Scudo Sports

Ön Aktarıcı

1) Muhtemelen tel gerginliğinde sorun var. Gerginliği alırsanız, yani saat yönüne çeyrek adımlarla deneme-yanılmayla çevirirseniz düzelir.
2) Çözülmezse limit ayarlarında problem olabilir. Onu buradan anlatmak zor. Teller çok eskiyse, hiç bakım yapılmadıysa, telleri değiştirmekle başlanacak bir operasyonla yeni gibi olur.

• Beğen
Tepkiler: hasanmustafa
Scudo
Yani tavsiyem kendiniz üstüne gidin. Uğraşınca oluyor. Usta 1 kere yapar, hava bir bozar, bir şey olur, yine ayar yapmanız gerekir. Bir de tavsiyem 30-40 TL'e bir tane bisiklet sehpası alın.

Şu müthiş bir videodur, tavsiye ederim. Bence Türkçe olarak açıklanmış en iyi video. Boza-yapa öğrenebilirsiniz:

• Beğen
aynı sorun bendede vardı bisikletçiye götürdüm hallettim ama adam ön aktarıcının değişmesi gerek gene bu şekil seni götürür dedi.vitesi 1den 2 ye atarken zincir 2 dişlinin arasında kalıyo vites kolunu az biraz ittirince 2ye geçiyo. uzun yolda problem olabilir ama alışınca sorun olmuyo

• Beğen
@hasanmustafa
Tarifinizden ön aktarıcı nın yayında bir sorun var. Ve muhtemelen değişmesi gerekecektir.

@kity92

Ön aktarıcı da özellikle bir sorun var mıdır bilemiyorum ama tam ayarı olmamış onun ya da hakikatten çok kötü durumda. Sis uyumu tam olmayan no-name bir şeyler de olabilir, bilemiyorum.

Ön aktarıcılar en dayanıklı aktarıcılardır, mesele ayar yapmaktır. Sorun vites yükseltme de değil, düşürmede başlar. Kötü kalite ya da zarar görmüş aktarıcının yayı sorun çıkarttığı için vitesi geri alamaz fakat yükseltirken sorunsuz şekilde yükseltmesi gerekir. İyi ayarlanırsa Tourney serisi bile iş görür.

Merhaba iyi akşamlar bisikletim salcano hector 26md ön aktarıcım shimano tz30 fakat ön 1 ve 3. viteslerede sorun yok ama 2. vitese atınca ses yapıyor bu sorunu nasıl çözebilirim?

Hocam gidondaki vites kablolarını vites koluna bağlayan somun var. On vites 2 deyken(sürten viteste) onu biraz gevşetin on arttırıcınin hafif kaydığini göreceksiniz. Telin gevsemesinsen dolayı. Sürtmeyecek kadar gevşetin sorununuz çözülür. Fazla kurcalamayin sadece yeterli ihtiyacınız kadar.
@bartusari

Öncelikle merhaba. Bisikletimle gidiyodum ön vitesi 2 sen 3 e attım ve zincir katlandı sonra geri çevirdim pedalı ve düzeldi ama pedalı çevirirken zincir ön aktarıcı yuvasına çapıyo du aktarıcı yuvası zincire paralel değil yardımlarınız için şimdiden teşekkürler. Fotoğrafları atıyırum20181028_172341.jpg 20181028_172345.jpg

kron xc150 29" bisikletim var parça yükseltmesi yapıyorum . 3x9 lu sisteme geçiyiorum . aynakol 44 dişli buna uygun orta aktarıcı arıyorum şunu buldum olur mu acaba vites kolu acera bu arada

(link)
(link)

Shimano Alivio iyidir Sram hiç kullanmadım fakat kalitesi benzerdir Alivio'ya alt kalmaz diye tahmin ediyorum..

Geri