Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Neden SR Suntour bu kadar kalitesiz?

Scudo
@İbrahim Yazıcıoğlu
Epiconun da her modelinde travel yükseltme yapılabiliyor mu emin değilim,XCM maşada olmamasının sebebi yaydan ötürü sanırım.Yapan görmedim.

@İbrahim Yazıcıoğlu

170 lik freeride maşasını bu bisiklet için tavsiye etmem. Ki zaten uyum da sağlamayacaktır.

@Selami53 neden sağlamaz yurt dışında ve hatta bisiklet forumda yapanlar var

mesela
20130209_142546.jpg

Bende bugün Truvativ hussefelt freeride gidon boğazı aldım :)

20150522_173629.jpg 20150522_173638.jpg 20150522_173716.jpg 20150522_173730.jpg

@İbrahim Yazıcıoğlu

Birincisi,bisikletin geometrisiyle oynamış olacaksınız önü havaya kalkacak bu pek sağlıklı değil,eğer gerçek anlamda freeride yapacaksanız kadroyu elinize alma ihtimaliniz var alın borusunun açısı değişecek ve mukavemet düşeceğinden dolayı.Ayrıca arka süspansiyonun mesafeside öne göre kısa kalacak ki onu artırmanız mümkün değil.

İkincisi,Alacağınız süspansiyon çok eski değilse büyük ihtimalle konik şaft borulu olacak ve kadronuz düz şaf borusuna uygun.

Üçüncüsü,alacağınız süspansiyon 15 veya 20 mm sokma milli olacak ve sizin ön göbeğiniz sokma milliye uygun olmadığından tekrar ön teker ördürmeniz gerekecek.

Kısacası,katiyen olmaz demiyorum ama aksaklık olur tam olmaz içinize sinmez.

@Selami53
Kadronun kırılması sorun değil kadro ömür boyu garantili kırılırsa yenisiyle değiştirirler.
Konik şaft borulu olmayan freeride maşalarda var mesela bu fox maşalarge_102736290_1276357613.jpg
Maşaya o parayı verdikten sonra yeni göbek alıp ördürürüm diye de düşünüyorum.

(link) bu güzelmiş mesela :)

@ İbrahim Yazıcıoğlu
Emin ol kadro kırıldıktan sonra düşüneceğin şey bisikletin olmaz.
Dediğim gibi ''katiyen olmaz'' demiyorum illaki bir kılıfına uydurulur fakat tavsiye etmiyorum sürekli yetersiz kalan şeyler olacak.

Ama meğer ki sen bu kadar araştırmışsın olur ben yaparım diyosun paşa keyfin bilir..

@Selami53
Zaten hard downhill yapacak değilim.Sadece bir tepeden çok çukurlu olmayan bir yerden iniş yapmayı düşünüyorum.Kadronun kırılması konusunda kesinlikle haklısınız decathlonda kırılmış bir RR 6.3 kadrosu gördüm sahibi downhill yapıyormuş...

@İbrahim Yazıcıoğlu

Öyleyse 170 mm lik devasa 20mm lik sokma milli pahalı bir süspansiyon alacağına 140 mm orta şeker iş gören fonksiyonel bir süspansiyon tavsiye ederim. Kalan bütçe ile de teker setini değiştirmeye yönelebilirsin,belki kişiden kişiye değişir ama en az süspansiyon kadar önemlidir şahsımca. Hem görsel olarak da tatmin eder,şöyle bir de sağlam bir flipper sesli göbek oldu mu tadından yenmez..

@İbrahim Yazıcıoğlu

O iş değişir,bütçeniz ne kadar hangisi için soruyorsunuz süspansiyon mu teker seti mi ?

O bütçeye aklıma 2 seçenek geliyor,birisi Epicon x1 - x2
Diğer seçenekte Rock Shox Tora,yaylıdır ama sağlamdır hatta üstünde 130 a kadar manuel mesafe ayar vanası olan modelleri de var.Aynı şekilde eski olmakla birlikte RS psylo modellerinde de bulunuyor.

Benim 4 yıllık scott şehir bisikletimde de Suntour NCX-D LO-A var, hiç sorun yaşamadım.

Geri