Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Oğluma denge bisikletini kendim yaptım.

Scudo
denge bisikletinde düz pedal mı normal pedal mı yoksa flintstones pedalı mı? şehir içinde düzlük asfaltta kullanılacak full süspansiyon freeride denge bisikleti uygun mudur? acil cevap yarın sabah almaya gidiyom!

Kürşat süpersin. Yine el emeği bir iş çıkmış senden :) İşçiliğin çok başarılı ;)

Nefis :) Güle güle binsin :harika: Bende oğluma birşeyler düşünüyorum ama pek olanak yok :)

• Beğen
Tepkiler: Kürşat AKINCI
Çocuğunuz ihitiyarlayıpta Ahh babacığım nur içinde.... küçükken bana kendi elleriyle bisiklet yapmıştı şeklinde sizi andığında höööö hööööö diye ağlayacağı güzel bir anısı olmuş. İşte bu anı unutulmaz. Çünkü handmade.

@soneryen
haha hızlı girdim ondan bozuk olmuş. özetnen spd pedal şart mı diye soracaktım. bir de tayt şart mı onu da sorucam. disk freni de başkası sorsun (hidrolik mi mekanik mi?). bu arada sele boyu da biraz alçak gibi. biraz fazla forum kafası yaptı herhalde. herkes ne düşünüyosa düşünsün. boş siyaset yapmayın bu vatan hepimizin diyerek tüyümü diker kaçarım. (çocuğa ucuz bisiklet alayım diye haşim işcan geçidinde sağlam esnaf kazığı yiyen neslin çocuklarıyız.)

Ülkemiz için denge bisikleti yeni bir olay olmakla birlikte bence asıl sorun denge bisikleti ile 2 yaşında tanışıp 3-4 yaşına kadar denge bisikletinde oldukça deniyim kazanıp artık denge bisikleti ile tatmin olmayan çocuğa alınacak bisiklet. Malum piyasada bulunan çocuk bisikletleri en azında 7-8 yaşındaki çocukların sürebileceği tasarım ve ağırlıkta.
Ben yaptığım araştırmalarda iki model belirledim. 1 yıldır denge bisikleti kullanan kızıma bunlardan birini alacağım ve denge tekerlekleri olmadan pedal çevirerek kullanmasını teşvik edeceğim.

(link)

(link)

Denge bisikleti sonrasında alınacak bisiklet ile ilgili güzel bir makale;

(link)

• Beğen
@UtkuK bende direk denge teker kullanmadan sürmeyi kendim öğrettim şuanda çok erken başlamış oldular. Bu bisikletler çok avantajlı. Denge tekeri sadece bizim ülkede ve haşim işcandaki ve marketlerdeki bisikletlerde var. Hollanda aşmış çocukları direk bu bisikletten başlatıyor

• Beğen
Bugün eşimle bunu konuşuyorduk. Çocukken toprakla oynamayı çok severdim, kürek istedim babamdan, hazır almak yerine kendisi yapmıştı. Kumbara istedim kendisi yaptı. Babam metal üzerine sanatkar olduğu için ne istesem yapardı. Ve yaptığı hiç bir şeyi unutmadım. Hazır almış olsa belkide aklımda bile kalmayacaktı. Siz çocuğunuza ömrü boyunca hiç umutamayacağı bir anı bırakmışınız tebrik ederim.

Hocam elinize sağlık. Kadroda ve maşada küçük kesikler ve deliklerle kadro tahminen yarım kilo hafifler :) ve daha farklı bir tasarıma dönüşür. Buna benzer bir şey yapmak isteyen olursa başka fikirlerde üretmek çok güzel olur.

• Beğen
Ne müthiş insanlar var ya! Diyarbakır'dan selam olsun.

• Beğen
Yapabiliyorsan yapıcaksın arkadaş. Elinize sağlık, dışarda satılanlardan kat be kat daha güzel-sağlam-ucuz olmuş ve değmiş. :):harika:

ilk bisikletin fotoğrafı çok ayrıdır. benim bile ilk bisikletimle olan fotoğrafımı hala özenle saklarım. siz de çocuğunuzun hemen fotoğrafını çekin ve basılı olarak 20-25 sene sonra ona gösterin. bence 2. bomba hediye olabilir :)

Kürşat bey ellerinize sağlık.sadece bu bisikleti masif yerine kontraplak yada su kontrasindan yapsaydiniz ömürlük olurdu.seleyi dekopaj ile sele modelinde kesip, vinil ile kapladaydım muhtesem olurdu.

@Kürşat AKINCI

Wow! cok hoş olmus :) yağmurda camurda kullanmazsa cocugunuzun cocuguna bile kalır :):)

Geri