Scudo Sports

Nitelikli dolandırıcı

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
@Süleyman Çakır
ozaman buraya konu açmanın mantığı nedir,

bence açıkça yazmalısınız, kimdir, nedir? olay ve bilgileri, yok özelden atacaksınız, niye konu açtınız? özelden isteyenleri mi toplamak amaç?

ayrıca haklı olduğunuzu savunuyorsanız, ithamda bulunmaktan çekinmeyin... bu sizin haklı olduğunuzu kanıtlama yönteminizdir,

ben bu konudan bir şey anlamadım anlayan varsa yazsın :)

Scudo
Çok enteresan bir başlık. Buraya açılan başlıklarda bir amaç, bir kurgu olur, insanlar neden sonuç ilişkisi kurabilmek için verileri yorumlarlar. Sizinkine iç rahatlatması desem...benzemiyor. Forum paydaşlarını bilgilendirerek mağdur olmalarını önleme gayreti desem hiç alakası yok. Bir ihtimal sorun yaşadığınız kişinin vicdanına seslenme çabası desem, bu şekilde sonuç alma ihtimaliniz son derece düşük. Böyle beyhude beyanlar yerine, kamuya mal olacağı aşikar şu meselenizi detaylandırarak anlatsanız da başka insanlar zarar görmese. Hem referans verdiğiniz dini olgularınız da emin olun size bu yönde davranmanızı söyler. Zira başka din kardeşlerinizin (ve diğer insanların) aynı kişiden zarar görmesini engelleyebilecekken bunu yapmıyorsunuz ve vebal altındasınız.
Özelden sorun söyleyeyim demek de ayrı bir tuhaflık. Genele konu açıp özelden bilgilendirmek ve belki de konunun diğer tarafını varsa bir açıklaması bu imkandan yoksun bırakmak. Bu durum sizi müfteri, gıyabında konuşan durumunda bile bırakabilir. Güya hassas bir ölçüyle tartıyorsunuz ama özelden kişi hakkında konuşmaktan geri kalmıyorsunuz. Ne olursa olsun durumu olduğu gibi anlatın madem buraya açtınız, kişiler yorumlasın.

özelden sorup öğrenen varsa o açıklasın bari.
yada konu kapatılsın.
isim ve olayın açıklanmamasının kime ne yararı var.

kişiyi engellediğiniz için açtığınız konuyu veya yazdığınız mesajları okuyamayacak

Bir kişiyi engellerseniz o kişi sizin yazdıklarınızı da (dolayısıyla açtığınız başlığı da) göremez diye biliyorum (yanlışım varsa bilen biri düzeltsin lütfen). O halde o kişiden göremediği bir konuya ve göremediği bir "suçlamaya" verebileceği bir cevabı beklemek "doğmamış çocuğa mektuplar" kategorisinde bir davranış olmuyor mu? :)

Sayın Sülayman Çakır, fark etmişsinizdri, isim ve datey vermeyerek, bu kabahati işleyen daha fazla tepki aldınız.
Ben dahil hepimiz kabahati unututp, sizin olayı detaylandırmamanızı eleştiriyoruz.
Sanırırm sırf bu yüzden bile bu kişiyi, kururmu açıklamanız gerekmektedir.

Ancak dayanamayıp bir kaç satıra ben yazacağım. Biraz sert olmuşsa özür dilerim.
Ana haber bültenlerinde isimleri verilmeyen otobüs firmaları gibi. Hiç sevmediğim şeylerin başında gelir.
Madem maduriyet var bilelim. Ben şimdi nasıl alış veriş yapayım.
Bir kişi yüzüznden tüm satıcılara veya elden alış veriş yaptığım insana da aynı gözle bakacağım. Bu daha mı iyi.
Bir isim verilmesin, olay detaylandırılmasın, ama herkes töhmet altında kalsın.
Töhmet altında bırakmak, hiçbir inanacın öğretisinde yoktur.
Lütfen durum hakkında detaylı bilgi veriniz.

• Beğen
Tepkiler: Yusuf Z. Şipal
Yuh be okadar da olmazki yüzsüz herif o parayı haram parayı cocuklarinin karnını doyuracak haram parayla. Abim sana da geçmiş olsun..

Arkadaş, her türlü o kişiye ulaşılır ve cezası aldırılır. Neden sadece üzülmekle kalıyorsun. Şikayet et usulü işlettir.

Bende geçmiş olsun diyorum ama yine de beddua etme derim. Onun yerine konuyu detaylıca anlatsan daha evla olurmuş.

Bizde objektif olarak değerlendirme şansı bulurduk.

şuan cidden bende anlam veremedim neden şahsın adını bilgisini vs vermiyorsunuz ?

Süleyman bey özel mesaj yoluyla bana söz konusu şahsın kim olduğunu açıkladı.

Bu kişi, forumumuzun aktif bir kullanıcısı ve yardımsever özelliğiyle bilinen bir isim. Mesajda o ismi görünce ilk başta gözlerime inanamadım doğrusu.

Süleyman bey, söz konusu şahsın kim olduğunu ve olayın tüm detaylarını açıkça buraya yazmalısınız ki, kimse gereksiz yere töhmet altında kalmasın. Burada bir halk mahkemesi kurup kimseyi yargılamak gibi bir niyetimiz yok, ancak olayın açığa kavuşması hem ikiniz, hem de diğer forum kullanıcıları için iyi olur. Hem böylece, söz konusu kişiye de kendini savunma hakkı vermiş olunur.

Bu konunun sonu " Katil Kapıcı " ya bağlar...

Gerçekten adı geçen kişi forumda herkese yardım eden biri baya şaşırdım ben de....

@Süleyman Çakır

hocam iyi niyetiniz çok güzel ama unuttuğunuz bi nokta olmuş, burası TÜRKİYE. karşı taraf garanti olmadıkça asla böyle alışverişler yapmamalısınız. mesela ben pc takası yaptım msi gönderdim 2.5 bin liralık o incelikden sonra bana kendi pc sini yolladı macbook. ama adam öğretmendi, adını soyadını okulu herşeyi söyledi bende okuluna kargo çektim sadece şahsa teslim dedim bi sorun çıkmadan takas oldu bitti. Uzun lafın kısası eğer %99.9+ garanti değilse karşı taraf alışveriş yapmayın.

Arkadaşlar Süleyman Bey'in yazısınızı okuyunca yakın zamanda rast geldiğim bir olayı da paylaşmak istedim. Bir dönem Kia forumunun aktif kullanıcısıydım. Bu forumun önde gelenlerinden birisi tıpkı Süleyman Bey'in başına geldiği gibi insanları 3-5 tırtıklayıp üstüne yatıyormuş.

Daha sonra biri kalkıp kral çıplak dedi, yani bu adam beni dolandırdı dedi, Sonra gerisi çorap söküğü gibi geldi. Meğer hem Kia forumunda hemde başka bir forumda bu kişi benzer şekilde pek çok insanı mağdur etmiş.

Kia forumunda da bu konuyla ilgili bir başlık açılıp bu kişi forumdan uzaklaştırılsa da linkini bulamadım. Ancak farklı bir forum sitesinde yine aynı kişi için açılan linki buldum. (link)

Ben şahsen Süleyman Bey'in samimiyetine inandım yazdıklarından dolayı. Ancak kişinin ismini açıklaması, bence diğer forum üyelerini korumak açısından bir zaruriyettir diye düşünüyorum.

Hata sizde, bence sizi ilgilendiren olayları karşı tarafın insafına, iradesine bırakmayın. Bu şekilde davranırsanız böyle şeyleri daha çok yaşarsınız. Elinizde cezalandırmaya yeticek koz varken bunu allahtan beklemek niye ? Eğer ki ismi açıklarsanız bir daha kimse ondan alışveriş yapmaz olay da çok basit bir şekilde çözülür.

@massaget

O kişinin, bir menfaati olmadan kimseye yardım edeceğine inanmıyorum artık. Çünkü işin içinde "paravan olarak kullanılma da" var!

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri