Scudo Sports

Octanlink göbek

OnurCG

Aktif Üye
Tepki
49
Bisiklet
Salcano
octalink orta göbeğe sahibim yaklaşık 2000 km yol yaptım bakımsız sert basınca çıtırtı gelmeye başladı bisikletci orta göbeği değişmemizin gerekli olduğunu yağlamaylada geçebileceğini ama eğer açarsak ve bozuksa(şuan normal olarak kullanıyorum) tekrar aynı şekilde takamaycağımızdan bahsetti ne yapılmalı

lütfen cevap verin

+

Scudo
Muhtemelen kirlenmiştir. Temizlik ve yağlama gerekir.
Orası her halükarda sökülecek kırılma varsa zaten değişir. Sökülmeden bozukluk zaten anlaşılmaz.
Dediğim gibi muhtemelen kirlenmiş olmalı.

Bozuksa zaten mecbur değişecek açmadan da bozuk olduğunu anlayamazsın. Açın bakın tamir etmeye değmeyecekse değiştirin.

@epsilon91 @Ahmetgitar yani şuan normal kullanıyorum bozuk veya kırık olsa kullanılır mıydı birde durumu kötüüyse de geri takılabilir mi

fırsattan istifade aynakolu değiştirip hollowtech bir aynakol takmak yararına olur. bu octalink aynakolları sökmekte ayrıca zor bir iş, bisikletçiler bile bazen illallah ediyor, defalarca anahtar kırmalar, zorla vura vura çıkarmalar vs. uygun fiyatlı, hollowtech göbekli bir aynakola geçmeni tavsiye ederim.

@OnurCG

birkaç hafta sürmeye devam et, ses bazen geçici olabiliyor. geçmezse bir bisikletçiye gidip sökülüp bakım yaptırmak düşünülebilir. en son çare aynakolu değiştirmek.

bir başka ihtimalde sesi duymamazlıktan gelip sürüşlere devam etmek ki ne kadar dayanılabilir tartışma konusu :))

@OnurCG Şu anki durum için açmadan bişey yapmak zor. İçindeki yağ bitmiştir veya azalmıştır wd40 ile biraz temizlenip sıvı gres sıkmak işe yarayabilir.

@Volkan Metin @epsilon91 zaten konuyu ancak açabildim sadece, uzun süredir var bazen geçiyor ancak mesela spirint atamıyorum bisiklete tam gücümü verecekken gelen ses bütün işi bozuyor asıl olarak sorum şu sadece temizletip yağlamamızla geçecek gibi mi size ce eğer öyleyse vakit kaybetmeden yağlatayım ve ses hep aynakol aynı pozisyondayken geliyor örneğin kol hep sağa bakarken gibi teşekkürler

Geri