Scudo Sports

Okuduğunuz ve beğendiğiniz kitaplar

Cengiz Aytmatov - Toprak Ana ve Gün Uzar Yüzyıl Olur. Benim için çok değerli kitaplardır bu ikisi.
Şu aralar Osman Pamukoğlu'nun 'Unutulanlar Dışında Yeni Bir Şey Yok'u okuyorum.
Irvine Welsh'in kısa hikayelerinden oluşan Ecstasy'yi de döner döner okurum. :)

Scudo
İbrahim Saraçoğlu. Tıbbi Bitkiler Rehberi.

Dosyalar

• tibbi-bitkiler-rehberi-868-12-B.jpg
    tibbi-bitkiler-rehberi-868-12-B.jpg
    40,8 KB · Okunma: 4
@mesutaktas
Üçlemenizin ardından size Sadık Usta'nın yazdığı Türk Ütopyaları'nı öneriyorum.
(link)
Linkte Sadık Usta'nın da katıldığı, Okan Bayulgen'in programına ait bir video var.
Okumadan önce size fikir verici olabilir.

• Beğen
Tepkiler: mesutaktas
@mesutaktas Güzel kitaplar.

John Grisham - Sokak Avukatı
upload_2017-1-31_9-30-9.png

bayağı bir tavsiye vereceğim. öncelikle zeytindağı;
0000000166243-1.jpg

sonrasında vereceğim tavsiye kitaptan alıntı yapayım. murat bardakçı "enver"de zeytindağı için "edebiyatımızda, dünya harbinde uğradığımız dertleri, belaları ve musibetleri falih rıfkı'nın zeytindağı'ndaki birkaç paragrafı kadar mükemmel ve güçlü şekilde anlatan başka bir örnek bulamazsınız" der.
aldığı bir paragraf da kitabın son bölümünden.
"suriye'den ricat eden orduyla beraber istanbul'a dönmekte olan falih rıfkı, küçük istasyonlardan birinde bir kadının gelene-geçene 'benim ahmed'i gördünüz mü?' diye sorduğunu, yırtık basmasının altından kolunu çıkararak trenin gideceği yolun, istanbul yolunun aksini gösterip 'bu tarafa gitmişti' dediğini yazar; sonra 'biz, ahmed'i kumarda kaybettik' der..."

tam alıntı ise şu:
tren giderken iki tarafımızda suriye ve lübnan'ı sanki safra gibi boşaltıyoruz.
yarın kendimizi anadolu köylerinin arasında kudüs'süz, şam'sız, lübnan'sız, beyrut'suz ve haleb'siz, öz can ve öz ocak kaygısına boğulmuş, öyle perişan bulacağız?
kumandanım harap anadolu topraklarını gördükçe:
'keşke vazifem burada olsaydı' diyor.
keşke vazifesi orada olsaydı. keşke o altın sağnağı ve enerji fırtınası, bu durgun, boş ve terk edilmiş vatan parçası üstünden geçseydi!
'eğer kalırsam diyor; bütün emelim anadolu'da çalışmaktır.'
eğer kalırsa, eğer bırakılırsa?
anadolu hepimize hınç, şüphe ve güvensizlikle bakıyor.
yüzbinlerce çocuğunu memesinden sökerek alıp götürdüğümüz bu anaya, şimdi kendimizi ve pişmanlığımızı getiriyoruz?
istasyonda bir kadın durmuş, gelene geçene:
'benim ahmed'i gördünüz mü?' diyor.
hangi ahmed'i? yüz bin ahmed'in hangisini?
yırtık basmasının altından kolunu çıkartarak, trenin gideceği yolun, istanbul yolunun aksini gösteriyor:
'bu tarafa gitmişti' diyor.
o tarafa aden'e mi, medine'ye mi, kanal'a mı, sarıkamış'a mı, bağdad'a mı?
ahmed'ini buz mu, kum mu, iskorpit yarası mı, tifüs biti mi yedi?
eğer hepsinden kurtulmuşsa, ahmed'ini görsen ona da soracaksın:
'ahmed'imi gördün mü?'
hayır
hiçbirimiz ahmed'ini görmedik. fakat ahmed'in her şeyi gördü.
allah'ın muhammed'e bile anlatamadığı cehennemi gördü.
şimdi anadolu'ya, batı'dan, doğu'dan, sağdan, soldan bütün rüzgârlar, bozgun haykırışarak esiyor.
anadolu, demiryoluna, şoseye, han ve çeşme başlarına inip çömelmiş, oğlunu arıyor?
vagonlar, arabalar, kamyonlar, hepsi ondan, anadolu'dan utanır gibi, hepsi istanbul'a doğru, perdeleri kapatmış, gizli ve çabuk geçiyor?
anadolu ahmed'ini soruyor.
ahmed, o daha dün bir kurşun istifinden daha ucuzlaşan ahmed, şimdi onun pahasını; kanadını kısmış, tırnaklarını büzmüş, bize dimdik bakan ana kartalın gözlerinden okuyoruz.
ahmed'i ne için harcadığımızı bir söyleyebilsek, onunla ne kazandığımızı bir anaya anlatabilsek, o'nu övündürecek bir haber verebilsek?
fakat biz, ahmed'i kumarda kaybettik..."

benim de bir alıntım olacak kitaptan.

...emir ve adamları bir defa medayin’e uğrar gibi oldular. yemeklerimizi yiyip yeni altınlarımızı aldıktan sonra, yine dağıldılar. önümüzdeki vesikalardan yalnız birinde emirin şahsına verilmiş yedi bin altının kaydını görüyorum.
...
biz emir’e top da yollamıştık. kumandanı ikinci mülazım osman bey’di. aşiret, medayin’e doğru yürüyüş gösterdiği zaman, bir vadide ateşe uğradı: bizimkiler 1000, karşı taraf da 30 kişi kadardı. daha birkaç kişi yaralanınca hepsi (araplar) kaçmaya başladılar. osman bey’e de:
- topunu bırak, gel! diyorlardı.
- o benim namusumdur, bırakamam. ne diye kaçıyorsunuz, diyordu.
boş yere bağırdı, çağırdı. karşı taraf üstüne üşüşüp kurşun ve cenbiye ile türk çocuğunu parçaladılar.
silahlar, toplar, altınlar, develer ve erzak, hepsini, hepsini verdik. ve bütün seferden bize yine ve yalnız bir türk çocuğunun isimsiz, nişansız, mezarından başka bir şey kalmadı.
türk topuna sarılmış olarak parçalanan osman, 333 senesi haziranının üçüncü günü ölüp gitmiştir. (sf. 105-106)

ENVER de tavsiye edeceğim kitaplardan. ama enver paşa, hatta 1860-1922 arası için tavsiye edebileceğim en iyi kitaplardan biri Şevket Süreyya Aydemir'in Makedonya'dan orta asya'ya enver paşa'sıdır.

0.jpg 1.jpg 2.jpg

abdülhamit dönemi hakkındaki efsane palavralara vs. cevaben dönemin bozulması, ülkenin demokratikleşme adımlarını falan çok iyi anlatır. dönemin en iyi kaynaklarındandır.
devam edeceğim.

yine imparatorluğun son 50 yılını iyi anlamak için, abdülhamit'in serasker'i rıza paşa ve son bahriye nazırı hasan rami paşa'nın anıları okunmalıdır. doğrudan, dönemin tanıklarının ağzından devletin içine düştüğü felaketi görebilirsiniz.

en son okuduğum Masseffect 3 lemesi çok iyiydi. Birde Stephan King Göz çok etkilemişti beni..

Sırada J.R.R. Tolkien var. L.O.T.R. ve Hobbits hemen ardındanda Silmarillion okunucak. Silmarillion için yanımda bir defter ile not alıcam gibi gözüküyor. Genel kanı zor bir kitap olduğu.

• Beğen
Tepkiler: Groims
download.jpg ünivrrsitelerde ders kitabı olarak okutulan bu kitap roman havasında yazılmış. Krizlerin nasıl çıkartıldığına dair bir kitap. Ekonomi ile ilgilenenlere şiddetle tavsiye ediyorum

• Beğen
Tepkiler: Burak Afrasyap
@hashus1099 Zeytindağı'nı hemen bulup okuyacağım. Çok teşekkürler.

Dostoyevski Suç ve Ceza-Karamazov Kardeşler
Mario Simmel Hepimiz Kardeş Olacağız-Yalnız Havyarla Yaşanmaz.
Yaşar Kemal İnce Mehmed-Deniz Küstü
Artur Halley Hava limanı
Alex halley Kökler
Jack Landon Demir Ökçe
Henri Charriere Kelebek
Maksim Gorki Ana
Orhan Pamuk Kar
Yılmaz Özdil Beraber Yürüdük Biz Bu Yollarda
Emin Çölaşan Turgut Nereden Koşuyor
Erdal Öz Gülün Solduğu Akşam

@hayatçokgarip

yav arkadaş gel özele tartışalım anlatayım kim terörist kim değil..

+ risaleler bugün devlet tarafından basılıyor
+ türkiyenin birçok okulunda bugün seçmeli ders olarak Risale okutuluyor..

eğer fetö ile bi bağlantısı olsa zaten risalelerde toplanırdı.. lütfen uzatma.. konulara yorum atmaya çekiniyorum artık senin gibi herşeye çamur atanlar yüzünden..

• Beğen
Tepkiler: nonsteril
@Harbi Bisikletci

nerede seçmeli ders olmuş? hangi okullar bunlar? ayrıca devletin bunu yapması, adı geçen kitabı aklamaz. türkçe olimpiyatları için hatıra parası basıldığını unutmayın. fethullahçı sinsilerin amaçları neyse ki ortaya çıktı. peki ya henüz çıkmayanlar?
Onlar henüz iktidarla çatışmadı. Ama bugün yukarıda adı geçen şahıs gibi dün de fethullah savunuluyordu.

@Über_Yavuz nietzsche candir. Yanliz nietzsche yi "nietzsche agladiginda" romanindan ogrenmeye calismak cok buyuk hatadir, hatirlatayim istedim. Anlasilan felsefeye ilgilisiniz.

Özellikle fantastik edebiyat severlere tavsiyemdir;

zaman_carki.png

Zaman Çarkı - Robert Jordan
10 Bin sayfa ve 14 Cilt'lik bir efsanedir kendisi. İnanılmaz derin karakter analizleri ve sosyo-coğrafi tasvirlerle adeta gerçek tarih okuyor gibi hissettirir. Son 3 cilt yazar öldükten sonra B. Sanderson tarafından, yazarın notları kullanılarak tamamlanmıştır. Askerliğimi bu seri ile tamamlamıştım. Valizim yerinden kalkmıyordu ama değmişti :)

Haşlanmış Harikalar Diyarı ve Dünyanın Sonu - Haruki Murakami

• Beğen
Tepkiler: Groims
Geri