Scudo Sports

Okuduğunuz ve beğendiğiniz kitaplar

Gedik üniversitesi yayınlarından SEVGİ DOLU MAKİNELER,
Orijinal adı ile Machines of Loving Grace Yazarı John MARKOFF

Scudo
Jane Eyre (Charlotte Brontë)

Çavdar Tarlasında Çocuklar (J. D. Salinger)

Harbin meşhur adamları- benito Mussolini

Üçünü de tavsiye ederim.

Aşkın gözyaşları 1-2-3-4-5 ( Sinan Yağmur)

İncir kuşları ( Sinan Akyüz )

Beyaz zambaklar ülkesinde ( Grigory Petrov )

“Bisiklet üzerinde bir yetişkin gördüğüm vakit, insan ırkının geleceği için umutsuzluğa düşmüyorum…

ne güzel cümle....

@jazzpub

Lakin Nazi subayları üzerine bir belgesel izlediğimde subaylar ve aileleri topluca bisiklet gezileri yapmaktaydılar Almanya'da....

• Beğen
Tepkiler: Cemil Dada
Piedra Irmağının Kıyısında Oturdum Ağladım - Paulo Coelho
Sokrates'ten Jakobenlere Batıda Siyasal Düşünceler - Mehmet Ali Ağaoğulları
Bilinmeyen Adanın Öyküsü - José Saramago

@Murat Semiz feld maresal moltke nin yazdigi mektuplari yada anilarini - daha dogrusu raporlarini- da tavsiye ederim

@Ömer Ş. Wells'in "Görünmez Adam" ve "Zaman Makinesi" kitaplarını okumuştum. Özellikle zaman makinesi, benim gibi bilim-kurgu türüne uzak birini bile baya etkilemişti. Hatta tekrar okumayı da düşünüyorum. Bu kitabını nedense es geçmişim.. Alışveriş listeme kattım, teşekkürler.

Ben de son okuduklarım arasından bir öneride bulunayım:

Murat Gül - Modern İstanbul'un Doğuşu:

Üniversite yıllarımdan beri İstanbul tarihini araştırmaya yönelik olarak fırsat buldukça şehir tarihi ve kent kültürü kitapları, seyahatnameler, gezi rehberleri, ilgili dergiler vd. okuyorum. Bu kitap, okuduklarım arasında en iyilerden biriydi. Sadece İstanbul tarihi olarak da değil, Osmanlı/Türk modernleşmesinin serüveni olarak da okunabilecek, yakın tarih Türkiye politikasını da yeterli dozda anlatan (özellikle Menderes dönemini) müthiş bir kitaptı. İçerisinde her düzeyden okuyucunun çok çarpıcı ve şaşırtıcı bilgiler bulacağını garanti ederim.

2modernistanbul2.jpg

Türkiye de kitap okuma durumu bestseller üzerine kurulu malesef. Özellikle sıradan sayılabilecek romanların satış oranı çok yüksek. Tavsiye üzerine ve vitrin temalı kitap okuyan bir nesil olduğu için gençlerde araştırma ve gerçekten ne okumak istediğini bilmeme sorunsalı mevcut. Tarihe ilgisi olan varsa Türklerin Manevi Gücü kitabını yabancı Fransız bir ağızdan okuyabilirsiniz.

Rotasız Seyyah 1 okumuştum şuan Rotasız Seyyah 2 yi okuyorum. LRM_EXPORT_20180101_003111.jpg

@Birhan K.

Zaman Makinesi'ni ben de çok beğenmiştim. Sırada Görünmez Adam ve Dünyalar Savaşı var. :)

• Beğen
Tepkiler: Birhan K.
@ygt bike
Aynen öyle..:harika:
Bu konuda bir fikir edinmek isteyenler idefix'in şu haritasına bakabilir..
(link)
Nerdeyse bütün şehirlerde,en sevilen türler kısmında
Dünya Roman
Türkiye Roman
Çocuk Öykü/Hikaye
yazıyor..
Zaten okuma oranı çok düşük bir ülkeyiz..Okuyanlar da hep roman/hikaye okuyor..

@ahlaksız çünkü alternatif ilgi alanı oluşturulmuyor , bunun en büyük sorumlusu Türk eğitim sistemi. İlgi alanı oluşturmaya dayalı bilimsel içerikli eğitim olmazsa roman ve dizi ile hayal dünyasına dalınır. Birşey öğrenme amaçlı değilde romandaki olayı merak etme dürtüsü gelişti , özellikle ergenlik çağındaki genç kızların okudugu kitaplar diziden ve boş romandan başka hiçbirşey değil.

• Beğen
Tepkiler: Birhan K.
Stefan Zweig, Satranç,
Stefan Zweig, Bilinmeyen bir kadının mektubu,
Celal Şengör, Dahi Diktatör,
Halide Edip Adıvar, Vurun Kahpeye,
Yakup Kadri Karaosmanoğlu, Yaban,
Harper Lee, Bülbülü öldürmek,
Franz Kafka, Dönüşüm.

İhsan Oktay Anar'ın bütün kitapları...

• Beğen
Tepkiler: yeyu
İlber Ortaylı Atatürk'ü yazmış. 12 ocak'ta stoklarda olacakmış. Merak edenler inceleyebilir.

Turan Dursun - Din Bu Serisi
V.S.Ramachandran - Beyindeki Hayaletler
Carl Sagan - Cosmos
Yuval Noah Harari - Sapiens
Richard Dawkins - Gen Bencildir
Adam Fawer- Empati
Stephen King- 11.22.63

• Beğen
Tepkiler: Seya ve Birhan K.
Cumhuriyet'in yüzyılı(İlber Ortaylı)
20.Yüzyıl Siyasi Tarihi(Yazarını Unuttum)
Şahinlerin Dansı (Alparslan Türkeş)
Eroinle Dans(Canan Tan)

Geri