Scudo Sports

Ön aktarıcı ve zincir sürtme sorunu

Zincirin sürtmesini hallettim. Ancak ön vites malesef çalışmıyor. Teli sıktım biraz gevşettim olası ihtimalleri denedim ama olmadı. Vites kolundan bakacaktım ama biraz daha bilgili bir kişinin bakmasında fayda var diye düşündüm. O yüzden en kısa sürede bir bisikletçiye götüreceğim.

Scudo
Bisikleti garanti kapsamında kurdurtuğunuz bisikletçiye niye götürmüyorsunuz?

@yenhesa keşke ama 2. el aldım bisikleti ve 3 hafta oldu bugün. Bisikletin alırken bakmadığım tek nokta ön vites idi. Bugün kendim bakım yapana farketmedim durumu.

@SeYaP Yeni almışsınız gibi düşünmüştüm, tamam.

Geçmiş olsun.

Aktarıcıyı elinizle hareket ettirebiliyor musunuz? Kablo bağlantısı nasıl. Vites kolunda geçiş oluyor mu yoksa o mu bozuk. Bunlara bakmak lazım.

Zincirin sürtmesini hallettim. Ancak ön vites malesef çalışmıyor. Teli sıktım biraz gevşettim olası ihtimalleri denedim ama olmadı. Vites kolundan bakacaktım ama biraz daha bilgili bir kişinin bakmasında fayda var diye düşündüm. O yüzden en kısa sürede bir bisikletçiye götüreceğim.

Gecmis olsun. Vites ayar videolarina bakarak çözebilirsiniz arkadaslarin soyledigi gibi. Ancak surtme sorunu cozulmesine ragmen ön vites gecmiyorsa. ön vites teli degistirme videolari arastirip inceleyin. Eger aktarici kol mekanizmasinda ariza yoksa, tel gerginligi, vites aktarici limit ayarlari yaptiginizda duzgun calisacaktir. Eger vites teli genel olarak pasli ve yıpranmış ise, Wtarzi bir sprey ile kablo kanallarinda rahat hareket edecegi sekilde temizleyip deneyin veya komple teli degistirin.
İlk sefer oldugu icin,dusundugunuz gibi bisiklet servisine erisiminiz, uygun fiyat/butceniz varsa gotourun, izleyin, ileride kendiniz deneyin.

Her sorunda bisikletciye gitmektense,bisikletinizin dilinden anlamaya baslamak her zaman daha eglenceli ve ilerisi icin daha verimlidir :)

Telin gerginliğine bakın bi, bol ise ayar mekanizmasından saat yönüne doğru çevirip aktarıcı üzerinden teli gerin. Aktarıcı konumu doğru ise, (zincire 1 2 mm yakın olması gerekir) kolu oynattıgınızda üst dişliye alması gerekir. Almıyorsa ayar mekanizmasından telin biraz gerdirin işlem tamam.

Teli aşağıdan gerdirirken en küçük dişliye getirmeyi unutmayın..Üst kolun ayarı kapalı olsun bunu yaparken, sonra açarsınız gerekirse...

• Beğen
Tepkiler: OmerMuratYıldız
Vites ayarı hassastır mantıgını kavrarsanız yaparsınız ama daha ç

İmdaaaaattt!

Arkadaşlar dün ön vites attırıcıya zincir sürtüyordu.

Şöyleki aynakol 1 ve vites muadillerini hallediyorum L vidasından.

Fakat büyük olan aynakol 2'ye geçince onu tam olarak nereden ayarlayacağımı bulamadım.
Attırıcı illaki sürtüyor. Acaba diyorum bisikleti eve getirince dayadığım yere sürtüp attırıcı yamulmuş olabilir mi?
O yüzden aynakol 2 de kurtarmıyor olabilir mi?
Kafada deli sorular ...

Heryerle oynadım yeminle bulamadım.

Ne zormuş yahu

Eşit: Artık on 2. Vitese de geçmiyor :)

Son düzenleme:
@er ai vites ayarı 20 TL burası shimano servisi ayrıca...

@bonder76 bisikletlerimiz rengine kadar aynı bende pazar günü aldım, aynı sorun bende de var videoları izleyerek uğraştım daha çok bozdum en son eski haline getirebildim ancak aynakolun üst dişlisine geçince her halükarda on aktarıcının dış tarafına sürtüyor. ne yapıcam bilmiyorum hevesim kaçmak üzere :(
Tel gerginliğinden dolayı olabilir ilgili alyanı gevşetip gerginliği arttırıp tekrar sıkmayı deneyin. Vidalarla sınırlama ayarını yaptıktan sonra kollardan ince ayar yaparsınız.

@Cambaz denemediğim ve aklıma gelen son şey o kalmıştı tırstım biraz açıkçası hiç toparlayamam diye. kablo üstündeki ayar vidasını sıkabildiğim kadar sıktım ona rağmen bu problem var çünkü dediğiniz gibi alen vidayı gevşetip oradan daha çok mu sıksam acaba teli ?
Teknik olarak aktarıcıyı dışa doğru çekmek için kablo üstündeki vidayı sola doğru çevirmek yani gevşetmek gerekiyor. Bu yeterli değilse tel gevşek demektir dostum.

@Hidiman Ben fazla uğraşmadım içinden çıkamadığım için bugün bisikletçiye bıraktım hem arka rubleyi 11-34T ile değiştirtiyorum hem de vitesleri bir ayarlasın. Ayarlayım derken iyice b.kunu çıkardım çünki.

• Beğen
Tepkiler: Hidiman
Merhaba, 2x8 vites sisteminde büyük öndişli ve son viteste giderken zincir ile ön attırıcı sıfıra sıfır, bazen de hafif sürtme sesi geliyor. Fotoğrafta işaretledim. Zincirin sürtmemesi için ne yapmam gerek?

PXL_20230822_182718023.MP~2.jpg

Dosyalar

• PXL_20230822_182925468.MP.jpg
    PXL_20230822_182925468.MP.jpg
    113,7 KB · Okunma: 8
Limit vidasının attırıcı penceresini sınırlayıp sınırlamadığı bakılmalı ve ön vites ayarı yapılmalı.

• Beğen
Tepkiler: exsheal
Dostlar burada bant vardı aldığımda.Zincire sürtmesini engelliyordu.Sonra çocuklardan biri çıkarmış.Şimdi ne koyarsam olmuyor.Bunun ayarını nasıl yaparız.Ya da o bandı nereden bulurum.20240429_123124.jpg

Dostlar burada bant vardı aldığımda.Zincire sürtmesini engelliyordu.Sonra çocuklardan biri çıkarmış.Şimdi ne koyarsam olmuyor.Bunun ayarını nasıl yaparız.Ya da o bandı nereden bulurum.
O çıkartılmış bantın bir fonksiyonu olamaz orada. Yani orada bant varken de attırıcı ayarı yapman gerekiyormuş.

Geri