Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Okuduğunuz ve beğendiğiniz kitaplar

"Bağımlı olmak, bir sözleşmenin sonucu değildir. Bir rolle ilişkili olmadığı gibi, bir sosyal sınıfa ait olmakla da oluşmaz... Bağımlılık, bir kişinin saygınlığının düşmesi sonucunda oluşur. İçte yaşanan bir dağılmanın sonucudur. Bu içsel durum, bu çürüme hali, bir iş sorumluluğu biçimini alır ve iş yerinde ast konumundaki bir görev kimliğine bürünür. Bağımlı olmak, kendi korkularına ve hayali kuruntularına esir düşmüş hasta bir aklın eseridir... Bağımlılık hali, 'düş' ün terk edilmesinin görünür sonucudur."

"Yoksulluk, kişinin kendi sınırlarını görememesi demektir. Yoksul olmak, kişinin hoşlanmadığı ve yapmayı seçmediği bir iş karşılığında kendi yaratıcılık hakkından vazgeçmesidir."

Tanrılar Okulu, Stefano D'Anna

0000000324077-1.jpg

Scudo
İlber Ortaylı nın bütün kitapları, yüzüklerin efendisi ve yanık buğdaylar herkese tavsiye ederim

@mesutaktas bir çok tarihçiden öğrendiğim ve ayrıca dipnotlarda da sıkça rastladığımız, Atatürk'ü anlatan en iyi kitap. İkincisi de Nutuk'tur bana göre. Sonrasında Tek Adam'dır, uzar gider. Saygılar.

@Seymour Glass Size hak vermemem elde değil. milli mucadele donemi yazarlarinin kitaplari da Atatürk'ü tanimak ve anlamak icin dolayli kaynaklardir diye dusunuyorum.

• Beğen
Tepkiler: Seymour Glass
Yazarı rahmetli Turgut Özakman ile mail yoluyla konuşmuştum ve ve cumhuriyet serisinin ilk kitabıdır 1915.
Özakman Destan gibi onurlu mücadelemiz olan kurtuluş savaşımızın geçtiği yerleri 18 yaşındayken arkadaşlarıyla yürüyerek gezmiş ve Ankaradan, Eskişehir e oradan Afyon ve İzmir e kadar varmış.

Daha çok romansı bir şekilde gerçek olayları harmanlayarak sıkıcı olmamaya çalışıyor. Çanakkaleye bir çok kez gittim ancak bu kitabı okuduktan sonra anıtların yanlış yere yapılmış olmaları, savaşın çok farklı yönleri ve asıl tarihi bizim ellerimizle 1950 lerde yok ettiğimzi (topları hurda demir olarak satarak) YOK ETTİĞİMİZİ öğrendim.

çanakkale-1915-filmi.png

Bu ve diğer Turgut ÖZAKMAN kitapları arka taraflarındaki dipnotlar okunarak okunmalı. çünkü öyle bir araştırma var ki içeride "alman komutan ....diyor ancak bu imkansız çünkü o tarihte... olmuş... e göre olay şöyle olmuş gibi farklı 3-4 kişiden olaylar teyit edilmiş. Mustafa Kemal ATATÜRK olmadan olamayacağını da
Okuyun okuyalım, öğrenelim ve bilelim. sevgiler ve saygılarımla

@Javerno adresi özelden gönderiyorum, alıcı ödemeli Yurtiçi kargo uygundur. Teşekkürler :)

• Beğen
Tepkiler: Javerno
@Ahmet Bilge Kaan AKIN LOTR, Hobbit ve Silmarillion'u okudum, yeni aldığım kitapları bitirdikten sonra tekrar başlayacağım Silmarillion'a. Tek seferde okunup anlaşılabilecek bir kitap değil zira :)

• Beğen
Tepkiler: serkant yakıt
IMAG1408.jpg Bu uclemeye bayiliyorum ben. Gerci tek yazarin uc kitabi degil ama bence tam bir ucleme

IMAG1410.jpg Bilge Karasu'nun Gece isimli kitabini da tavsiye ederim...

IMAG1406.jpg

IMAG1407.jpg Paylaşmadan gecemeyecegim. Ara sira acar acar okurum...

dante ilahi komedya
,goethe faust,mehmed akif safahat,shakespeare hamlet,macbeth en beğendiklerim

• Beğen
Tepkiler: serkant yakıt
Geri