Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

İnceleme Oakley Jawbreaker Bisiklet Gözlüğü

Senelerdir bisiklet gözlüğü kullanıyorum hiç gözümden düşürmedim. O kadar pahalı olan bu gözlükte acaba tasarım hatasımı var. :):):)
Hele omuz üstünden arkaya bakarken düşmesi ilginç olmuş.
Tasarım hatası değil ancak tasarlayan kişi bisikleti aktif kullanmıyor sanırım. Geçen sene bu modelin mavi olanını alacaktım ama birçok yorumda kafanı çevirdiğin zaman gözlüğün çıktığını okuduğum zaman vazgeçmiştim.

Scudo
Tasarım hatası değil ancak tasarlayan kişi bisikleti aktif kullanmıyor sanırım. Geçen sene bu modelin mavi olanını alacaktım ama birçok yorumda kafanı çevirdiğin zaman gözlüğün çıktığını okuduğum zaman vazgeçmiştim.

Keşke ben de önce okusaymışım. Okuyanla okumayan bir olmaz. Okumadan aldım ve pişmanım :komik:

@noyanyan ve özelden yardımcı olan arkadaşlara teşekkür ederim. Orijinal olduğuna inandım ve kullancağım gözlüğü :) Umarım düşmez gözümden/kaskımdan :D

Saplara geçmeli gözlük ipleri var. Sürüşlerde gözlükten daralanlar kaskı da takmaya müsait olmayanlar iple sallandırabiliyorlar. Muhabbeti geçince ben de onlardan temin etme kararı aldım şimdi sanki :koptum:

Oakleyler genel olarak büyük gözlükler. Bende badman ve madman modeli var. Büyük bir kafam olduğunu düşünüyorum. Çevresi 58 cm ona rağmen iki model de bisiklet sürerken zaman zaman düşüyor,hatta yere eğilirken vs. Çok düştü. Ama rayban ve police marka gozluklerimde böyle sorunlar hiç yaşamadım. Yani bilginiz olsun. Oakley alacaksınız 60 cm den küçük kafalara tavsiye etmiyorum 😅

Oakleyler genel olarak büyük gözlükler. Bende badman ve madman modeli var. Büyük bir kafam olduğunu düşünüyorum. Çevresi 58 cm ona rağmen iki model de bisiklet sürerken zaman zaman düşüyor,hatta yere eğilirken vs. Çok düştü. Ama rayban ve police marka gozluklerimde böyle sorunlar hiç yaşamadım. Yani bilginiz olsun. Oakley alacaksınız 60 cm den küçük kafalara tavsiye etmiyorum 😅
Bahsettiğin modeller zaten bisklet yada genel olarak sporda kullanılmak için tasarlanmamış. Ama kullanılmaz diye bir kaide de yok. Aktif olarak jawbreaker ve Evzero modellerini kullanıyorum çerçeveleri gayet sıkı düşme/çıkma gibi sorun yaşamadım. Kafa çapımda ufak sanırım kasklarda 51-54 uyuyor 🙂

• Beğen
Tepkiler: Özcan ve Ali Eren
Bahsettiğin modeller zaten bisklet yada genel olarak sporda kullanılmak için tasarlanmamış. Ama kullanılmaz diye bir kaide de yok. Aktif olarak jawbreaker ve Evzero modellerini kullanıyorum çerçeveleri gayet sıkı düşme/çıkma gibi sorun yaşamadım. Kafa çapımda ufak sanırım kasklarda 51-54 uyuyor 🙂
Sizde ki modelleri sadece bisiklet sürücülerine özel modeller farklı olabilir sıkı durması vs için. Bendekiler günlük kullanım için ama bisiklette de kullanıyorum. Aynı şekilde birkaç arkadaşımda daha var. Onlar da çerçevenin genişliğinden şikayetçi. Diğer markaların bu kadar geniş çerçevesi yok. 51 falan demek baya baya küçük kafa demek hocam. O kadar yoktur ya 54-56 falandır. Ortalama zaten 56-57 imiş. Ama benim kafa şapka takıp metre ile ölçüm yaptığımda 58 çıktı.

Ben bir zamanlar 40 - 50₺ bandında Decathlon'dan bir gözlük almıştım. :) Sonra yine ucuz yollu bir başka gözlük Ali'den aldım. Onları kullanıyorum. Henüz bir sorun yaşamadım. :D Camlarının kalitesi yeterli. Bulanık dalgalı vs. görmüyorum. Gayet normaller. Gözlerime toz veya sinek çarpmasını başarılı şekilde engelliyorlar. Rüzgarı da iyi kesiyorlar. Aynı anda buğu yapmıyorlar. Havalandırma delikleri sanırım bu işe yarıyor. Artı gözlerim de sulanmıyor. Güneş de rahatsız etmiyor. Daha ne isteyeyim ki bir saatlik kullanımlar için?

• Beğen
Tepkiler: ugurus ve Ali Eren
Bu gozlugun sahtesi var midir, nasil ayirt edilebilir varsa?

Sahtesi Ray-Ban kadar yok piyasada ama. Yinede vardır. Genelde lüks AVM lerde, lüks gözlükçüler de özel bir dolapta muhafaza edilir oakleyler. Ae de birebir çakmalari satılıyor. Ben memnunum 😁

• Beğen
Tepkiler: suyunsesi
Geri