SeYaP
Daimi Üye
- Tepki
- 620
- İsim
- Serkan Yavuz PAMUK
- Başlangıç
- 1988—89
- Bisiklet
- Diğer
- Bisiklet türü
- Diğer
Zincirin sürtmesini hallettim. Ancak ön vites malesef çalışmıyor. Teli sıktım biraz gevşettim olası ihtimalleri denedim ama olmadı. Vites kolundan bakacaktım ama biraz daha bilgili bir kişinin bakmasında fayda var diye düşündüm. O yüzden en kısa sürede bir bisikletçiye götüreceğim.
Tel gerginliğinden dolayı olabilir ilgili alyanı gevşetip gerginliği arttırıp tekrar sıkmayı deneyin. Vidalarla sınırlama ayarını yaptıktan sonra kollardan ince ayar yaparsınız.@bonder76 bisikletlerimiz rengine kadar aynı bende pazar günü aldım, aynı sorun bende de var videoları izleyerek uğraştım daha çok bozdum en son eski haline getirebildim ancak aynakolun üst dişlisine geçince her halükarda on aktarıcının dış tarafına sürtüyor. ne yapıcam bilmiyorum hevesim kaçmak üzere![]()
Teknik olarak aktarıcıyı dışa doğru çekmek için kablo üstündeki vidayı sola doğru çevirmek yani gevşetmek gerekiyor. Bu yeterli değilse tel gevşek demektir dostum.@Cambaz denemediğim ve aklıma gelen son şey o kalmıştı tırstım biraz açıkçası hiç toparlayamam diye. kablo üstündeki ayar vidasını sıkabildiğim kadar sıktım ona rağmen bu problem var çünkü dediğiniz gibi alen vidayı gevşetip oradan daha çok mu sıksam acaba teli ?
O çıkartılmış bantın bir fonksiyonu olamaz orada. Yani orada bant varken de attırıcı ayarı yapman gerekiyormuş.Dostlar burada bant vardı aldığımda.Zincire sürtmesini engelliyordu.Sonra çocuklardan biri çıkarmış.Şimdi ne koyarsam olmuyor.Bunun ayarını nasıl yaparız.Ya da o bandı nereden bulurum.