Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Ölmüş balataları wd-40 ile kurtarmak mümkün mü?

@M.Burak KARADAĞ @Anonim Elini sordum aslında :D

Peki elimizde fren-balata temizleyici yoksa Wd40 da disk fren için tehlikeli olduğu için direk bulaşık sabunu-süngeri girişmekte bir sıkıntı var mı?

Scudo
@Miriel Heaa sonra sabunluyorum canım :D
Bir sıkıntı olmaz yeterki bulaşık süngeri 0 olsun. Ayrıca niye temizliyoruz ki balataları diskleri? :D ben bir şey bulaşmadıkça temizlemiyorum pek. 5 senedir hd kullanıyorum totalde 3-4 defa ya temizlemişimdir ya temizlememişimdir. :)

• Beğen
Tepkiler: Miriel
@Miriel Balataları temizlemeye gerek yok ben daha çok kaliperlerdeki balata tozları için diyorum illa temizlemek istiyorsak ya da balata değişimi sırasında :)

balatalar bittiyse yenisini alırsın bu kadar basit
çiçekmi bu su dök büyüsün yada wd40 sık balata yenilensin ? :)

• Beğen
Tepkiler: SerkanH
@SerkanH

Yakmanın ne gibi bir zararı var onu da belirtirseniz sevinirim.
Bıçak örneğinize ise hiç girmeyeceğim.

@Hakan Can Onrat
Isınan metal materyal kaybeder. Dayanımı düşer. Ve üzerinde yanmış yağ kalır.

@Hakan Can Onrat Demek istediği şey aslında gayet basit. :) Balatalar yapı itibariyle yağı içlerine emerler. Bu yüzden balatalar yakılarak temizlenebilir ancak. Ama rotorlar yağı içine emecek bir yapıda olmadığı için bulaşık deterjanıyla temizlemek yeterli olacaktır yakmaya gerek yok demiş kısaca Serkan bey. Buradan sonra bıçak örneğini de neden verdiğini anladığınızı düşünüyorum.

• Beğen
Tepkiler: SerkanH
Arkadaşlar napıyosunuz kamyon mu bu :):) oldu olacak soğuk havada bisikletin altına ateş de yakalım krank iyi dönsün diye ;)

@Anonim ahahahhaha :D balatalar organikse birde wd40 gibi bir şey emdiyse ocakta yakmaktan başka çare olmuyor maalesef. Umarım tecrübe etmek zorunda kalmazsınız :)

@SerkanH

Zaten bunlar ısıya dayanıklı malzemeler kaldı ki frenleme esnasında zaten daha yüksek ısıya maruz kalıyorlar, bahsettikleriniz her ne kadar teknik olarak bir yere kadar doğru olsa da ben geçerli olduğunu düşünmüyorum. Zaten gerekli ve uygun spreylerle temizledikten sonra alıştırmak ve ilk haline en yakın performansı elde etmek için ister yakarsınız isterseniz de uzun bir yokuş seçip frenlere basarak yavaş yavaş inersiniz ki zaten o zaman da yanmış olur bu esnadan sonra ise temiz ve kuru bir mendil, bez ile sildiğinizde hem pisliklerin hem de kalan son yağların beze hemen yapıştığını görürsünüz, denerseniz de etkili bir yol olduğunu görürsünüz.
Bu malzemeler zaten çok yüksek sıcaklıklarda ani ısıtılıp birden soğutularak dayanımı artırılan malzemeler ve daha birçok metalde de bu yöntem sıkça kullanılır.
Görüşlerinize saygı duyuyorum amacım ise ısrar etmek değil umarım yanlış anlamazsınız.

@M.Burak KARADAĞ

Üst paragrafta düşüncelerimi yeteri kadar aktardığımı düşünüyorum ama yine katılmadığınız bir nokta varsa belirtebilirsiniz

Elbette bende sizin görüşlerinize saygı duyuyorum. Ben yaklaşık olarak 29 yıldır bisiklet kullanıyorum ve şu anda ağır sanayi de çalışıyorum. Yani metallerin içerisindeyim. Sürtünme ile oluşan ısı yaklaşık olarak 180 - 220 derece + / - dir. (Yokuştan kastınız km lerce ve dik ise o ayrı) Bir atesin ürettiği sıcaklık ise bu ısının kat be kat üzerindedir. Ancak sizin anlatmaya çalıştığınız şey berberde kulak ve alın üzerindeki tüyleri berber amcanın kolonyalı pamuğu yakarak anlık dokunuşlarla temizlemesi gibi. Ancak yorumu okuyan ve tecrübesi olmayan arkadaşların ateş üzerinde ne kadar tutmaları gerektiği konusunda bir fikirleri olmayacağını düşündüğümden bu işlemin materyale zarar vereceğini söylemem yersiz olmaz diye düşünüyorum. Sevgiler..

• Beğen
Tepkiler: M.Burak KARADAĞ
@SerkanH Kaldı ki o bahsedilen yüksek ısı verilip soğutuluyo denilen işlemlerde çeşit çeşit...Özel fırında yapılan menevişlemesi var, yağda soğutulan su vermesi var vs...Tamamen katılıyorum bir makine mühendisi olarak ki son olarak ısının homojen verilmesi gerekiyor...

Türk halkını WD40 kullanmaktan caydıramıyoruz :) Kanseri bile WD40 ile tedavi etmeye başlayacağız yakında.
WD40 kullanmıyorum şahsen ben. WD40'a harcayacağın parayı 2'ye katla 2 çift balata al bu kadar basit.
Balata spreylerini bile faydalı görmüyorum, ıslak mendilden çok daha fazla verim alıyorum.
Islak mendil hariç hiçbir şey sürtmüyorum ne balata ne de rotorlara.

Geri