen toprağın sesini dinleyerek sağdan soldan bir şey çıkacak mı diye düşünmeden kafam rahat dolaşmak için. Ben bisikletime bindiğimde sadece 4 kilometre asfalt üzerindeyim o da mecburiyetten.

Dağ bisikleti ile herseyi yaparsinda ondan. Yol turlarina da gidersin mtb rotalarina da gidersin kafana gore takilirsin. Kondisyonun iyiyse yokuş çıkarken yolcuların eline de verirsin arkadan da laf ederler "bu crosscularda ne gidio bee". Halbuki ultegraylan kendi gidemez. :)

@Afe4
Zaten bizim amacimiz idman yapmak. Carbon yarisla cikip yola daha az efor ve kalori yakmak degil kardes.Aksine zor bisikletle gidecenki kuvvetlenesin.

Uzun ve performans turları yapmasaydım eğerki Mtb alıp keyfime bakardım konforlu , istediğin yola gir çık özellikle bozuk ve çukurlu yollardaki rahatlığı şehir içindeki mazgalların üstünden rahat şekilde geçebilme , kaldırımdan rahatça atlayıp zıplatabilme :) kısa gezintiler ve şehir içi için kesinlikle Mtb diyorum

Dağ bisikleti kötü değil, standartlaşmış konseptler kötü.

keşke yoldayken yol, dağdayken dağ bisikletine dönüşebilen bir bisiklet olsaydı (deniz bisikletine de varım) .. hiç fena olmazdı yani :acpsnr:

@palabeyi afiyetle bol yediğin günler olsun :D
Dağlar bayırlar yollar karışık salatalık falan her türlüsü ve rahatlığından dolayı dağ bisikletini değişmem

Ankara'nın sürprizli yollarında rahat ve güven içinde dolaşabilmek için. :)

• Beğen
Tepkiler: Mutlu Onur
MTB candır arkadaslar ister arazi yollari isterse asvalt her yola gelebilen bir bisiklettir sehirde sehir bisikleti dağ da dağ bisikleti mevzularına karşıyım mtb de sehir icinde gayet kullanışlı istenilirse 1.50 lastik dahi takilabilir ben manevra kabiliyeti acisindan 1.75 zirhli yol lastiklerini kullaniyorum ve gayet şehrin altını üstüne getirebiliyorum "hersey bacakta biter"

Dosyalar

• 20180224_104705.jpg
    20180224_104705.jpg
    220 KB · Okunma: 36
Bedenimi taşıyabilen tek tür bisiklet :D

Şaka bir yana yol tutuşu, yokuş aşağı süratlerde sabit düzen ve arazilerde (köy vb. yerlere çok giren biri olarak söylüyorum.) dengesini kaybetmediği için her zaman ilk tercihimdir.
Hidrolik disk olması şartıyla :)

Arkadaşlar şimdi amortisörü olan dağ bisikletinin amortisörsüz hale getirirsem şehirde kullanmak için uygun mu olur?

örnek,

vjk1Mv.jpg

Geri