Scudo Sports

Neden sesimizi duyurmuyoruz

eğer hem fikir insanlar varsa ve birşey yapılmak isteniyorsa eylemin gerçekleşmesi için bir kıvılcım vermek lazım ki oda günümüzde liderlikle oluyor birisi ciddi birşey düzenlese gelmezler mi sanıyosun

• Beğen
Tepkiler: JusTiMe
Scudo
Padişahın biri, koyduğu yüksek vergilere halkın hiç tepki vermemesine kızar olmuş. Vezirlerine, "Filanca yerdeki şehre gidin. Oradaki köprünün başına bir adam koyun. Geçen herkesten 1 akçe alsın." demiş. Vezirler padişahın dediğini yapmış. Şehir halkından ses seda çıkmamış. Padişah bunun üzerine kızarak, "Köprüden çıkandan da 1 akçe alınsın" demiş. Vezirler emri yerine getirmişler. Yine bir tepki gelmemiş, buna çok kızan padişah hemen emir vermiş: "Köprünün ortasına bir adam dikilsin. Geçen herkese on sopa vursun" demiş.

Emir yerine getirilmiş. Halktan yine tık yok. İyice küplere binen Padişah, tüm şehir halkını meydana toplayıp hiddetle haykırmış: "Bre mendeburlar. Hiç mi şikâyetiniz yoktur benim devletimden. Niye böyle susup durursunuz?" Kalabalıktan çıt çıkmamış. Daha da kızan Padişah: "Eğer tek bir şikâyetiniz bile yoksa hepinizin kellesini uçuracağım ona göre" demiş. Bunun üzerine biri elini kaldırmış:

- Padişahım şu bizim şehrin tek köprüsü var ya...

- Evet biliyorum o köprüyü. Yoksa geçiş parası mı çok geldi?

- Yok padişahım o değil de şu köprünün ortasında duran adam var ya...

- O adamdan mı şikâyetiniz var. İstemiyor musunuz o adamı?

- Yok padişahım. Tek bir adam olduğu için kuyruk oluyor. Birkaç adam daha koysanız da çok beklemesek..........

Böyle vatandaşa böyle muamele, bu hikayeler fıkralar boşa yazılmamış..

Every nation gets the government it deserves... Joseph Maistre

Söz konusu trafik olunca bizim ülkede yukarısı sakal aşağısı bıyık, korna çalana sıkıştırana tepki göstersek "kaldırımdan gitsene" diyerek, biz bağırana kadar üzerimize yürümeye kalkar, kaldırımdan gidersek "koskoca yol var oradan git" olur ne desek anlatamayız, bisiklet yolundan gitsek üzerine sürünce "burası bisiklet yolu mu?" olur veya iyi haliyle "koskoca yol var oradan geç illa bisiklet yolundan mı gideceksin" olur.

Bireysel olarak ses çıkardığımız için belli bir süreden sonra insan artık alışıyor, "ne hali varsa görsün", "Allah'ından bulsun" "..........." gibi cümlelerle yoluna devam eder oluyor maalesef...

@Hues Bunlara sürekli ses çıkarmazsak. Bizde onlara dönüşeceğiz diyorum. Ben bunlara karşıyım. Elim boş boş oturmak istemiyorum. Akpliyim üstelik bu tayyip yüzünden mecbur ithale bağlı insanlar hep zarar çekiyor. Bisiklet diğer kategorilerden daha uygun ürünler bulunuyor bunlara ödenecek tutar belli. Tutar belli olunca bunlara gelen kazıkla belirsizleşiyor. Bisiklet parçalarını herkes bilir bunlar için ekstradan 1000tl-2000tl arasında 100tl ile 300tl arası 2000tl ile 4000tl arasında 300tl ile 800tl arasında para heba ediyoruz. Şu arabadan küçük çevre dostu, insan dostu araçtan...
@ÇerkesOnur Pes etmiş insanlardan değilim...
Çoktan teslimiyetini bildirmiş(korkak) insanlarla işim olmaz. Bunu bilmiş olun!

(......Distorted guitar from John Lennon and maniac shrieking from Paul McCartney, July 1968)

"You say you want a revolution, well you know, we all wanna change the world
You say you got a real solution, well you know, we all wanna change the world
But when you talk about destruction, don't you know that you can count me out

Don't you know it's gonna be all right"

@mtsemiz Yıkımsa yıkım ne olmuş. Kaos bile gerekli olabilir. Ne de olsa o bile başlı başına 1 düzendir. Denemeden anlayamayız ne de olsa

41 yaşındayım, artan veya eklenen bir verginin tekrar düştüğüne hiç denk gelmedim. O vergi artık var :). Bir de işin şöyle boyutu var, siz sadece kdv görüyorsunuz faturada, oysa gümrük vergisi ve ek gümrük vergisi, ötv ve birsürü daha vergi var faturada yazmıyor, oysa yazması lazım. Yani gazoz alıyorsun ve ötv var ama yazmıyor, bira alıyorsun kaç lira vergi belli değil. Ha bunu soran sorgulayan, her duyduğuna inanmayan insan düşünüyor. Vergi kutsaldır ok tamam verelim, ama ne kadar verelim? Bizi acıtmasın ama senin de işini görsün.

Bu vergiler neden mi katlanarak artıyor, cari açık var ondan. Yani üretmiyorsun para kazanamıyorsun, ya da ürettiğin şeyler hep ara ürün kar getirmiyor, araba fabrikam var diyorsun ama asıl parayı Japon kazanıyor. Köprü yaptım tünel yaptım diyorsun, müteahhit firma gene japon alman amerikalı.

Yol yaptım diyorsun, asfalt ithal, dozer ithal, silindir ithal, mazot ithal, işçinin giydiği tulum ayakkabı ithal. Biz ürettik diyoruz üretmek için olan tüm ekipman ithal. Araba fabrikasındaki robotlar ithal, lastik fabrikasındaki kalıplar ithal, tıbbi cihazlar ithal, cebimizdeki telefon ithal.

Nükleer santral yapıyorsun, kapıdaki bekçi dışında herşey ithal olacak. Amerikalı kendi teknolojisi ile elektriği 1 liraya üretirken sen 10 liraya üreteceksin.

Eee biz ne ürettik, köydeki tarhana üretimi ile olmuyor bu işler. Bize dev firmalar lazım, yazılım firmaları lazım. İcat çıkarmamız lazım, çocuklarımızı icat çıkarma uslu dur, zıplama hoplama, kırma dökme, baban geldi diye yetiştirerek olmaz. Nesil yetişecek, kültür değişecek öyle.

Şu soruyu kendimize soralım, bizler modern dünyanın üreten, icat ve keşif yapan, insana değer veren bir ülkesi olmak istiyor muyuz? Buna inanıyor muyuz? Yok eee inanmadığımız ve çaba harcamadığımız bir noktaya neden gelelim?

Neye itiraz edelim?

@emrahozkan Haberin yoktur ama söyleyeyim yem, arpa ve buğdayda kdv kaldırıldı. İthale bağlı ürünlerde kdv almasına karşıyım da bunları bana yazıyorsun? Abi %18kdv ile bisikletten en kötü dairenin 1 aylık kirasını ödemekten bahsediyoruz. Bunlardan alınan paralar aşırı bisiklet parçalarını değiştirebilecek ülkemiyizde bunları diyorsun bize o bisikletinin üzerinde gördüğün bütün parçalardan hangisi türk malı bana söyleyebilir misin? Koyun sürüsü olmaktan vazgeçmemiz sizin gibi pes etmişlerin yüzünden olmuyor. İnsanları istediklerinden soğutup bu düzene bağlı kalmalarını sağlıyorsunuz. Karşımızdaki ne uzaylı mı başka alemin insanı mı da bu kadar korkak oluyorsunuz. Peygamber efendimiz bile kendinden bahsederken şunları diyor."Kendini kuru et yiyen Kureyşli bir kadının oğlu" olarak tanıtıyordu... Buna göre söyler misin Tayyip kim ya akpliyim diye ona ses çıkartmayacak mıyım zannedilir. Hükümetin dövizden 1 halt anladığı yok gittikçe daha da beter s.çacaklar içine bunların kafasına göre yani...

"Şu soruyu kendimize soralım, bizler modern dünyanın üreten, icat ve keşif yapan, insana değer veren bir ülkesi olmak istiyor muyuz? Buna inanıyor muyuz? Yok eee inanmadığımız ve çaba harcamadığımız bir noktaya neden gelelim? Bunu yazmışsın cevap zaten belli istemiyorsun. İnanmıyorsun, çaba hele hele hiç göstermiyorsun işte bu kadar aramızdaki fark bu!

@JusTiMe

Emre, sana bol şans diliyorum, AKP li olup itiraz edip, Peygamber efendimizin hadisleri ile konuyu kavrayıp, olayı güzel izah etmişsin. Haklısın bizim gibi pes etmişler ile olmuyor bu işler, senin gibi itiraz eden gençler düzeltecek bu düzeni, biz düzen sürsün istiyoruz.

• Beğen
Tepkiler: Rocketman
@JusTiMe sakin ol dostum. Sorunları akıl dairesinde çözmenin yolları elbet vardır. Sen sorunları gerekli mercilere gerekli kanallardan aktardığında dinleyen çıkacaktır. Sende içine sığdıramadığın duygular hissediyorum. Haklısın, ancak haklıyken haksız konuma düşen çok insan gördü bu memleket.

İnsanların protest eşiklerini an be an takip edip kıvılcıma benzin dökmeye hazır emperyal ajan provokatörlerin mesken edindiği bir ülkede yaşıyoruz. Birbirimizi dinleyerek, anlayarak çözelim. Çözeceğiz. Biraz daha sabır.

Bence muhalif gruplarin siyasilerin onerileri, istekleri dinlenmiyor ama politikadan bagimsiz olan bizim gibi topluluklarin dinlenme ihtimali oldugunu dusunuyorum. Bunun icin kendi icimizde ki tarafsizligida belli bi oranda korumaliyiz, mesela bu forumda farkli dusunen cok fazla kisi gordum ve siyasi tartismalar hemen kivilcimlaniyo bazilari dislaniyor hissetmesin.

• Beğen
@mtsemiz Engelleri toplu değil tek tek geçmemiz gerek sonuçta direk bodoslama girersek kendimizi yukarısına çıkılmayacak çin seddinde buluruz. Herşeye yavaş yavaş başlamak her zaman en iyisi başta yazdığım gibi "Cimer aracılığıyla yazma niyetindeyim." niyet yazdım yazacağımı söylemedim dikkatle yapılacak iş çünkü çünkü bunları ilk kez ben denemeyeceğim. Daha önce bu konuyla ilgili bursada çalışma yapılmış.
@Phakahn Çok doğru olan 1 şeyi yazmış bulunmaktasın işte bundan dolayı ben dikkatimi bozmuyorum. Eline sağlık yazdığın için.
@emrahozkan Bunları yazanın kaç yaşında olduğunu bakabilirsin profilimden...

30 adet kütüphane millet kıraathanelerine dönüştürülecek.
(link)

Vergi indirimleri hakkında:

İçme suyuna bile %10 ÖTV getirildiği bir dönemde, devletin herhangi bir vergi kaleminden vazgeçmesi ihtimali oldukça düşük. Yakın döenmde bunun tek bir istisnası oldu, seçim arifesinde akaryakıtta esnek ÖTV uygulaması getirildi ve kur artışından kaynaklanan zam pompa fiyatlarına yansıtılmadı, ÖTV gelirlerinden kompanse edildi. Ama bu uygulama vergi gelirlerine büyük kayıp olarak yansıdı ve şahsen bir süre sonra vazgeçileceğini düşünüyorum. Zira devlet hazinesinin 1 aylık ÖTV kaybının 1 milyar TL civarında olduğu hesaplanıyor.

Sessiz kalmayıp bir şeyleri değiştirmek hakkında:

Socrates, "Dünyayı değiştirmek istiyorsan, işe kendinden başla" demişti. Türkiye'de yanlış giden şeyleri değiştirmek istiyorsan, işe desteklediğin siyasi partiyi değiştirmekle başlayabilirsin zira yakındığın tüm bu sorunların sorumlusu büyük ölçüde AKP. Siyasi partiler oy kaybetmezlerse, kendilerini sorgulamaz ve uyguladıkları yanlış politikaları değiştirmezler. Sen bu partiyi sandıkta siyasi olarak cezalandıracaksın (desteğini keseceksin) ki onlar da "acaba biz nerede yanlış yaptık ve halk bizi desteklemekten vazgeçti?" diye düşünecekler.

Susma sustukça sıra sana gelecek!

• Beğen
@Mehmet Altuğ Damla suya geldi o dediğin şey işte :D Yerli suya hücum diyor Devlet gavurun suyuna ötv diyor :D

İnsanların gazı biraz da internet ve sosyal medyada alınıyor sanki. Tepki vermek isteyen sosyal medyada yazıyor ve tepkisini dile getirdiğini düşünüyor. (Halbuki bunun çok bir etkisi olmuyor.) Yada okuduğu haber yorumlarında, dinlediği röportajlarda çoğu kişinin nasıl farklı düşündüğünü, halinden memnun olduğunu görüp lanet olsun diyor. Böyle çok insan var.

• Beğen
Tepkiler: el_Aksa_1903
Geri