Scudo Sports

NG450 26 vs 27.5 vs 29 Hangisini Almalıyım

Tepki
0
Merhaba arkadaşlar Salcano NG450 bisiklet almak istiyorum fakat önümde 3 seçenek var ve ilk bisikletim olduğu için ve bu konuya fazla hakim olmadığımdan pek bilmiyorum ve aldıktan sonra pişman olmak istemiyorum. Sizce hangisi bana uygundur 26" , 27.5" , 29"

Boy : 1.80 - 1.85 Arası
Bacak Boyu : 85-90 Cm
Kilo : 60

Scudo
29 al hem boyuna daha uygun hemde şehir içinde kullanrken şehir bisklet,ne daha yakın bi tecrübe sağlar

Bence hicbirini alma.Salcano cok adi malzeme kullaniyor ozellikle ng ile baslayan seride.

Benım bısıkletım 29 jant sağadıgı artılar var mesela vırajları çok daha rahat alabılıyorsun ancak sana tavsıyem boyuna uygun bısıklet alman bendekı 19 ınch ve boy 1.70 oysakı 19 inc bır bısıklet ıcın boyun en az 1.80 olması lazım kı bende zaten seleden tamamen ınerek dengede durabılıyorum :D

Yani bende 19 inc 29 boyutlarında olan modelini alsam doğru bir seçim olur değil mi ?

Bılgılerıne tekrardan baktım boyum 1.80 demıssın kesınlıkle 19 ınch bır bısıklet tam boyuna gore ama jant boyutuna gelınce 29 jant Türkiye'de yenı yenı kullanılmaya başlandı.Genelde en yuksek 28 jant var ve pıyasada çok yaygın.Yanı bısıklet aldıgında jantına bır sey olursa 29 jant bulman 28 e gore daha zordur bu kırıterlerıde goz onunde bulundur.Ancak 29 jantın bısıklete kattıgı havadan asla vazgecmem.

Ayrıca 29 jantın popülerliğide yukarda dedıgım gıbı artmakta 19 inch 29 jant kriterlerini belırleyen unsurlar olsun umarım kafandakı soru ısaretlerı azda olsa azalmıstır :)

@demirciemre

28-29 ayni jant.

@Saikou aynı olduklarını bılyıorum ancak 29 jant adı altında bulmak zor anlamında dedım.

Selam,
Bende uzun araştırmalar sonucu geçen ay NG450 26V aldım. 20 inch almıştım boy 1.80 biraz büyük bile geldi (kadro yüksek olduğundan) yavaşken ani hareketlerde hissettiriyor ama ben memnunum. yani 26 jant o kadarda küçük değil Ama görüntüsü güzel kalite başlangıç için ideal bence. Üzerine binip deneyerek alırsan daha doğru olur. Carraro ve Kron xc 250 seçeneklerine ekleyebilirsin.

Geri