Scudo Sports

Okuduğunuz ve beğendiğiniz kitaplar

Scudo
@Bisikletreis

ben ortaokulda o kitabı tek solukta okumuştum :naslyany:

Son okuduğum, Refik Halid Karay'ın "Bir Ömür Boyunca" adlı hatıra kitabı idi. Diğer hatıra kitabı "Minelbab İlelmihrab" ile okunmalı. Dönemini ve yaşadıklarını harika bir üslupla anlatmış. Tavsiye olunur.

Ne güzel bilgiler edindim iletilerden. Öğrencilerime ilk dönem Grigory Petrov'un " Beyaz Zambaklar Ülkesinde " adlı eseri okutmuştum. Atatürk'ün direktifiyle Türkçe'ye çevrilen bu eserde Finlandiya'nın 1900'lü yılların başındaki kültürel devriminin kaynakları ve nasıl mücadele ettiği anlatılıyor bir Rus'un gözünden. Bugün gelişmiş Finlandiya'nın 200 yıllık kültür-bilim yatırımları ve sonuçlarını daha iyi yorumlamak isteyenler için birebir eser.

@Yegah dün bu mesajı yazdığımda kitabı tekrar elime aldım. Okuyorum sıkıla sıkıla sonra bir baktım kitabın sayfaları boş ara ara. Kitaba bişey demiyorum yayınevi ve tercüme özellikle rus edebiyatında çok önemliymiş onu anladım

@Bisikletreis hocam tek amaçları kitap üzerinden para kazanmak olan yayınevleri maalesef öyle. Kötü yayınevi kötü bisiklet markası gibidir. Satıp para kazanalım, isterse binici sakat kalsın :)

Türk Sivil Havacılık Tarihine Damgasını Vuran Uçak Kazaları

Her Sayfasında Ayrı Bir Heyecan Hissediyor İnsan -Hele ki Havacılığı Seviyorsanız...-img-0642.jpg

• Beğen
Tepkiler: Folding Man
Havacılığı sevenler için bir kitap daha ; Bir jet pilotunun anıları İrfan Sarp

@FARGO
Eğer okumadıysanız, Refik Halid Karay'ın "Ago Paşa'nın Hatıratı" kitabını da mutlaka okumalısınız, öneririm. Dönemini çok iyi analiz eden, müthiş bir siyasi mizah kitabı. Öyle ki, biz bu kitabı fakültedeki bir seminer dersimizde okuyup uzun uzun tartışmıştık. Yani sıradan bir mizah/taşlama kitabı diyip geçmemek gerekir. Aynı zamanda bir yakın tarih kitabı.

İçeriği ile ilgili bilgi edinmek için ekşi sözlük'teki şu kısa girdi okunabilir: (link)

Refik Halid'i hatırlattığınız iyi oldu, okumadığım kitaplarından birer ikişer satın alayım bir dahaki alışverişimde.

• Beğen
Tepkiler: FARGO
insanlık tarihinin en çok okunan kitaplarını tavsiye ederim

1. Kuranı Kerim
2. İncil
3. Tevrat
4. Zebur

tekrar tekrar okunmalı..

• Beğen
Tepkiler: Emre Yönlüer
301034-3-4-dd7af.jpg
"Sesli sesli ağlamak istedim, ama ağlayamazdım. Gözyaşı akıtmak için fazlasıyla yaşlanmış, fazlasıyla deneyimlerden geçmiştim. Dünyada gözyaşı dökülemeyecek üzüntüler vardır işte. Bunu kimseye anlatamayacağınız gibi, anlatsanız bile hiç kimsenin anlayamayacağı türden şeylerdir. O üzüntü şekli hiç değişmeden, rüzgârsız bir gecede yağan kar gibi sessizce yüreğinizde birikir durur. "

fantastik, sürükleyici bir roman.

• Beğen
Tepkiler: olympos
Anne Frank'ın Hatıra Defteri
Kesinlikle herkesin okuması gereken bir kitap

''Ölüler yaşayanlardan daha çok çiçek alır, çünkü pişmanlık minnetten daha güçlüdür.''
"Kendini yalnız, kara yazılı görenler, korkanlar için en iyi ilaç dışarı çıkıp göklerle, tabiatla, Tanrı ile baş başa kalmaktır. O zaman işte insan anlıyor ki her şey gerektiği gibidir...."
"Düşündüm de bu güneş ışığını, bu bulutsuz gökyüzünü gördüğüm sürece kendimi talihsiz bellemem saçma."

@Anonim Gölgesizler müthiş. Ben de şu sıralar Salman Rushdie Gece yarısı çocukları ve Michael Foucault Deliliğin Tarihini beraber okuyorum.

• Beğen
Tepkiler: appendix
@appendix Türk edebiyatında pek benzeri olmayan bir tarzı var.Okuduktan sonra birlikte kısa bir değerlendirme yaparız.:)

• Beğen
Tepkiler: appendix
Geri