DenizReantesGun
Üye
- Tepki
- 2
- İsim
- Deniz Gündoğdu
- Başlangıç
- 1981—82
- Bisiklet
- Diğer
- Bisiklet türü
- Katlanır
Ben Bursa'da üretilen Alba FOLD 2 aldım. hem elektrikli, hem katlanır. Dengesi birçoğuna göre iyi. TEkerlekler diğer katlanırlara göre daha büyük. Kolay taşınıyor. KOlay kullanılıyor. 3 yıl önce ağır bir bel ameliyatı geçirdim ve zorlamıyor. Tasarımını beğendim. Fiyatlar da diğerleriyle kıyaslanamayacak kadar düşük. Özellikle dolar vurgunundan sonra çok makul kaldı. Kadro aluminyum. Ön far bataryadan. Batarya gizli ve dengesini bozmuyor. 8 ay İstanbul'da kullandım. Şehrin her noktasına dağ bayır demeden sorunsuz ulaştım (banliyölerden sözetmiyorum). Salacaktan yukarı çıkabiliyorum. SUltanahmetten de Topkapıya çıkabiliyorum örneğin. Beşiktaş sahilden başlayıp Çağlayan adliyesine gidebiliyordum. Yokuş deyince... Ankara'da yeniyim. Şoförlerden tiksindim ama bisiklet hala iyi. İstanbuldaki servisi çok çok iyi. Ücretsiz tam bakım var. ANkarada 2 bisikletçiyle anlaşmışlar. parça alırsanız değiştirme/montaj yapılıyor. AMa iyi insanlar. Bakımında da yardımcı oluyorlar. Bacaklarım biraz daha kısa olsa yol bisikleti olarak bile kullanabilirdim belki. Şöyle söyleyeyim. Topkapı Sarayı- Çağlayan Adliyesi-Şİşli- Beşiktaş-Üsküdar-Beylerbeyi-Üsküdar Çİçekçi bir iş çıkışı dolaştığım rota örneği. Tabii doktora gideceğimden erken çıkmıştım. Akü de yetti, beni de çok yormadı. Selamlar. BU arada pil konusunda çekinceler var yukardaki yazılarda. NOrmal ev-iş arası (topkapı-Harem-Çiçekçi) pil 3-4 gün rahat gidiyor ki çok yokuş var. Pil çok hızlı doluyor. Yolda bir kafede oturup 1 saatte doldurup devam edebiliyorsunuz ki hiç ihtiyacım olmadı. Yol bisikleti istiyorsanız bilemem ama şehir için ideal. İstanbul'da 6 ay toplu ulaşım olmadan yaşamak cennet. Şoförler çok anlayışlı. Yardımcı. YOl falan veriyorlar. Kolay gelsin.