Kerem Özbayrak
Forum Bağımlısı
- Tepki
- 2.579
- Bisiklet
- Giant
Evet aynı düşünce bendede hasıl oldu. Arkadaş müsait değil. Fırsat bulursa okur.Küçük güzel bir bisiklet alıp aynakolu pedalları zinciri sökerek kullandırmak acaba uygun olur mu diye düşündüm bir an ama bilemiyorum. Hem dengeyi cozunce parçalar geri takılıp kullanılır.
Ben oğluma ve kizima bisiklet sürmesini hafif yokuş bir yolda denge bisikletini yokus aşağı sürdürerek ogretmistim. Yokuşun altına gelince eşim bizi arabayla yukarı taşıyordu. Iki çocukta da aynı yokusta 15-20 sorti yaptık ve olay çözüldü. Ben çocukların yanında koşup seleden emniyet alıyordum biraz iki büklüm koşmak gerekiyor elbet. Bisiklet sürmeyi öğrenirken pedal çevirmek, sonucu geciktiriyor bence. Dengede kalmayı ve hız kontrolünü öğrenmek çok daha önemli. Çocukların zaten bacak kas gücü de pedal basmak için yetersiz oluyor. Eger çocuğun boyuna uygun bisiklet varsa öğretmek için başta pedallari sökmek mantıksız değil kesinlikle. Pedal çevirmenin acelesi yok. Onu öğrenmesi zaten daha kolay. Bir de iyi bir fren elcigi olmalı ki hızını kontrol etmeyi de anlasın. Başarılar! 😀Küçük güzel bir bisiklet alıp aynakolu pedalları zinciri sökerek kullandırmak acaba uygun olur mu diye düşündüm bir an ama bilemiyorum. Hem dengeyi cozunce parçalar geri takılıp kullanılır.
@necmeddin iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Dediğiniz gibi çok zaman bulamadığım için anca girebildim. Oğlum geçen hafta 3 yaşına girdi ve 99cm boyunda . 1.5 sene önce oturaklı scooterla başladı, 1 senedir de Oturaksiz kullanıyor. Belki tekrardan oturagini geri koyabilirim ama sanırım o aşamayı geçtiği icin bu onu çok da motive etmeyecektir diye düşünüyorum. Yanılıyor olabilirim. İyi bir denge bisikleti hem keşfetme hissi hem de yeni bir macera gibi görüp kendi isteği ile bol bol kullanmaya çalışıp pratik yapabilir sanki.@SekondeR çok geçmiş olsun , yavrucağa Rabbim acil şifalar versin. Yaşı müsaitse scooter da faydalı olur diye düşünüyorum. Denge bisikleti ile mantığı aynı. Oturaklı modelleride var
Sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-spor-bisiklet-sifir-binkos-denge-bisikleti-balance-bike-sifirdir-749933109/detay
Çocuk kaç yaşında araştırma yapabilirim. Vaktinizi ve emeğinizi bu uğraşla tüketmenin birde.
Sanırım mesaj gönderme yetkim yok veya bulamadım :SNerde yaşıyorsunuz?
Benim oğlan 2,5-3 yaş arası puky denge bisikletinde öğrendi. Şimdi 3 yaşında hafif rampadan kayıyor büyük bir keyifle. Şimdi uygun ebatta pedallı bisiklet alacağız.
mesaj atın anlaşırız belki de.
Denge bisikleti ile başlamak çocuk için daha avantajlı ve eğlenceli. Hafiflik o yaşta daha da önem kazanıyor. Bizim çocuk Firstbike marka bir bisikletle başladı ve hem çok eğlendi hemde bisiklet açısından bütün temel konuları çözdü.Konuyu hortlatayım kızım Aralık’ta 3 yaşına girecek denge bisikleti alsam mı diye düşünüyorum. Ne dersiniz? Diğer çocukların bisikletlerini görünce çok heves ediyor. Dört tekerli bisiklet alıp alıştırmak mı yoksa denge bisikletiyle öğrenmesini sağlamak mı daha iyidir acaba?
1,5 yaşındaki oğluma almıştım. Su an iki yaşında. Çok yakında normal pedallı bisiklete geçer diye düşünüyorum. Biz çok faydasını gördük tavsiye ederim. Bu arada decathlonda satılan inride 100 modeli bizdeki.Konuyu hortlatayım kızım Aralık’ta 3 yaşına girecek denge bisikleti alsam mı diye düşünüyorum. Ne dersiniz? Diğer çocukların bisikletlerini görünce çok heves ediyor. Dört tekerli bisiklet alıp alıştırmak mı yoksa denge bisikletiyle öğrenmesini sağlamak mı daha iyidir acaba?