41 yaşındayım, artan veya eklenen bir verginin tekrar düştüğüne hiç denk gelmedim. O vergi artık var

. Bir de işin şöyle boyutu var, siz sadece kdv görüyorsunuz faturada, oysa gümrük vergisi ve ek gümrük vergisi, ötv ve birsürü daha vergi var faturada yazmıyor, oysa yazması lazım. Yani gazoz alıyorsun ve ötv var ama yazmıyor, bira alıyorsun kaç lira vergi belli değil. Ha bunu soran sorgulayan, her duyduğuna inanmayan insan düşünüyor. Vergi kutsaldır ok tamam verelim, ama ne kadar verelim? Bizi acıtmasın ama senin de işini görsün.
Bu vergiler neden mi katlanarak artıyor, cari açık var ondan. Yani üretmiyorsun para kazanamıyorsun, ya da ürettiğin şeyler hep ara ürün kar getirmiyor, araba fabrikam var diyorsun ama asıl parayı Japon kazanıyor. Köprü yaptım tünel yaptım diyorsun, müteahhit firma gene japon alman amerikalı.
Yol yaptım diyorsun, asfalt ithal, dozer ithal, silindir ithal, mazot ithal, işçinin giydiği tulum ayakkabı ithal. Biz ürettik diyoruz üretmek için olan tüm ekipman ithal. Araba fabrikasındaki robotlar ithal, lastik fabrikasındaki kalıplar ithal, tıbbi cihazlar ithal, cebimizdeki telefon ithal.
Nükleer santral yapıyorsun, kapıdaki bekçi dışında herşey ithal olacak. Amerikalı kendi teknolojisi ile elektriği 1 liraya üretirken sen 10 liraya üreteceksin.
Eee biz ne ürettik, köydeki tarhana üretimi ile olmuyor bu işler. Bize dev firmalar lazım, yazılım firmaları lazım. İcat çıkarmamız lazım, çocuklarımızı icat çıkarma uslu dur, zıplama hoplama, kırma dökme, baban geldi diye yetiştirerek olmaz. Nesil yetişecek, kültür değişecek öyle.
Şu soruyu kendimize soralım, bizler modern dünyanın üreten, icat ve keşif yapan, insana değer veren bir ülkesi olmak istiyor muyuz? Buna inanıyor muyuz? Yok eee inanmadığımız ve çaba harcamadığımız bir noktaya neden gelelim?
Neye itiraz edelim?