Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Nezle yada Gripten Kurtulmak İçin Bisiklet Antrenmanı Yapmanın Yararı Olurmu?

Tepki
331
Merhaba arkadaşlar ben üzerinize afiyet 5 yıldan sonra grip oldum şimdi ise nezleye döndü hastalığım. Uzun zamandır hastalanmayınca hastalığın getirileri ağır geliyor ve bir an önce iyileşmek istiyorum ve grip aşamasını atlatıp nezle durumundayım ama bundan da bir an önce kurtulmak için evde traninde 30 dk lık interval çalışması yapıp bu yolla terleyerek mikrobu atabiliceğimi düşünüyorum bu konuda fikri yada deneyimi olan arkadaşlar varsa acele cevap yazmalarını rica ediyorum her an antremana başlayabilirim çünkü bu yazıyı yazarken bile klavyeme sümüklerim damladı :)

Scudo
Terleyerek mikrobu atacağınız fikri nasıl oluştu merak ettim. Çünkü gribal enfeksiyon kapan biri için dinlenmek esastır. Ter vücut ısınızın yükselmesi dolayısıyla vücudun buharlaşma yoluyla soğumasına olanak tanıyan içerisinde ağırlıklı su, üre, laktik asit ve minerallerden oluşan bir sıvıdır. Yani içerisinde sizin sandığınız gibi vücuttaki mikroplar bulunmaz. Daha sonra zaman ve ısıyla asidik olan sıvı mikroorganizmal faaliyet sonucu kokar ve amonyaka dönüşür.

Zaten sandığınız gibi olsa gribal enfeksiyon geçiren herkese mikropların atılması için sauna önerilirdi.

Unutmayın ki grip viral bir hastalıktır. Bu durumda ilaç tedavisi görmelisiniz. Ve size tavsiyem dinlenmeye bakın. :) Ve bol su tüketin. Burnunuzun akması iyidir, sinüsleriniz boşalır.

@nightdriver

Bilgisizlik ve mitler sayesinde... Ama paylaştığınız bilgiler için çok teşşekkür ederim sayenizde ben ve benim gibi bir fikre sahip arkadaşlar bu konuda bilinçlendirilmiş oldu tekrar teşşekkür....

Geçmiş olsun acil şifalar dilerim...Ayakta veya çalışarak 4/1 yaşayıp atlatana kadar fedakar olun en az 1 gün tam dinlenin hergün 4/4 yaşayın.

Grip olduktan sonra dinlenmek gerekir.Ama yaz kış yağmur çamur demeden bisiklete biner vücudu yorarsanız vücut direnciniz artar. Yorucu antrenmanlardan sonraki iki saatte vücut direnci düşer. Bu zaman diliminde yemek yiyerek dinlenmek en doğru tercih olacaktır. Aç kalmak ve üstüne üstlük bir de kalabalık yerlerde dolaşmak son derece tehlikelidir.

hareket ettikçe hastalık bütün vücudu saracaktır bir süre cıvcıvlı hali sönünceye kadar kendinizi kollayın daha sonra spora dönmek için rehavete kapılmayın tam iyileşmeyi beklemeyin ama biraz iyileşmek için sabredin, acil şifalar.

Doktordan dinledim. Grip virüsü soğuk ortamı sevdiği için vücutta aktif hale gelen grip virüsünü fark eden koruma sistemimiz derhal vücut sıcaklığını yükselterek virüsü yok etmeye çalışır.

Bu nedenle eskilerin yorgan altına girerek bol bol terlemesi ve bu şekilde gripten kurtulmayı denemeleri uygun bir yöntem olmuştur.

Şimdi; terleme için bisiklete binmek güzel de, o teri nasıl muhafaza edeceksiniz.

• Beğen
Tepkiler: Ali AKTAŞ
@nightdriver

Yanlış. Grip viral bir hastalıktır ve ilaç tedavisine ihtiyacı yoktur. Başınız çok ağrıyorsa, ateş çok rahatsız ediyorsa ağrı kesici/ateş düşürücü alınabilir.

• Beğen
Tepkiler: nightdriver
@tayfur

Aynen Tayfur'un dedigi gibi; grip ilacla cözümlenen bir hastalik degildir. Mutlak suretle iyi beslenmek ve dinlenmek gerekir ki vücut savasabilsin. Tedavisi mikrobu öldürmeye degil, bas agrisi, ates, burun akintisi gibi genel semptomlari gidermeye yöneliktir.

Artik yasadigimiz sehirlerin büyük bir cogunun mahallelerinde semt poliklinikleri ve saglik ocaklari var. Üstelik saglik ocaklari saglik hizmetinin tamaminda ücret ya da saglik güvencesi aramaz. Lütfen bilerek ya da bildiginizi düsünerek ilac kullanmaktansa saglik ocagi ve semt polikliniklerine basvurunuz

bn de grip oldum geçen hafta ama dayanamıyordum ve nerdeyse hergün sürüyordum bi ara boğazımdan kan geldi griple alakası war mı bilmiyorm ama bikaç gün dinlendim geçti. bn de dinlenin derim ;)

@tayfur

Dogru. Verilen ilaclar gribi direkt iyilestiren bir cozum olmaz. Ancak bakteriler ornegin enfeksiyona neden olduysa (ki benim sinuslerim hemen dolar) antibiyotik ve bagisiklik sistemini guclendirici ilaclar alinabilir. Ha ben genelde almamayi yeglerim ancak iyilesme suresi uzun oluyor bu durumda.

Bize tıp fakültesinde öğretilen bir cümleyle size cevap vereyim 'nezle-grip ilaç içersen 1 haftada, içmezsen 7 günde iyilieşir'.Yani gereksiz yere antibiyotik almakla bir yere varamazsınız bu hastalıkların (çok ağır klinik durumlar hariç) tedavisi istirahat ve bol sıvı alımıdır.

• Beğen
Tepkiler: sporcu71
kışa girmeden bisiklete binerek form tutabilirmiyiz peki :)

Walla bu üşüme ve biteviye nezle hali beni de sıktı. Bu arada yazın başından beridir 82 kg dan 73.5 kg a doğru düşmeye başladım. Tek bir sürüşte 2kg kadar düşüyorum. Bu arada boy 1.78 . Hastalık oldu devamlı tartılıyorum. Yağımı ölçüyorum. Yağ devamlı gidiyor. 12.5 kg a düştü. Bense sürüşten sonra meyva 30 dakika sonra 2-3 yumurta ve sonrasında uykuyu uyudukdan sonra uyandığımda doymamaya başladım. Canım felaket paça çekti. Hanıma bir lenger paçaya bir işkembe attırdım. Geçen pazar sabah bayağı soğuktu. Hatta dönerken kar başlığı taktım. Eve geldim paçaya bir giriştim. Aman Allah 3 tabaktan sonra muazzam bir doygunluk hissi.
Bol kolestrol bol sıcaklık veriyor. Bence kolestrol bakımından zengin beslenin. Millet onun için ha bre somon balığına dayanıyor. Hem omega 3 hem iyi kolestrol.

Bisiklet antremanı neye iyi gelmez ki ! :)
Pedalınız bol olsun.

düzenli spor yapıyosan kolay kolay nezle bile olmuyosun ya süper biişi sağlıklı olmak spor yapmak

Geri