Scudo Sports

Nedensiz lastik inmesi sorunu

benim de bir sorunum var (dertsiz başıma dert heheheh)
sabah ön lastiğimi inik buldum,çıkarttım dış lastikte herhangi bir şey bulamadım yedek iç lastiğini taktım havasını bastım 15 dk sürüş yapıp kenara koydum,akşam saatlerinde ise inmiş haldeydi,biraz hava bassam hemen fııss sesi geliyordu

hem yedek iç lastik hem de ilk iç lastik iç tarafından jant kısmından delik vardı
janttan mı lastikten mi diye düşünüp arka iç lastik ve arka dış lastiği öne taktım, ön iç lastiği (yamaladım) ve ön lastiği arkaya taktım sonuç aynı arka lastik inmişti
arka iç ve dış lastiği öne taktığım zaman ön sağlamca durmuştu yani.

bir sorun var ama ne olduğunu anlayamadım,hemen de patlamıyor sonra sonra patlıyor ya da bir şey inmeye neden oluyor

Scudo
@Desert Fox

Otomobil lastik tamircisi gibi düşün, lastiğin üzerine sibop hizasına beyaz tebeşirle sağ sol diye işaret koy, iç lastiği de aynı şekilde sağ sol yaz daha sonra patlak iç lastiği şişir delinen yeri sağ tarafta mı, sol tarafta mı belirle ve jantı kontrol et, tel, kıymık, olabilir, güzelce incele yine dış lastik içinin de aynı bölgesini kontrol cam kırığı olabilir, iyi günler.

• Beğen
Tepkiler: yenhesa
iç lastik koruyucu bant kullanmanızı tavsiye ederim 1 kaç kat jantın iç lastiğe basan kısmına uygulayacağınız elektrik bandı iş görür

• Beğen
Tepkiler: MAERKEK ve yenhesa
@Desert Fox
Sibop girişi deliğinin etrafı kesin olabiliyor, özellikle kalitesiz jantlarda ve lastiği çok şişirince. Elinizle kontrol edin, pütürlü batan şeyler geliyorsa elinize ufaktan zımparalayın.

@yenhesa
hocam dün akşam tekrar degis tokuş(patlayan on dis lastigi arka janta takip) yaptim sağlam olduğundan emin olduğum ic lastigi taktım sabah sapasağlam duruyordu sanirim ic lastikler yuksek basınca dayanamadi çünkü bu patlama olayi lastik basıncıni yükselttikten sonra oldu

@Cuneyt Erkman
Eski lastiği kesip yapmıştım ben . Sibop deliğini makasla açmıştım . Yama yapıştırıcısı ile yapıştırmıştım . 2 senedir jantın üstünde .

• Beğen
Tepkiler: Cuneyt Erkman
Geri