Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Okuduğunuz ve beğendiğiniz kitaplar

Scudo
Eliyahu Goldratt'tan Amaç, ve bunun devamı niteliğinde Jeff Cox'tan Hız.

Amaç'ın üstünde şöyle bir yazı yazıyor; "200'ün üzerinde üniversite ve işletme fakültesinde ders kitabı olarak okutulan ve yöneticilerin elinden düşmeyen iş ve aşk romanı"
Hız'ın üstünde de şu yazıyor; "Çok satan iş romanı AMAÇ'ı tamamlayan kitap - Yalın düşünce, altı sigma ve kısıtlar teorisini birleştirerek performansı iyileştirmek"

Şiddetle tavsiyemdir.

20230302_135308_HDR(1).jpg

Şu kitabı zamanında okusaydım korona aşısı olur muydum bilmiyorum. Özellikle son elli yılda kolestrol, şeker, tansiyon, antideprasan ve aşılarla modern tıp adı altında sırf daha fazla ilaç satıp para kazanmak uğruna insanoğlunu nasıl zehirlediklerini kişi ve olaylarla anlatıyor. Beğenerek okuyorum...

• Beğen
Tepkiler: TeamO2.cc
301115 dosyayı görüntüle

Şu kitabı zamanında okusaydım korona aşısı olur muydum bilmiyorum. Özellikle son elli yılda kolestrol, şeker, tansiyon, antideprasan ve aşılarla modern tıp adı altında sırf daha fazla ilaç satıp para kazanmak uğruna insanoğlunu nasıl zehirlediklerini kişi ve olaylarla anlatıyor. Beğenerek okuyorum...
Buna rağmen nasıl oluyorsa tüm dünyada insan ömrü ortalaması gittikçe uzuyor.

Buna rağmen nasıl oluyorsa tüm dünyada insan ömrü ortalaması gittikçe uzuyor.
Yani ben şöyle değerlendiriyorum. Eski insanlarımız tabiri caizse ekmeğini taştan çıkarıyorlardı. Emek yoğun çaba göstermediklerinde aç kalacaklarını biliyorlardı. Şimdiki gibi teknoloji olmadığından bütün işler zordu. Eğer o insanların gıdası şimdi olsa ben eminim insan ömrü bu sosyoekonomik ve çevresel faktörlerle birlikte tıbbın da gelişmesiyle çok daha uzun olacaktı.

Bir de şöyle bakın ömür uzun olacak ki ilaç satabilsinler. Öldürmüyorlar ama süründürüyorlar..

Bir de şöyle bakın ömür uzun olacak ki ilaç satabilsinler. Öldürmüyorlar ama süründürüyorlar..
Evet, bir zeki sizlersiniz arkadaş. Bunların hepsi FDA'nın oyunu. Bu kapitalist ve emperyalist düzenden hiçbir ilaç kullanmayıp çıkabilirsiniz. Böylece sürünmezsiniz.

• Beğen
Tepkiler: mcanerg
Evet, bir zeki sizlersiniz arkadaş. Bunların hepsi FDA'nın oyunu. Bu kapitalist ve emperyalist düzenden hiçbir ilaç kullanmayıp çıkabilirsiniz. Böylece sürünmezsiniz.
Hayır, bir zeki bizler değiliz kardeş. Okuyup araştırınca FDA'nın dalaverelerini görürsünüz. Yoksa tabiki gereken ilaca karşı olmamız mümkün değil!..

• Beğen
Tepkiler: by0ne ve el Cezeri
IMG20230527094835.jpg
Fransa'da "16. yüzyılda" devletin egemenliğini ve iktidarın meşruiyetini sorgulayan bir kitap. Bizdeki arabesk tabirle "Kula kulluk edene yazıklar olsun." felsefesi. :) Öz eleştirimizi yaparken hep çağın gerisinde olduğumuzu söyleriz ya, aslında başta ahlâk olmak üzere birçok konuda çağların gerisinde bir toplumuz biz. Mesela kitaptaki şu alınıtıyı yazmayı bırak, bugün paylaşmak bile gözaltı için haklı bir gerekçe oluşturur bir tirana, belki de tutuklama: :)
Screenshot_2023-05-27-01-03-22-84_65def6d453c09f409e48001dff567801.jpg

"Yaz kızım: Vatanın bölünmez bütünlüğüne, halkın kutsal değerlerine dinamit koymak suretiyle, halkı kin ve düşmanlığa sevk eden..." :ssrtcbya:

Oblomov_1915.jpg

İlya İlyiç Oblomov tüm düşüncelerimizi ve hayatımızda verdiğimiz karar ve mücadeleleri düşünmemizi sağlayacak bir karakter. Günümüz sosyal biliminde 'Oblomovluk' adı verilen tembellik ve umursamazlık halinin literatüre bu isimle girmesini sağlayan hayalden, düşten ve bir kitaptan öte bir gerçeklik. Okumayan dostlarıma tavsiye ederim. :)

304981 dosyayı görüntüle
Fransa'da "16. yüzyılda" devletin egemenliğini ve iktidarın meşruiyetini sorgulayan bir kitap. Bizdeki arabesk tabirle "Kula kulluk edene yazıklar olsun." felsefesi. :) Öz eleştirimizi yaparken hep çağın gerisinde olduğumuzu söyleriz ya, aslında başta ahlâk olmak üzere birçok konuda çağların gerisinde bir toplumuz biz. Mesela kitaptaki şu alınıtıyı yazmayı bırak, bugün paylaşmak bile gözaltı için haklı bir gerekçe oluşturur bir tirana, belki de tutuklama: :)
304982 dosyayı görüntüle

"Yaz kızım: Vatanın bölünmez bütünlüğüne, halkın kutsal değerlerine dinamit koymak suretiyle, halkı kin ve düşmanlığa sevk eden..." :ssrtcbya:
Bende daha dün akşam Demokratik Zorbalık kitabını bitirdim. Benzer içeriğe sahip kitaplar, onu da tavsiye ederim.

• Beğen
Tepkiler: ModernOblomov
IMG_3831.png
Daha önce tavsiye edildi mi bilmiyorum ama okumayanlar için gerçek bir baş yapıtı kaçırmamalısınız. Kesinlikle tavsiye ederim!

1984 adlı romanda 101 numaralı odanın anlatıldığı bölümde eli ayağına dolaşmayan yoktur her halde.

Daha oncede paylasilmis ama bende yazmak istedim.Benim icin mihenk tasi Oblomovdur. Isini yarina birakan arkadaslara tavsiye edilir.

Jack London, Martin Eden. Ask romani, bir kadinla erkek arasinda geciyor, tavsiye ederim.

• Beğen
  • Muhteşem
Tepkiler: EsQaRe ve Samet M.
Hermes'ten İdris'e Bir Dinsel Geleneğin Dönüşüm Dinamikleri

1685224208519.png

Peygamber Enok'un Kitabı

1685224276304.png

Geri