Hocam evde yok mu bir koridor yada başka bir oda. Bizim evde 2+1 ama bizimki müstakil eve çıakrtmıyorum, gelecek sene öğrenci evinde de odama yada koridora almayı düşünüyorum.
Garip bir fikir gibi gelecektir bu söylediğim ama sorununu düşününce bu geldi aklıma. sonuçta evde yerden çok kirlilik problemin var sanırım. yani çamurlu ıslak lastikle içeri sokmam muhabbeti. Örnek olarak çamurlu bir yolda ayağa geçirilen poşeti vereyim. kalın bir su geçirmeyen kumaş yada başka bir şey (mesela pazarcıların kullandığı tahta tezgahların üzerine serdikleri gibi bir şey olabilir) bunu bisiklet boyundan ve eninden daha büyüük kes. sonra belli noktalara kenarlarından delik del. çok sıkı olmayan bir lastik al (don lastiği değil garip durur bence, genelde araba bagajlarında kullanılan bagajı sabitlemek için kullanılan lastikler var o tarz bir şey olabilir. bunları deldiğin deliklere geçir. Eve gelince bu dediğimi evin girişine ser. sür bisikleti üstüne. sonrada lastiklerle bu yere serdiğin kumaşı, muşambayı topla. al sana lastiklerine galoş geçirilmiş ev bisikleti.
Hatta galoş dedim de daha da güzeli geldi aklıma aynı galoş mantığı ile gidelim yine. al aynı tarzda su geçirmez bir kumaş. etrafına bir sıra oluk oluşturacaak ve içinden de bağcık geçirecek şekilde dik. sonra bağcığı geçir. aynı mantık yere ser ve üstüne getir bisikleti sonrada alttan topla kumaşı, galoşun lastiği gibi bağcığı sık. al sana yerleri pisletmeyen bisiklet. şimdi koridor olur, banyo olur, anne baba odası olur koy istediğin yere.
Gariip bir fikir tabi
ha bu arada uzun süreli tutmak için içinde nem oluşmasın diye de ağzını açık bırak
düşününce harbi gariip bir fikirmiş
ama bisikleti alçıyla kaplatmaktan iyidir...