Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Nick kullananlara

okuma yazmayi ogrendigim gunden beri ms olarak yazardim saga sola(hatta evin boyasini yaparken yillar once yazdigim ms yazisini gormustum :) ) sonra bilgisayarla tanisinda msconfig oldum :) nickim beni cok iyi anlatiyor
M ve S isim soyisim digeride konfigrasyon iste :)
acayip severim nickimi :)

Scudo
@msconfig

Seninkinin nerden geldiğini hep merak etmisimdir .. Kafamda sanki bilgisayar mühendisiymissin gibi canlanıyo msconfig gorunce ..

Başlat -> Çalıştır -> msconfig :eek: :eek:

• Beğen
Tepkiler: Hasan Hakan Koç
maosxs: 4 yerde kullanıyorum, bir de mail adresimde. bu aslında değişik bir hikaye. 1985'ten beri arkadaş olduğumuz 4 kişilik bir gurubumuz vardı. bir aralar(orta okul yılları) radyo vericisi alıp kaçak:) yayın yapmaya başladık. e radyonun bir ismi olması lazımdı tabi. düşündük taşındık, maos fm olsun dedik. bunun harfleri isimlerimizin baş harflerinin birleşimi şeklinde. o zamandan sonra maos aşağı maos yukarı, hep böyle devam etti. şimdi farklı şehirler, iş ve okullar sebebiyle çok görüşemiyoruz ama msn de idare ediyor.

neyse... benim adım maos içindeki s ile başladığı için araya çarpı işareti olarak x koymuştum zamanında. bunu da sonuna ekledim ve uzun zamandır kullanıyorum nicki.

@bisikletci

keske sorsaydin onceden :)
en sevdigim komutlardan biridir :)
muhendis olmasakta ilgi alanlarimdan birisi ;)

boreas;
yunan mitolojisinde rüzgar tanrısı. uzun süre felsefe ve ateist forumlarında takıldım. ruhumu yaşlandırdım. bisiklet foruma üye olurken diğer forumlarda kullandığım nickimi kullandım. iyiki buradayım.
bu arada
adım tayfur nickim yüzünden adımı bora sanıyolar :D

Siyah rengi çok severim.Biraz araştırdım italyancada siyah neroymuş.Yazılışı hoşuma gitti.Bende nick yaptım :)

Laxeri ;
Aslında okunuşu yazıldığından daha farklı.etnik bi dilde Deli-çılgın çocuk anlamına geliyor:D

adım aslında MURAT...babamın ben doğduğum sırada,görev yaptığı askeri geminin adıdır...şu an bu gemi hurdalıkta tabiki...:eek: :)

asıl adım Barış. Uzun zamandır bu nick'i kullanmaktayım. Sid Meier'in Civilization'ından kalma, Babil Kralı Hammurabi'nin şanlı adıdır. :)

------------

Hammurabi (d. M.Ö. 1810? - ö. M.Ö. 1750) Babilin altıncı kralıydı. Hammurabi, Sümer ve Akkadları fethederek, Babil İmparatorluğu'nun ilk kralı olmuştur. Böylece Babillerin Mezopotamya üzerinde hegemonyasını kurmuştur.

Günümüzün Irak sınırlarında bulunan bölgede, Fırat ırmağının kıyısında kurulu Babil'in o dönemdeki kent devletinin altıncı kralı olan Hammurabi, ülkesini M.Ö. 1792 ila M.Ö. 1750 yılları arasında yönetti. M.Ö. 1770 yılında kurduğu Babil İmparatorluğu Fırat ve Dicle ırmaklarının arasında kuzeyde de Ninova'ya kadar ulaştı.

Komşuları Larsa, Mari, ve Asur ile 30 yıl boyunca savaştı ve İran körfezinden Diyarbakır'a ve Zagros'dan Batı çöllerine kadar uzanan bir imparatorluk yarattı. Hakimiyetindeki toprakları merkezi bir sistemle yönetti. Resmi yazışma düzenini kurdu. İktidarı süresince kendini tanrılaştırdı ve "kralların tanrısı" olarak ilan etti. Erkeklerin varis olabileceği mutlak monarşi kurdu, ve bu dönemde Babil ülkesinin tanrısı Marduk Sümer-Akkad topluluklarının yüksek tanrılarından biri oldu.

Yürürlükteki yasaları sisteme bağlamasıyla Hammurabi Kanunları Dünya tarihinin yasalarını temsil etti. 282 madde halinde taş sütunlara yazılan bu yazıtlar, Osmanlı İmparatorluğu'nun çökme dönemine girmesiyle 1901-1902 yıllarında Fransız araştırmacılar tarafından keşfedilmiş ve Louvre müzesine taşınmıştır. Bu kanunlara göre; köleler ve hür insanlar arasındaki farklılıklar belirtilmiş, hür insan olmayanlara kısas kanunu (hırsızlık yaparsa elinin kesilmesi vb.) da başta olmak üzere evlilik gibi konularda günümüzde hala bazı toplumlarda uygulanan kanunlar bu dönemde ortaya çıkmıştır.

Hammurabi Kanunları M. Ö. 1760 yılı civarında Mezopotamya'da yaratılan, tarihin en eski ve en iyi korunmuş yazılı kanunlarından biri. Bu dönemden önce toplanan yasa koleksiyonları arasında Ur kralı Ur-Nammu'nun kanun kitabı (M. Ö. 2050), Eşnunna kanun kitabı (M. Ö. 1930), ve İsin'li Lipit-İştar'ın kanun kitabı (M. Ö. 1870) yer alır.

Babil kralı Hammurabi'nin (M. Ö. 1728-M. Ö. 1686) çeşitli meselelerde verdiği kararlar, Babil'in koruyucu tanısı Marduk adına yapılan Esagila Tapınağı'na dikilen bir taş üzerine Akatça dilinde yazılmıştı. Hammurabi, kendisine bu kanunları yazdıranın güneş tanrısı Şamaş'ın olduğunu söylemiştir. Dolayısıyla kanunlar da tanrı sözü sayılıyordu.

Arkeolog Jean Vincent Scheil'in 1901'de Susa, Elam'da bulduğu (bugünkü Huzistan, İran) ve Fransa'ya taşıdığı Hammurabi Kanunları'nın yazılı olduğu stel, Louvre Müzesi'nde sergilenmektedir. Yaklaşık iki metrelik silindirik bir taşın üstüne çivi yazısı ile yazılmış olan kanunlar tam 282 maddedir, ancak bu maddelerin 30'u (madde 66-99) şu anda okunamayacak durumdadır. 13 sayısı uğursuz sayıldığı için 13. madde yazılmamıştır.

Hammurabi Kanunları

Örnekler:

* Bir kimse bir eve girecek delik açarsa, o deliğin önünde ölümle cezalandırılır ve gömülür.
* Bir evde yangın çıkar ve oraya yangını söndürmeye gelen bir kimse evin sahibinin malında göz gezdirip evin sahibinin malını alırsa, kendisi de aynı ateşe atılır.
* Bir adam kendisine bir çocuk veren karısından ya da kendisine bir çocuk veren kadından ayrılmak isterse, o zaman karısına çeyizini geri verir ve çocuklarına baksın diye tarlanın, bahçenin ve malların bir kısmının kullanım hakkını verir. Çocuklarını büyüttüğü zaman çocuklara verilenlerden bir parça, oğlanınkine eşit olan bir parça da ona verilir. Ondan sonra kalbinin erkeği ile evlenebilir.
* Bir adam bir kadın alır da bu kadın ona bir kadın hizmetçi verirse ve çocuklarına bakarsa; ancak, buna rağmen adam başka bir kadın almak isterse ona izin verilmez; bu adam ikinci bir kadın alamaz.
* Bir adam bir çocuğu evlatlık alır ve oğlu olarak ona ismini verirse ve onu besleyip büyütürse, büyümüş bu çocuk bir daha geri istenemez.
* Bir oğul babasına vurursa onun elleri balta ile kesilir.
* Bir doktor operatör bıçağı ile derin bir yarık açarsa ve hastayı öldürürse ya da bıçak ile bir tümörü açıp gözü keserse doktorun elleri kesilir.

(kaynak: vikipedi )

@mcyc

adamımsın :) bende hep NFS 2 oynardım ve hep mclarenı secerdım sıyah yapardım defalarca hatta yuzlercer kez oynadım o bolumlerı hala olsa hala oynarım kımse alamaz basından en hızlı arabada oydu ama sıfreyle acılan bır ferrari wardı o daha hızlıdıye gıcık oluyordum ona:):)

• Beğen
Tepkiler: sare
@hammurabi
evet,hatta Babil krallığı en parlak dönemini hammurabi zamanında yaşadı.tarihte yeni işledik bu hafta:)(öff OKS'ye de az kaldı günler su gibi akıp geçiyor:eek::eek:)

ismim oksal yaklaşık 10 senedir falan gerek arkadaşlarım gerek ailem bana oksi diyorlar. lisede ön sıramda oturan bi kız arkadaşımda dersin birinde arkasını dönüp sırama oxsy kelimesini yazdı çok hoşuma gitti. o günden beride nicikm oxsy...

• Beğen
henüz dünya'da olmayan, olmasına da bir hayli zaman olan kızımın ismi :)
bu arada benimde ikinci ismim..

sevgiler

naz

• Beğen
diğer adım akın.
birçok kişi de akın adını kullanır.
akın akman, tersten nikanamka oluyor.
ben de bunun bir kısmını nick name olarak kullanıyorum.
hem nikanam biraz nick name'i de çağrıştırmıyor mu?

• Beğen
d.berkay 2000den beri bu nicki kullanırım:)
demir berkay adım ilk kez bir foruma üye olucağım zaman çeşitli kombinasyonlar denemiştim ama en güzelinin bu olduğuna kadar verdim hem farklı hemde adımı taşıyo bazende millet deli berkay sanıyo:D oda ayrı bir güzel tabi:)
üye olduğum bütün forumlarda oynadığım bütün oyunlarda nickim d.berkaydır:)

• Beğen
KOMPLO TEORİSİ filminde mel gibson'ın canlandırdıgı mükemmel ötesi karakter:jerry fletcher.....en basit olay hakkında bile düşünüp,farklı yorumlayan,hatta bu durumu paranoyayı çoktan aşmış birisidir:)
biyere üye olurken filan "jerryfletcher" yazdıgımda,çok uzun diyodu..soraa hiç denemeden olup olmadıgını,jerry_f i yazmaya başladım:)
bu durum filmi izledigimden we karaktere taptıgımdan beridir bööle:D

• Beğen
'' kcuk_ '' eskiden her turlu online oyun oynarken baya basarılı olurdum yasımında genc olması sebebi ile ''Kucuk_ama_İslevseL'' koyardım
Tekirdaga ilk geldigimde bir gun baya icmistim ve online bir oyunda yeni bir account acma geresinimi hissetmisim(hatırlamıyorum) ve nick olarak ''kcukmaislvsel'' yazmısım kcuk kısmı hem kısa hemde guzel geldigi icin kulanıyorum ...

Geri