1970 'lerde çok yoğun kitap okudum,astronomi ile ilgili kitaplar öncelikli idi ,ilgi alanım astronomi olmuştur,carl saganın kozmosu meşhurdur bilgisayara indirdim belgeseli,13 bölüm,internetten doğru bilgilere ulaşmaya çalışıyorum,cosmos kitabı benim anahtar kitabımdır ,
diğer ilgi alanlarım oldu,
spiritoloji,ufoloji,parapsikoloji,epey kitaplar aldım okudum 70.lerde tabi,diğer ilgi alanım felsefe oldu,yunan felsefecilerine merak saldım,yalnız doğanın bir parçası olan insanı kabul eden yunan düşünürleri dikkatimi çekti,insan doğanın bir parçasıdır insan tarafından doğaya verilecek zarar aynen kendisine verilen ceza olur,insan için değil doğa ,onu yok ederek kirleterek uygarlığımızı kurduk,kibirsel düşünce çevre kirliliğini beraber getirmiştir,bu gürültüden insan tabiatına,ruhuna aykırı olan bu şehirleşme edebiyatından daha akılcı şehirleşmeye inşallah döneriz,doğaya saygılı bir uygarlık anlayışına doğru yelken açmak diyelim buna,uzun oldu yazım ama kitap deyince kitaplara saygım var benim,diğer ilgi alanım ise türk tarihi oldu ve dünya tarihi, ve antropoloji hep dikkatimi çekti ,insanın atası ,kızılderililerin tarihine değinen kalbimi vatanıma gömün kitabı beni derinden etkiledi ve tanrı taşta uyur kitabı rudolf kaizerin kitabı ,hristiyanlık ile kızılderililerin tek tanrıcı şamanist anlayışı karşılaştıran çok önemli bir kitaptır,
felsefeci nice 'in ise şu sözü beni etkilemiştir,
başka benlikleri okumayın kendi benliğinizi okuyun benide okumayın yatsıyın beni
nice ,seni malesef okudum ve seni yatsıyorum ,ama beni kendi benliğime çağırdığın için ,sana teşekkürlerimi sunuyorum,
her bir insan kitaptır ,tüm yaşam boyu,
yeterki kendi ruhumuzun farkına varıp ,derinliklerimize inip kendimizi okuyabilelim ,
kitaplar okunur ,sonuçta hepimizin kendi dünya görüşümüzü ortaya çıkarmakta, bize düşen ayrı bir görev.