Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Okulda Bisiklet Kulübü

Mesut.

Üye
Tepki
13
Merhaba arkadaşlar,
Bir süredir kafamda evirip çevirdiğim bir konu bu. Öğretmenlik yaptığım okulda bisiklet kulübü açıp öğrencilere hem bu sevdayı aşılamak hem de öğrencileri bisikletin faydalarından nemalandırmak istiyorum. Yatılı bir okul ve geneli köylü statüsünde, 70 kadar da evden gidiş geliş yapan gündüzlü öğrencimiz var. Okul ile ilçe merkezi 8km'dir. Hafta sonu piknik gezileri veya hafta içi ulaşım amaçlı kullanmalarını teşvik etmek istiyorum, ancak okul yolunda malûmunuz bisiklet yolu yok inişli çıkışlı bir çift şeritli yol ve sürücülere pek güvenemiyorum. Gerçi ben kendi performans amaçlı sürüşlerimde bir sıkıntıya denk gelmedim. Güvenlik konusunda şüphelerim var, tabi öğrencilerin kask konusunda hassas davranacaklarını sanmıyorum. Daha doğrusu ailelerin 150tl yi kask için vereceklerini... Sizce nasıl bir yol izlemeliyim? Aynı zamanda Allah korusun bir kaza olsa ailelerin ilk hedefi ben olacağım :( . İl gençlik spor, belediye gibi yerlerle de irtibata geçeceğim. Öncelikli olarak bu projeyi kafamda iyice oturursam güzel şeyler ortaya çıkabilir:) . Tavsiye ve tecrübelerinizle bana yol gösterirseniz çok sevinirim.

Scudo
Umarım başarılı olursunuz.
(link) birşey vardı eğer fos değilse, belki faydalanabilirsiniz.

Büyük yük doğrusu.Haftasonları bir yerde toplanıp surseniz daha uygin değil mi ? Mesela bir öğretmen arkadaşınız arkada araçla eskortluk yapsa çok daha guvenli olmaz mı ?

• Beğen
Tepkiler: olympos
@Reha Oğuz Altuğ link için teşekkür ederim. Genelde kendi bisikleti olanlara yönelmek ilk hedefim ama ne kadar çok bisiklet o kadar keyif :)

@Melih Muratoğlu sıkıntı olacak mutlaka arada bir, bir kaç öğretmen arkadaşı kandirabilirim sanırım. Günlük ulaşımda da kullanılabilirliğini aşamalı geçişi düşünüyorum zaten. Bir seferde kullanmaya fiziksel olarak yetersiz kalırlar zaten :)

Uzaktan imrenerek bakan bir kaç arkadaş var. Onları bu kervana katarsam gerisi gelir gibi geliyor. Hayırlısı bakalım! Başka tavsiyesi olan var mı : "Şöyle yapılabilir." ya da "Şu şu sıkıntılarla karşılaşabilirsiniz." denilebilecek ?

@Mesut. çocuklarla uğraşmak normalde çok büyük sorumluluk istiyor. Grup halinde bir yerden bir yere yaya olarak gitmek bile sıkıntı. Ne kadar anlatsanız da anlamamakta ısrarcılar damarlarındaki deli kan sakin olmamaları konusunda ısrarcı. Çok kalabalık gruplar halinde değilde azar azar gruplar halinde olabilir diye düşünüyorum. Melih beyinde dediği gibi biri eskortluk etse çok daha iyi olur. En azından arkadan gelenler farkında olabilirler. İleride klup bile kurabilirsiniz fakat ufak yerlerde malzeme teminatı zor olacaktır. Hangi branşın öğretmenisiniz bilmiyorum fakat İstanbul'da biz ( branşım beden eğitimi) belediyelere dilekçe yoluyla yıllık malzeme isteme hakkına sahibiz. İstanbul'daki belediyeler yeni branşlar konusunda yardımcı oluyorlar

@FelixTheCat evet grup halinde zor çalışmak genelde zordur ama grup çalışmalarında yönetme konusunda biraz biraz tecrübe ediniyorum, her yıl güzel tiyatro metinlerini canlandırıyoruz.Son oyunumuzda 34 kişiydik :) Bir de buradaki lise öğrencileri daha uyumlular bizlerle (üni.de stajlarımı izmir okullarında yapınca burası daha rahat diyebilirim. Orda tavır ve tutumdan eser yok buralarda.)

Branşım edebiyat, bu sebepten resmi kurumlardan destek görebileceğimi pek sanmıyorum. Biraz alandışım sonuçta, deneyimsiz olduğum bir alan olduğundan çalışmalarıma erken başlayıp okul açılmadan alt yapıyı hazırlamaya çalışıyorum.

@Mesut.Mesut bey okulun beden eğitimi öğretmeninden yardım alabilirsiniz. En azından ona bahsedersiniz yazıyı ilçe yada il e yazı gönderir en azından denemiş olursunuz. Sınıf içi yada okul içi etkinliklerde çocukları yönlendirmek dışarıda serbest olduklarından daha kolaydır. İlgileri çok çabuk dağılıyor. Ben ortaokulda öğretmenlik yapıyorum lisede durum farklıdır. Kazasız belasız çocukları spora yönlendirebilirsiniz umarım. Çok güzel bir proje

Bu konuda bizler okul aile birliği olarak çok eskilerden çalışmalara başladık. Aynı zamanda bisiklet-dağcılık-fotoğrafçılık kulüpleri aynı alanda faaliyet gösterebiliyor. Başarılar dilerim.

Değerli arkadaşım güzel bir düşünce içerisindesiniz inşaallah başarılı olursunuz.Beden eğitimi öğretmeniyim seçmeli olarak seçilen spor ve fiziki etkinlikler dersinin alt branşlarında bisiklet branşı da mevcut diye biliyorum.Bisiklet branşını seçen okullara geçen yıl bakanlığın bisiklet yardımında bulunduğunu duymuştum.Hatta bu kapsamda bakanlık seçmeli spor ve fiziksel etkinler dersinden bisikleti seçen 38 ilde ki muhtelif okullara bisiklet dağıtımı yaptı.Seçmeli ders girişleri,öğrenci talepleri bildiğiniz üzere öğretim yılı başında veya daha erken yapılıyor.Bunu idarenize seçtirebilirseniz belki bisiklet kulübü ve bisiklet temini konusunda da mesafe katetmiş ve bisiklete olan duyarlılığı en azından öğrenci bazında artırabilmiş olabilirsiniz.Rabbim yardımcınız olsun inşaalah.

@yavuz ergat hocam tavsiyeniz ve iyi dilekleriniz için teşekkür ederim. İdare ile konuşup ders konusunu tartışacağım, bakalım.

Aklınıza gelirse başka tavsiyelere de açığım.

Öncelikle okula güvenli bisiklet parkı yaptırın. Okula bisikletiyle gelen öğrenci bisikletini kilitleyebilsin.

@Mesut.
Okulun yas grubu nedir?
Oncelikle okullardaki "kol" faaliyeti seklinde baslatmaniz mumkun olmaz mi acaba?
Bisikleti olan cocuklar bu kol/kulupe girerler. Faaliyet programi hazirlarsiniz. Bisikletin faydalari, ulasimda bisiklet, trafik kurallari, guvenlik gereksinimleri, bisikletle trafige cikma yasi vb.
Hatta okula meslek/trafik anlatimlari icin trafik polisleri geliyorlar mufredatlara bagli olarak. Ozellikle rica edip organize ederek bir trafik polisinin trafik ve bisiklet konusunda sunum yapmasini saglayabilirsiniz.
Daha sonrasinda okul ici veya uygun bir arazide bisiklete binmek, ergonomik ayarlar, basit bakim tamir dersleri verirsiniz.
Daha sonraki etapta ulasim icin kurallara uygun bisiklet kullanimi, bisiklet sporu branslari uzerine egilmeye baslarsiniz.
Bu arada bisiklet edinen ogrenciler, bisiklet konusunda yardimlar, ailelerinde destek vermesi ile kamuoyu olusumu ile yerel yonetim yardimlari baslayabilir.
Biranda olmayacak ama zamanla kimseyi sikmadan yararli bir kanalize/yayginlasma sureci olabilir kanaatindeyim.
Amacinizi gorunce bir cirpida aklima gelenler bunlar. Umarim size yardimci olacak esinlenmeler saglayabilmisimdir...

Hocam benim beden eğitimi hocam zamanında uğraşmıştı Balıkesir Syal'de hatta kurdu fakat resmiyette çok meşakkatli işlemler var.Dernek falan mi ne kuruyorsun ..Sonra başı agridi bayağı mahkemeye falan çıktı ama tam içeriğini bilmiyorum..Turkiye'de hicbir iyilik cezasız kalmaz diye bir söz var ya o doğru galiba..

@suat akman

İşte tam olarak kafamda şekillendirmeye çalıştığım şeyler:) . Buna benzer bir rota asıl niyetim, ancak bakanlığın bisiklet desteği olayı iyiymiş. Bundan kulüp bağlamında da yararlanabilir miyim ona bakacağım. Ortaöğretim öğrencileri yani 14-18 aralığı söz konusu kitle.

@Muhittin Cihan ilginçmiş gerçekten, şaşırdım doğrusu. Acayip bir ülkedeyiz vesselâm!

• Beğen
Tepkiler: suat akman
Eger dernek kurarsaniz yasal yukumlulukleri, aidatlari, yasal denetimleri, dernek kayitlari vb. bircok islemi vardir. Ancak okul bunyesinde, amator kulup, amator topluluk vb. kapsaminda gereklilik, zorunluluki kisitlama nedir bilmiyorum...

Geri