Scudo Sports

Nişanlıma Bisiklet alacağım ama hangisi?

r.ezk

Forum Bağımlısı
Tepki
415
Bisiklet
Cube
Arkadaşlar
Bayan modeli olmalı, komforlu bir city bike düşünüyorum sepetli olursa çok iyi olur, çamurluk konusunda kararsızım boşa ağırlık sonuçta,
Fiyat olarak max 1500 tl düşünüyorum ama nekadar ucuz olursa okadar iyi,:) yıl sonu indiriminde olur..
hafif ince bir süspansiyon da olabilir.

Tavsiye edebileceğiniz modeller neler olur..
Teşekkürler

Scudo
Sepeti olup da çamurluğu olmayan bisiklet bulmanız zor olabilir; bisikleti günlük hayatında kullanan insanlar sadece iyi havalarda kullanılabilecek bir bisiklet istemezler.

Önce kullanım amacını belirlemeniz gerekiyor diye düşünüyorum; mesela sadece sahil yolunda gezmek içinse cruiser denen bisikletlere bakabilirsiniz:
(link)
Sepetli şehir bisikletleri genelde ağır olurlar ama şunun gibi bir model düşünebilirsiniz sanırım:
(link)
Spor amaçlı kullanacaksa da fitness bisikletlerine bakmanızı öneririm.

Salcano Astro Lady modeli güzel aslında sepet takılabilirmi pek bilmiyorum.

murat hocam seçenekler çok hoş duruyor,
Açıkcası bisiklet bindiğimiz yer düz ancak rüzgarlı o sebeptende hafif akıcı olmasını da lazım. Çokda narin bir binici odeğil, o yuzden sportif amaçlı ama şehirdede sepetini kullanabilmeli veya isteğince çıkarıp eve koyabilmeli diye düşünüyorum..

Birde (link)
Şöyle bir bisiklet buldum, bu modele hafif plastik çamurluk ve zamanla sepette takabiliriz sanırım..delikler mevcut kadro üzerinde..

Nişanlınız da baya şanslıymış biz kendimize 1500 tl lik bisiklet alamıyoruz :D Salcano Alanya L modelini önerebilirim 900 950 tl ye rahat alabilirsiniz.

çamurluk mutlaka olsun bence... çünkü, yağmurda sürmiycek olsa bile, bi dükkanın önünü yıkıyolar, su yolda birikiyo... yol kenarındaki bitkileri suluyolar, yine yola taşıyo... ufak tefek su birikintileirne veya kaçamayacağı ıslaklıklara her zaman denk gelicek...

bir de sepeti ne için kullanacak? günlük kullandığı çantasını sepete atıp gideceği yere gidecekse veya alışveriş torbalarını koyucaksa kullanışlı olur... ben yazlıkta sepetli bisiklet kullanıyorum mesela... kısa mesafelerde rahat oluyo... ama ankara'daki bisikletimde daha çok gidon çantası kullanıyorum. kadroyla gidonun kesiştiği yere takılan daha küçük bi çantam da. duruma göre onu tercih ediyorum. ya da kıyafet falan taşıycaksam, 10lt'Lik küçük bi sırt çantam var, arka bagaja onu bağlıyorum... vs vs...

bence, eğer sürpriz yapmayı düşünmüyorsanız, kız arkadaşınız da bi başlığa bakıversin... farklı alternatifler için farklı kullanım önerilerimiz olabilir... direkt onun tercihlerini ön planda tutabilirsiniz böylece

sizde benim gibi çamurluk sepet vs ekipmanları sonradan takarım diye düşünürseniz , ben kız arkadaşım için şu modelde karar kılmıştım :

(link)

Ben olsam bütçemi fazla zorlamaz sıradan 500 liralık felan 2012 model astro lady alırdım veya daha düşük ucuz bir model alırdım frenlere tektro takardım lastikleri değişip sevdiği bir renge boyardım.

bir ek daha yapıyım... naçizane tavsiyem, ağırlık konusunu da göz önünde bulundurun... hani ne biliyim "çok rampa çıkmıycak, uzun mesafe gitmiycek, performans odaklı olmıycak..." diyebilirsiniz ama, her zaman bu bisiklet bizi taşımıyo ki, bazen de biz onu taşımak zorunda kalıyoruz... yolda merdivene denk geliyoruz, gün geliyo 3-5 kat yukarı çıkarmamız gerekiyo...

EDIT: yokuş dik geliyo, inip itiyoruz ;)

bir ek daha yapıyım... ön süspansiyonsuz bisiklet kullanmayı ben şahsen istemezdim... kolları çok rahatlatan bi icat kendisi :)

bir de v-fren... masrafsız, ayarlaması kolay :)

@kivilcimb

3 ay önce arkadaşıma bu bisikletten, bana da carraro 227 aldık.

Ne disk frenlerinde sürtme, ne de jantlarda en ufak bir sıkıntı yok hala. Ki benim bisiklet 4-5 kere servise gitti bu sebeplerden ötürü.

Ben de deneyimlerime dayanarak tavsiye ederim bu bisikleti.

Candan bey haklısnız kg benim içinde en önemli kriterdir keza şehir bisikleti bakıyoruz, ama bu entry lvl bisikletlerin kg larını yazmıyorlar. 13-14 gibi birşey olur sanırım,
Sepet tr pek yaygın değil ama yurtdışında kullandığım şehir bisikletlerinin en buyuk ortak noktası sokulup takılan sepet, çanta alışveriş poşeti v.b. Herzaman işe yarar bir düzenek,

Tavsiyelerde de Bianchi donanım olarak en iyisi gibi duruyor, görüntü olarakda fena değil, disk fren ekstra ağırlık..

TOURING 705 - Teknik Özellikler
FrenSHIMANO BRM395 HİDROLİK DİSK
Jant28" BIANCHI ÇİFTKAT ALÜMİNYUM 36H DİSK
KadroALÜMİNYUM 6061. 1.1/8"YARI ENTEGRE
LastikCST 700X38C 40-622 SİYAH
Maşa28'' SUNTOUR SF13 NEX-DS MLO 63 1.1/8" MAŞADAN KİLİTLİ
SeleSELLE ROYAL FRECCIA
VitesSHIMANO ALTUS
Vites KollarıSHIMANO ALTUS SL-M310 3X8
Krank TakımıSHIMANO FCM171 48X38X28

Carraro birde şöyle bir bisikleti var, çamurluk sepet v.b. Hazır ekstra donanımlı bu da..
(link)
KadroALÜMİNYUM 6061. 1.1/8" YARI ENTEGRE
Maşa28"ZOOM SWIFT-140 AMS
SeleSELLE ROYAL RIO
Krank TakımıALÜMİNYUM 48X38X28
Arka DeğiştiriciSHIMANO ALTUS
Ön DeğiştiriciSHIMANO TOURNEY TX51
Ön GöbekSHIMANO GÖBEKTEN DİNAMOLU
FrenALHONGA HJ-811AD7 V-FREN
LastikCST 700X38C 37-622 SİYAH/ REFLEKTÖRLÜ
Jant28" FREEWAY ÇİFTKAT ALÜMİNYUM 36H

Aalcano sedona bisikletler daha uygun fiyatlı ama sanki daha hantalmış gibi geliyor bir ön yargım sanırım kıramadım, carraro marka olarak onlardan nekadar iyidir kötüdür bilemiyorum..
Yinede bu bisikletleri inceleceğim.. Buütçeyi max. 1000 tl civarında tutmaya karar verdim bayan modeli için ihtaçlarımızı karşılacak gibi duruyor
Teşekkürler..

hem önde hem arkada bagaja gerek yok bence... bi de dinamolu sanırım ön far... şahsen bence kullanışlı diil... çünkü yavaş gidence az yanan bi ön far istemezdim ben şahsen kendim...

trek'lere de bi baksanıza... fiyatlarını bilmiyorum ama, güzel bisikletleri var...

ya bi de... sizin arkadaş kesin şehir bisikleti istiyo di mi... yani dağ bisikletçisi diil... ya da yol bisikleti istemiyo... eminsiniz...

(benim yengem mesela, doğuştan yol bisikletçisiymiş meğer.... seviyo incecik tekerleri... bi sürü bisiklet kullanamadı... son iki bisikleti yol bisikleti oldu... atıyo alıcaklarını sırt çantasına... yola devam... -- o yüzden diyorum... eğer arkadaşınız bisiklet sürmeyi seviyosa, onun istediği olsun, tam olsun... bi baksın bu başlığa...)

Bakayım treklerede, geçen lapieere giant baktım onların fiyatları 550-650 $ seviyesinde.
İstediği zaten sepetli şehir bisitleti, ama ağırlık ve ekstra üzerindeki donanım bisikletin hareket kabileyetini öldürmemeli, aradığım bu.
Sökebiliriz evet 2 bagaj anlamsız hatta ön yerine arka bagaj daha kullanışlı bana göre. Yardımlarınız için teşekkürler bu bianchi ve carraro modelleri öncelikli kafama yattı..

r.ezk bey, söz konusu hemcinslerim olduğunda, daha titiz oluyorum... istiyorum ki gerçekten istedikleri, sevdikleri bi bisikletle ve kendilerini güvende hissetikleri bi bisikletle pedallamaya başlasınlar... eğer isterseniz, izmir'deki gruplarla da tanışıp, bizzat kullanıcılarından bilgi alabilirsiniz... -- faaliyet linki paylaşabilirim...

Teşekkürler Candan hanım, kusura bakmayın buarada..
Daha önceden çeşitli bisikletler kullandı farklı rotalarda, şehir bisikleti konusunda teredüttümüz yok.. Sizinde fikir verdiğiniz gibi sepetli ve çamurluklu düşünüyorum. Uzun vaadede başka bir bisiklette alabiliriz ki bende yol bisikleti getrteceğim almanyadan ozaman onada alabiliriz isterse, bu city bike yazlığa koyabiliriz :)

Faaliyet linki iyi olabilir, programın uyması halinde katılmayı isteriz.

Ağır ama eğlenceli şöyle bir model var eşime aldığımız :
(link)
Üzerindeki seleyi şununla değiştirdik:
(link)
Önünde yine decathlon'dan aldığımız şu sepeti taktık:
(link)
Bütün bir piknik setimiz veya migros alışveriş torbalarını rahatlıkla taşıyor.
Eşim Belçika'da bu tür bisikletlerle ülke turu yaptığı için yine böyle bir model istedi. Başta mantıksız geldi ama şimdi arada bir ben de kullanıyorum, alabildiğine yavaş ama çok eğlenceli. Dişli oranı sayesinde %15-20'lik eğimleri yavaş yavaş zorlanmadan çıkabiliyor. Bozuk yollarda da darbe emme konusunda aluminyum bisikletlerden daha başarılı. Bisiklette dik oturduğunuz için herhangi bir ağrı sızı da olmuyor indikten sonra.
Eksileri ise daha önce belirttiğim gibi oldukça yavaş. Elle taşımak için epey ağır (sepetle 16 kg) ve gerçek arazide kullanılabilecek yapıda değil. Bir de üzerinde gelen sele çok dandik.

sonradan karım da olmuş sevgilime 2 bisiklet almışlığım var. boşandık. heba oldu o paralar. bırakın kendisi alsın. siz sadece danışmanlık yapın derim ;)

@ArdaE

Saolun incelemeye aldım, brükselde belediyenin kiralık bisikletleri fransadakinden daha kaliteli, orada olsak muhtemelen satın almaya gerek kalmazdı, :)

Akıcılık açısından düşündüğümüz ağır denilen bisikletlerle,
hollanda da insanlar çok hızlı gidiyorlar bildiğimiz sepetli çamurluklu bisikletler ve hepsi dik oturuş pozisyonunda
-karşıdan karşıya geçerken bile arabadan ziyade önğmüzden geçen hızlı bisiklet sürülerine dikkat etmemiz gerekiyor- :))
ülkemizde de mtb anlaşılmaya başlandı ( gidip ziyaret eetiğğm bikeshoplarda ellerinde birsürü mtb kaldığını şehir bisikletlerinin iyi satıldığını söylüyorlar), sonuç olarak ağırda olsa şehir bisikleti günlük gezi piknik alışveriş spor hertürlü faaliyet için uygun benim fikrim..

Mehmet bey, giden bisiklete hayıflanma noktasındaysanız sağlık olsun diyelim :)

Merhaba.
Dinamolu ön göbek konusunda kullanmadan önce ben de şüpheyle yaklaşmıştım ama enerji üretimi konusunda gayet iyiymiş.

Farlar ilk kez açıldığıktan kısa süre sonra yeterince aydınlatıyor yolu. Ayrıca teker dönmüyorken de bir kaç dakika boyunca yanmaya devam ediyor ki gayet güzel bir özellik. Tabi bu göbek dinamosundan mı farlardan mı kaynaklanıyor bilemiyorum.

Geri