Scudo Sports

Olmayan ülkeye Beldesan'lı yolculuk

mariokaldato

En yeniden bir önce kayit olan adam
Tepki
33.512
İsim
Raşit Cumhur Çakın
Başlangıç
1980—81
Bisiklet
Merida
Bisiklet türü
Şehir - Tur
fae14fa5c2d7878a01483f214e51dc4e32905b60-1422203346.jpg
Bu sabah kalktım , 8 d tv nin kullanım ömrü dolmuş , en sevdiğim şiiri dinlemek istedim . Nafile...

Viyana senfoni orkestrasının muhteşem fon muzikleri eşliğinde Orhan Veli' nin bilgisayar simulasyonundan enfes siirler dinleyemedim .

Moralim bozulunca hemen mutluluk hormonu ve adrelanin hapı yuttum.

Yüzüme sabah sabah bir süt banyosu iyi gelir dedim o da ne ? Cilt bakımı çeşmem borcundan dolayı kapatılmış hemen başkana mail attım.

Sekreteri 3 d monitörden benimle bizzat konuştu. Galaksiler arası madencilik konferansına katılmak uzere 3 milyon ışık yılı ötedeki Akordionus gezegenine gitmiş...

Bu yüzyıl tatil asrım olduğundan bisikletimle olmayan ülkeye tur yapmaya aniden ve plansızca karar verdim ...

Evet okuyucu dostum , şu an bunu okuyorsan sabırlı birisin demektir. Ama okumadınsa mutlaka sende bi tembellik var ben sana diyim.
Öncelikle bu yazımın nasıl bir ortamda yazıldığını seninle paylaşayım, sonrasında konuşalım..
2016-12-03_20-31-16_HDR.jpg
Evet belkide sen şu sosyal medyada hazır şiirleri, siyasi atarlanmaları, che guevera, Mevlana, nitzce sözlerini kopyala yapıştır yaparak begeni kaygısında boğulmuş arkadaslarimizdan birisindir.

Belkide okulda iken sınavın başında " örrmenim örtmenim istediğimiz sorudan başlayabilir miyiz ?" diyen şu eyyamcı çocuksundur.

Dur durrr ben senin kim olduğunu buldum.. Sen kesin şu banka , hastane kuyruklarında en ufak bi kargaşada sıra sana gelmeden vezneye atlayıp , doktorun odasına dalıp işini hile ile çözmeye çalışan su arkadaşımızsın...

Seni çözdüm ben. İster inan, ister inanma...

Gel sana harika bir arguman yapayım ; Sen bence "Lazıyla, kürdüyle, çerkeziyle , muhaciri ile " diye başlayan cümledeki o Fransız vatandaşı arkadaşsın...

Bence öyle ... Yazının başını okumadın diye söylemedim bunları sana. Kesinlikle başka bir nedenim var. Hemde çok geçerli bir neden.
Çünkü ben bu yüzyılın o önyargı kurbanlarından biriyim.

Ben internetin, sosyal medyanın, dizilerin ve biskui pastalarının deniz anasına döndürdüğü tek hücreli o yaşam formuyum.. Tuhaf olan ise bir anne olamayacak kadar da karşı cinsim.

Vakti zamanında her normal ergen gibi kız sevdik. : "_Ne güzel kız , Allah özene bezene yaratmış " dedik eee tabi hoca durur mu argümanı yapıştırdı ; " Ne Allah' ı yeaaaaa yobaz gerici " deyiverdi. (Hmmm enteresan)

"_Nerelidir o kız, kimlerdendir? " dediler, "_ Bu ülkenin evladı ne fark eder" deyince geldi roket gibi argüman ; " Iyy ırkçı pis faşist seniiii" dediler , sineye çektik..

"Babası ne iş yapar?" dediler. "İşçi emeklisi" der demez yafta yapışıverdi tabi kaçar mı :" _İşçi emekçi filan . Sen ne ayaksın bilader , gomonist misin yoksa?
Dediler...

Ben biz kızı sevdim diye o ergen yaşımda yobaz oldum, bazen faşist,yer yer gomonist oldum.
Oysa ki sadece sevmiştim lan derdiniz ne sizin?

Evet biraz önyargılar ve argumanlar hakkında yazacağım izninle.

Bunu yaparken kendi önyargılarımı
feysten dürteceğim. Kafam eserse belki bir sözlükte "topik" bile açarım , kimbilir ? ...

İnsan çocukluğunda başlıyor bu programlanmaya malesef.
Ben birde tuhaf bir dönemde çocuk oldum. Çunku 10 yaşıma kadar . yani ilkokul 4 e kadar bize insanın maymundan geldiği öğretildi. Nedeni insanın maymuna çok benzemesiydi.

Gercekten insan maymuna çok benzer. Çunku maymunlarda toplum yaşamı vardir. Keyfine ve sınırsızca tüketmek vardır. Bi bakarsın karnı tıka basa doyan sempanze kardeşimiz ağactan inmiş, tok olduğu halde yerde bulduğu enfes kurtları 5 çayı niyetine kek gibi, kurabiye gibi götürmektedir.

Neyse detaya girneyeceğim bu ispatlanmamis tezden yola çıkarak bizlerde çocuk aklımızla tezler yürüttük o donem . Misal bi arkadaşımızın burnu muhabet kuşuna benziyor diye papağandan evrildiğini filan tartıştık..

İlkokul 5 e geçtik mevzu tamamen farklı bir hal aldı. Din kültürü ve ahlak bilgisi dersleri başladı. Bu sefer bzim maymundan gelmediğimizi öğretneye başladılar kafalar kazan oldu o donem. Yalan yok yani çocuksun ulan nasıl kaldırabileceksin bunca hızlı bir değişimi sorarim size ?

Halada çok bir değişme yok aslında 3. Tekil şahıslar tarafından uretilmiş argumanlar ve önyargılar var hayatımızda .

Bizler her kumaş pantalon gömlek giyen , kunduralı insanı avam görüyoruz. O modele "cahil, çağdışı ve gelişme düşmanı " gözüyle bakıyoruz.

Oysa ki 20 yıl evelinin " kro" tabiri ile damgalanan şu bağrı göbeğine kadar açık modelli insanının tarzını şu an modern şehirlerde yaşayan metroseksuel insanlarda görebiliyoruz. Binlerce örnek çıkabilir ama hepsinin populer olmasının tek nedeni gizlice beynimize enjekte edilen dayatnalardır.

Ve bu dayatmaların dışında her kim kalırsa mutlaka taşlanacaktır.

Değisken olan birşeyin kalıcı olmasi mumkun değildir bunu unutma ...

İnsan denen canlı kendine sonradan diktiği kalıpların kölesi olan ve bu kalıplar dahilinde kendine uymayan her şeyi aşağılayan, hor gören kibirli bir mahlukattır.

Kibirinden çatlar, yok olacağını bile bile yinede vazgeçmez önyargılarından... Ama edinilmiş bir tecrübeye de dayanmaz aslında bu yargıları.

Çok detay vermeden 90 lı yıllarda alternatif müzik türlerinden biriyle uğraşıyorduk o donem. Sonra nasıl ollduysa bu çalışmalarımızın boyutlari büyüyerek bandrollu album basma seviyesine ulaştı.

O donem izmire gezmeye gitmiştim.
Orada bir arkadaşımla universite öğrencisi birilerinin evine ziyarete gittik.

Neyse orada uzun saçlı, ustunde Metal muzik grubu tişörtü olan bi arkadaşımız vardı.

Ben muzik setinin yanındaki cdleri incelemeye başladım.
Albumler sevdiğim gruplara aitti genelde. Sonra bi baktim anaaa bizim albumde var aralarında . Bu çok hoşuma gitti ve sordum. "_Bu albumu nasıl buldun evren? Begendin mi ?" Bana tepeden tepeden bakarak ve ortamdaki kızlardan beğeni alma umuduyla , hafif alaycı bi tavirla dedi ki "_ sen anlamazsin o saundlardan hocam bizde Ferdi muslum albumleri olmaz ehehe "

Ortamda pis bi gerilim oluştu . Bu enfes laf sokma ayini çok begenildiginden kahkahalar filan atıldı. Üzülmüştüm evrenin bu önyargısına ve begenilme kaygisiyla bir insani rencide edecek sekilde aşağılamasına....

Ama açık olmam gerekirse bende insan evladıyım ve ego taşıyorum.
O hırsla "Gel bakim buraya evren efendi sana bi sey göstereceğim deyip cebimden kimliğimi de çıkardım. "Hadi ben müslümcüyüm , Ferdiciyimde sen tanıyomusun bu muzik grubunu kimdir necidir ?
"_ ohoooo tanımam mı istanbulda kemancıda konserlerine bile gittik tanışıyoruz " Demez mi aha olaya bak bilader :( ehehe Açtım albümün kapağını icindeki bilgileri gösterdim Evren efendiye .

Tamam ego yapılacak fazla da bi durum olmasa da yıllarca gece gunduz demeden biz o muziği inşa etmek icin aç , susuz gece -gunduz demeden çalısmışız , adamın biri tanımadan etmeden bizi orada topluma karşı aşağılamıştı...

Evren efendiye albumün produktorlerinin isimlerini gösterdim. :" iyi bak ne yazıyor orada " diye atarlandım adama ...Sonra cebimden çıkardığım kimliğimi gosterince çocugun gözler pörtledi şoka girdi anasını satim.

"_ Abiiiii kusura bakma yaaaa nolur bilemedim seni taniyamadim kusura kalma abi dur hemen albumu imzalatacam deyip kalem aldi geldi. Hatıra resmi filan cekildik orada...

Demek istediğim ben kimim ki sonucta , yapmış oldugum iş benim koltuğumu kabartsada insanliktan çikartacak derecede kibire ve egoya sürüklememeli.

Tarkanda olsan , Eminemde olsan kendini kaybetmemelisin. Yoksa bitersin malesef.

Önyargılar fazlaca etkiliyor yaşamımımizi ve ben bundan nefret ediyorum.

Gerçekçi olma taraftarıyım , tüketim karşıtıyız ama kendimiz tükeniyoruz yavas yavas, ben bunu hissederken asla mutlu degilim bilmenizi isterim.

Kendimle ilgili önyargılarımdan , kazınmış yaşam öngörülerimden bi kurtulabilsem belkide kendi çapımda dönen hayatımı daha yaşanır bir hale getireceğim.

Benim diyebileceğim sey ; Bizden olmayanı iterek bu dunyayi güzel bi hale getiremeyiz, bizim yaşam görüşümüze zıt diye bir başkasını kendi mahkememizde yargılamadan asamayız

Öyle yaparsak hayat bize gelmez aksine olmayan ülkeye doğru bir yolculuğa çıkar ve biz tek başımıza ölür gideriz...

12141619_580487472102266_6006318083632641712_n.jpg

Scudo
@mariokaldato Sabah sabah bir şey demeyeyim, neşemi bozmayayım şu tatil gününde diyorum, haklıyım değil mi ama? Neyse "günaydın" da olur!

Haklisin Omer baskanim dunya bir.ironi mozaiği zaten keh keh keh

Sessizce takip ediyorum sizi, yazdıklarınızı okuyorum. İnceleyip dersler, paylar çıkarıyorum. Fikir belirtmek için sanırım çok yeniyim ama bi tebrik etmeden de geçmek istemiyorum.
Forumda çok yazı yazmam ama çok okurum. Siz de kadrajıma sıklıkla giren yazarlardansınız, umarım günün birinde siz ve bu bahsettiğim birkaç yazarla oturup bi sohbet etme fırsatını bulurum.
İyi çalışmalar.

@Sado39 tesekkurler dostum. Nasip kismet olursa bi gun cayimiz esliginde sohbet etmek guzel olurdu

@avare
Pardon bu ne abi ? Anlamadim :)
Tesekkurler bu arada

• Beğen
Tepkiler: Sado39
@mutlu07
:D beldesan neyine yetmiyor keh keh

@mariokaldato ellerinize fikirlerinize sağlık. Bu yazıyıda severek ve sayenizde tekrar kendimi sorgulayarak zevkle bitirdim. :D
O değilde biz tüketim karşıtı olarak kendimizi görüyoruz (tabii bu genel anlamda bir tabir) Bu şekilde görürken sırf bisikletlerimiz 100 gr daha hafif olsun diye binlerce TL akıtmakta bir tüketim değilmi?

@hidromek

pek havaliyim kabul ediyorum ehehe

@serkant yakıt
Merhaba serkan dostum. Kesinlikle haklsin ama bi hobiye bagimliysan ve bu tutku azıttıysa ayar kaçabiliyor bazen :D

• Beğen
Tepkiler: serkant yakıt
@mariokaldato şimdi şu tekerdeki jontanın uç kısımdaki,rubleyi gidona monte etğimde,colnagonun 60 lı olanı fren papucuna çıkarabilirmyim,çok ilerde bu market,devir ediyormuş,rublesini,tez zamanda,haberiniz varmı amcacım

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Sabırlıyım ki okudum. Şikayetçiyim önyargılardan ve bu önyargıların yüzünden bana hakaret etmiş bulunmaktasın o dediğin kişiliklerin hiç 1 tanesi değilim. Bu yazdıklarına gelirsek tamamıyla haklı olduğunu düşünüyorum sürekli argumanlar önyargılar yüzümüze üstümüze yağıyor arguman şemsiyesi diye 1 şey de yok sonuçta. Bu gidişle ben bile olmayan ülkelere giderim belli mi olur :D

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Tesekkurler abi. sayende insan bir az da kendini sorguluyor. ben de gözüm ekranda bu yazıyı okurken, bi yandan da kendi önyargılarım, kendi egolarım gözümün önünden geçti. doğrusu ben o ögrenci evindeki arkadaşın yerinde olmak istemezdim. onun için var olan önyargılarımdan bir an önce kurtulmam lazim.
Cem Yılmazdan : Mario abi sadece güldürmüyor. Güldürürken aynı zamanda düşündürüyor :)

He. bi de böyle yazılar zaten öyle ortamlarda yazıla bileceğine inananlardanım. düşünsenize. birisi uzanmış süt jakuzisinde. sol elinde içinde Jack Daniels ve bir parça buz olan kadeh. sağ elinde da kalem ve bu yazıyı yazıyor. bence olacak iş değil. kusura bakmayın. bu da bir önyargı oldu gibi. :loll

Eline emegine saglik abi. tesekkur ederim

Geri