Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Neden elimizdeki bisiklet ve ekipman bizi hiçbir zaman tatmin etmez?

Scudo
Tekasür suresi 1-2-3 " Çokluk yarışı (açgözlülük) sizi oyaladı ta ki mezarlara girinceye kadar. Hayır, (bu hareketiniz ve düşünceniz hiç doğru değildir). İleride (gerçeği) bileceksiniz."
"Tekasür” Çoğaltmaya çalışmak, çokluk derdine düşmek demektir. Veya çoklukla öğünmek, çokluk yarışına girmektir. 32 lik yat sahibi olan insan daha teknesinin üzerindeki verniği kurumadan 50 lik bakmaya başlar. Saat ve bisiklette de durum pek farklı değil. İşte elindekinin hakkını vermeden yeni arayışlar içine girmek tekasür krizine girmektir. Ve Allah 102. Sure olan Tekasür suresinde tekasür krizine girmememizi öğütler. Böyle bir durumda elindekinin hakkını vermez, tatmin olmaz ve bisikletinle beraber cenneti yaşamak varken bu uğraşıyı cehennem edersin kendine. Değiştir, geliştir ama tüm varlığını bu işe verip de tekasür krizine girme.
 
@oğuz çetinkaya

Aynen öyle Oğuz Bey.

Tıpkı kiralarda gezerken kredi ile takviye ederek alabildiğim apartman dairesinden yan komşu olan villalara bakıp iç geçirmek gibi. Heva ve hevesin sonu yok. Dünyanın çoğunu fetheden hükümdarlar bile "daha" demişler. Hiç bir şey insanı tatmin edemiyor dünyada. Ama ilacı var:"Bilesiniz ki, kalpler ancak Allah'ı anmakla huzur bulur." (RA'D - 28) :)
 
downhill bisiklet istiyorum,katlanır bisiklet istiyorum,bmx istiyorum,yol bisikleti istiyorum :(
 
  • Beğen
Tepkiler: JusTiMe
Çok güzel bir konu aslında, tüketim çılgınlığı başlığa yazılan son mesajdan beri yani 2014'ten beri dahada arttı.
 
Sorun tatminsizlikten çok pahalılık. Örneğin balata için yabancı forumdan araştırma yapıyorsun. Adanın bütçesi 10-15$. Tavsiyelerdem hangini alsa güzel. Ama aynı balata Türkiye' de direkt 3 haneli fiyatlara satılıyor. Böyle olunca ya 2 gün çalışıp kazandığın parayı zoraki balataya verip mutsuz olacaksın; ya da 20 liraya hemen şişen, kamyon freni misali öten, kısa ömürlü dandik balata alacaksın. E tabi tatmin olmazsın... Örneği bütün parçalar için uyarlayabiliriz.
 
105 set aldım tatmin etmiyor bi zincir alıyon 200 lira bi ruble değişiyon 400 lira bi aynakol dişlisi kırılıyor 400 lira. Şimdi bi sora setim olacaktı offf hayat sora setlilere güzel.
 
Uzun süre mtb ile dağ ve yollarda turladım sonra baktım eşşşek gibi yoruyo ince tekerli şehir bisikletine geçtim,ilk etapta oldukça iyi geldi ama baktım yine ağır (Carrrao Sportive 225 15.6kg) en iyisi daha hafif kaliteli seri bişey alayım dedim ve şimdi Merida Speeder veya Giant Air dönemecindeyim;sonrasında belki o da kesmez yola geçerim belli mi olur zor sanmıyorum ama nasip ...
 
  • Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@Fixie Cem
Hocam eğer bu dediklerini takıntı haline getirirsen mutlu olamazsın. Bugün aldığın bir telefonun daha iyisi yarın çıkabilir. Atıyorum şehiriçinde 15-20 ortalamayla gezecek birisi sırf kilosu daha az diye aero bir bisikletmi alsın? Bu uzun vadede insana büyük sıkıntılar getirir.
 
çünkü ne alırsan al onun bir daha iyi modeli ve seni onu almaya yönlendiren birileri,reklamlar oldugu için tatmin olamıyoruz
 
  • Beğen
Tepkiler: mariokaldato
İnsan gibi her şeyin de bir ömrü vardır...

İnsanoğlu tatminkar canlılarız... hep ister hep ister :)
 
Vallahi elimdeki nesneyi canı çıkana kadar kullandığım için eşya fetişistliği noktasında arka sıralarda olduğumu söyleyebilirim. Nokia 3510İ'yi 7 sene kullanmışlığım var sonra yazılım hatası verdi hayvan, yoksa bir o kadar daha kullanırdım sanırım :)
 
  • Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Çünkü her yükseltmede, verim alamazsan alana kadar inat edersin. Verim alırsan kazancını görüp daha iyisine sahio olmak istersin. Nefs hiçbir zaman tatmin olmaz.
 
  • Beğen
Tepkiler: mariokaldato
çünkü aç gözlüyüz. Az ile yada ihtiyacımızı gören ile yetinmeyi bilmiyoruz. Hep daha gösterişlisi olsun hep daha havalısı olsun derdindeyiz. Birbirimizi kandırmayalım herkes istiyor şöyle bir ultegra set olsun karbon olsun zengin fakir bir ayrılsın en iyisi bende olsun vs
 
  • Beğen
Tepkiler: mariokaldato
çünkü başkalarında daha iyileri vardır yada elindeki bisiklet veya ekipman ihtiyacını karşılamıyodur
 
  • Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Bence bu konuda tatmin olmayan arkadaşlar araştırma da yaptıkları için çok ön planda oluyorlar ve sanki büyük bir çoğunluk böyleymiş gibi görünüyor. 2014 yılbaşında aldığım bisikleti kullanıyorum. Şimdiye kadar sadece ruble değişimi yaptım (25 diş ile yokuşlarda zorlandığım için)
Benim gibi çok kişi olduğunu, ihtiyaç duymadığı için mesaj da yazmadığından ortalıkta görünmediğini düşünüyorum.
5-10 kişi veya daha çok kişi ile yaptığınız turlarda gerçekten ekipman değişimi ile aktif ilgilenen kişi sayısına bir bakın. Bence % 50'nin altındadır.
 
Geri